bağırsakları temizlemek için kullanılan bir yöntem.

çok eski zamanlarda da birtakım doğal yöntemler ve bitkilerle uygulanan bu yöntem günümüzde modern tıp sayesinde, rektuma gaz ya da sıvı solüsyon göndermek suretiyle bağırsakları boşaltmak şeklinde yapılır. kayganlaştırıcı jel yardımı ile lavman tüpü rektumdan bağırsaklara gönderilir ve solüsyon içeriye boşaltılır.

birkaç çeşidi bulunan lavman işlemleri, kabızlık tedavisi, görüntüleme işlemleri öncesi bağırsağın temizlenmesi, bazı ameliyatlardan önce yine bağırsağın boşaltılması gibi çeşitli sebeplerle uygulanabilir. faydalarının yanında gaz, ishal, yararlı bakterilerin bir kısmının yok edilmesi ve kramp ve başka bazı yan etkileri de olabilir.

***

elbarto ukdesidir.
devamını gör...
doğum öncesi yapılan bir uygulamadır.
devamını gör...
ayrıca anal seksden önce enfeksiyon riskini azaltmak için yapılırmış.
devamını gör...
kalın bağırsağın alt kısmı olan rektuma sıvı veya gaz gönderilerek bağırsakları boşaltmak ve uygulanacak testlere ya da tedavilere kişiyi hazırlama metodu. özetle bağırsak temizleme yöntemidir.

kabızlıkta ileri aşama tedavisi olarak kullanılır. kişiler beslenme alışkanlığını değiştirmesine yahut spor yapmasına rağmen kabizliktan kurtulamadıysa lavman yapılır.
devamını gör...
(bkz: işin bokunu çıkarmak)
devamını gör...
(bkz: her şeyin bedeli var)
devamını gör...
bazı durumlardan önce yapılan bağırsakları temizleme olayıdır.

anal seksten önce, doğumdan önce, ameliyattan önce gibi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim