artık göremedğimiz oyunlardır,biz küçükken bir mahalle kültürü vardı şimdi plaza site kültürü oluştu,taştan kale yapıp top oynayan yok sek sek oynayan yok,çelik çomak ne desen hiçbiri bilmez,pens diye bir oyun vardı tahtanın ucuna sivri birşey takıp yere saplardıkçizgi çekip arasından çıkmaya çalışırdık yaratıcı oyunmuş şimdi dart oynatıyorlar dikkat geliştirmek için büyüklerimiz yıllar öncesinden keşfetmiş bunu.
devamını gör...
(bkz: simit)

gruptan bir kişi ebe seçilir ve kendisine sınırları belli bir sığınak gösterilir. seçilen ebe "simit!" diye bağırmak sureti ile sığınağından çıkıp diğer oyunculara vurmaya çalışır. nefesi kesilmez, bağırmayı bırakmadan birisine vurur ise yeni ebe o kişi olur ve sığınağa dönmesi gerekir, kaçana kadar oyun arkadaşlarından bir temiz dayak yer. yok mevcut ebenin nefesi yetmez ve bağırmayı bırakır ise onun da yine sığınağa dönmesi gerekir ama kaçabilene kadar temiz dayak değil direkt linç yer.
devamını gör...
renkli istop. yoldan geçene yapışırdık. ne olduğunu anlayamazdı insanlar.
devamını gör...
(bkz: yerden yüksek)

bu oyunu bilmeyen yoktur sanırım. ama artık yeni düzene ayak uyduran modern dünyada bu oyunu mahallede oynayan bir nesil söz konusu değil. biz sabahtan akşama kadar sokakta oyun oynayan ve akşam vakti olunca eve giden çocuklardık. düşünce kendimiz kalkıp 'yok yok bir şey olmadı' diyip oyuna devam edip akşam eve gidince acısından ağlardık.. ahh be..
devamını gör...
simit
istop
saklambaç
yerden yüksek
11 elli
ortada sıçan
evcilik
uzun eşek
arka sokakların yan sanayisi(hırsız- polis)
devamını gör...
misket, tornet, mahalle maçı :))
devamını gör...
yedikule,futbolcu kartı,misket,seksek...
devamını gör...
seksek
9saksı
yakartop
ip atlama
fıçı çevirmece
devamını gör...
saklambaç, (genelde iftardan sonra.) misket, (özellikle kuyu.) taso, cızbız, yerden yüksek, yakan top, sporcu kartları, bitmek bilmeyen mahalle maçları, aylık, orta-kafa-gol, ayak tenisi, monopoly ve türevi oyunlar, silahçılık, (boncuklu silahlarla kafamızı gözümüzü morarttığımız oyun.) hırsız-polis, (iki gruba ayrılıp bir grubun hırsız diğer grubun da polis olduğu, polislerin hırsızlara dokunmasıyla hırsızların oyun dışı kaldığı ve koca mahallenin oyun alanına dahil olduğu acımasız bir yoruculuk seviyesine sahip olan oyundur.)
devamını gör...
soda kapaklarından taso yapıp rakibi "ütmeye"* çalıştığımız sade ama eğlenceli oyun. tasonun ince kenarıyla yerde duran diğer tasoya vurur ve onu ters çevirmeye çalışırdık. başaran mallara konardı. kimi zaman başardık kimi zaman başaramadık abi. *
devamını gör...
taso, misket, tetris, saklambaç, körebe.
devamını gör...
saklambaç.
devamını gör...
seksek,ip atlama,körebe,bilye,misket,dokuz taş,dam oyunu,yakar top,maç,bezirgenci başı,evcilik,taşı,saklambaç
devamını gör...
saklambaç, renkli istop, a dan z ye, yerden yüksek, dokuz aylık, dokuz taş, üç taş, beş taş, voleybol futbol klasik, yakar top, ip atlama...
saklambaç in gece olanı daha keyifliydi
camideyken camiler arası beş taş turnuvası yapmıştık bi defasında da sbdbsbdbsbxbs
devamını gör...
(bkz: simiiiiiiiiit), (bkz: üç taş) kara kutuda (bkz: duck hunter)
devamını gör...
aralarında en sevdiğim iple oynanan bir oyundu. adını unuttum. teneffüs zili çalınca ip ile bahçeye koşardık. iki kişi yuvarlak bir ipin içine girip karşılıklı dururduk. ortadaki de bölümleri oynardı. birler, ikiler, üçler diye zorluk derecesi artan bölümleri vardı. mükemmel bir oyun ya. acaba çocuklar hâlâ bunu oynuyor mu? keşke oynasalar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"küçükken oynanan oyunlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim