gerçekten bu insanların cesaretine hayranım, yanlış bir harekette lens göz çukurunun arka tarafına kaçma ihtimaline rağmen ?
ya da gözde unutup uyumak sonrasında da göz enfeksiyonu geçirmek ihtimaline rağmen ?
o cesareti bir gün bulursam ben de denerim.
devamını gör...
bildiğim kadarıyla göz korneasına zarar veren eylemdir.
devamını gör...
ilk takmaya basladigim yaklasik 15-20 dk ugrastiriyordu her gun. simdi aynaya bile bakmadan tek elimle ve upuzun sivri manikurlu tirnaklarimla cikarabiliyorum. evrim degil devrim resmen
devamını gör...
lens takarken kişinin çevresi tarafından gözünü deşiyormuş muamelesi görmesi olağandır. lensi takan kişi alıştığı sürece bu tepkiye şaşırmaya başlayacak hatta lens tabusu olan kişilerin abidik gubidik mimiklerini görünce sinirlenmeye bile başlayacaktır

tavsiye:
-elinizi asla peçeteyle, tüylenme yapan havluyla ya da kalitesiz kağıt havluyla kurutup lens takmayın. lensinizin gözünüze takmadan kör olursunuz yoksa..
-lensinizi takarken elinizde ya da parmaüınızda sabundan bir milim iz bile bırakmamış olmaya dikkat edin. aksi halde eroinciler gibi kıpkırmızı gözlere sahip olup cehennemi ultra hd gözlemleyebilirsiniz
-lensinizi maksimum 6 saatlik takmaya özen gösterin. 6 saati geçti mi, çıkarın yarım saat ya da bir saat gözünüzü dinlendirip tekrar takabilirsiniz.
-lens solüsyonunuzu da 24 saatte bir yenilemeniz lazım yoksa lensi temizleme ve havalandırma özelliğini kaybediyo. sonra vay efendim temiz ellerle taktım ama gözüme batıyo bi şeyler diye ağlamayın
-lens takmak için bazı küçük ucu plastikli aparatlar oluyo. onları kullanmanızı da tavsiye etmiyorum. lensi takıcam derken korneama çubuk sokuşturduğum çok oldu valla. aklı selim insan sayarım kendimi ama bu çin malı icatların elinde dumura döndüğüm olmuştur yani. bir tost tavsiyesi, işi doğal yollarla çözün
devamını gör...
10 yıldır her sabah yaptığım eylemdir.
düzgün kullandığınız ve düzenli olarak muayenelerinize gittiğiniz sürece sorun olmayacaktır.
gözün arkasına kaçması öyle kolay bir ihtimal değil, hatta bazı doktorlara sorarsanız imkansız olduğunu bile söylerler. 10 yılda bir kez bile başıma gelmedi. gözümün içindeki lensi kaybettiğim oldu. ama sağda solda biryerlerde buldum hep.
gözümde unuttum uyudum, defalarca kez hemde. göz kuruluğu dışında bir yan etkisi olmadı. suni gözyaşı damlası ile çözülüyor.
lensi uzun tırnak ile kullanıyorum, ellerinizi iyice yıkadığınız ve alışık olduğunuz sürece sorun yok, 1 kez bile gözüme tırnağımı sokmadım. yada lense herhangi bir şekilde zarar vermedim.
ama tabi
siz yinede benim yaptığımı yapmayın doktorun dediğini yapın.
devamını gör...
uzun yıllardır her gün yaptığım,yolda yürürken hatta bisiklet sürerken bile zorlanmayacağım basit eylem.
devamını gör...
seneye 30. yılımızı kutlayacağız. bir süre sonra varlığını unutup vücudun bir parçası gibi oluyor. aylık kullanıyorum, akşamları çıkarıyorum. mutlaka iki kutu yedeğim olmasına dikkat ediyorum.
tek korkum rüzgarlı havalar, onun dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım şimdiye dek.
devamını gör...
yan yatarak tv izleyebilme özgürlüğüne hoşgeldiniz.
devamını gör...
gözüne damla dahi sıkamayan biri olarak asla başaramadığım eylem.
devamını gör...
yağmurda rahat rahat dolaşmak demektir. gözlük takanlar bilir,eğer yağmur yağıyorsa ve gözlükleriniz varsa ellerinizi araba silecekleri gibi çalıştırmak zorunda kalırsınız. şu sıralar da maske yüzünden gözlükler buğulanıyormuş. lens kadar rahatı yok yahu. sadece sabah uyandığımda lensleri takmak çok zahmetli yine de gözlükten daha iyidir fakat uyurken çıkarın lütfen, gözünüzün arkasına kaçar aman dikkat.

arkadaşlarımla gittiğim bir gezide lenslerimi çıkarmaya öyle üşenmiştim ki gece de lenslerimle uyumuştum. gecenin bir köründe uyandığımda lenslerimden birinin düştüğünü hatta lensin yamulduğun fark ettim. yürek yemiş gibi yanıma yedek lenslerimi almamıştım ve tüm gezi boyunca tek göz kalmıştım.*
*
devamını gör...
havuz, deniz gibi yüzme aktivitelerinde kaybolması dışında kullanışlıdır.

1 ay gözde durabilen versiyonunu* 12 yıldır sorunsuz kullanıyorum, bazen gözümde olduğunu unutuyorum.
devamını gör...
takamamak asıl mesele bu.
devamını gör...
gözlük takmaktan bin kat daha kolay ve konforlu olan şeydir. neredeyse 4 yıldır kullanıyorum. tek kötü yanı korneayı inceltiyor olması. lazer ameliyat yaptırmak isteyen insanlara tavsiye etmem çünkü büyük sorun yaratıyor. ama onun dışında kullanımı rahat.
devamını gör...
aramızda ne yardan ne serden ilişkisi var lensle. oldukça tehlikeli bir şey düşününce. gözün içinde bile kalabiliyor, arkaya kaçıyor mesela. ama gözlük de buğulanıyor, hep kirleniyor. güneşli günde sürekli iki gözlük arasında git gel ayrı sorun. biraz birini biraz birini kullanarak gidiyorum çizdirene kadar.
devamını gör...
yakında düzenli kullanımına başlayacağım şeydir. genellikle gözlük takmak kullanım olarak bana hep daha rahat gelir ama maskeyle her işimi yapamıyorum artık. buğulu buğulu gezmekten daha mantıklı gekiyor bana.
devamını gör...
üç ayda bir kredi kartı ekstresinde kendini hatırlatan elemli durumdur. daha da elemlisi iki göz numarasının farklı olduğu lens takmaktir.
devamını gör...
belli bi süre kullandım ilk taktığımda çıkarmak için çok uğraşmıştım ama sonra alışıyor insan gece aniden uyanıp gözümde lens kaldı korkusu oluyor çünkü kuruluktan göz yapışıp açılmıyor dikkatli kullanırsanız gözlüğe göre çok konforlu.
devamını gör...
ilk takacak bireylerin gözünü kan çanağına döndürmesine neden olay eylem. alıştıktan sonra saniyesinde takılıyor. alışana kadar işkence. hijyene dikkat ediniz.
devamını gör...
lens takmaya başladığımdan beri '' gözünde lens olduğu çok belli.'' diyen bir arkadaşım var. ben lenslerimi kendim takmasam asla anlamam gözümde lens var mı yok mu diye. mübarek arkadaşlara sahibim.
devamını gör...
hayatımda yaptığım en kötü kararlardan birisi lens takmak oldu. keyfi bile isteye lens takanları tüm içtenliğimle tebrik ediyorum ben mecbur olduğum için bile takmayı başaramadım zirvede bıraktım lens işini.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lens takmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim