şimdi pek hassas sinirlerinizi zıplatmamak, insana, hayata, eşit yurttaşlık hakkına zerre değer vermeyen koşullu özgürlük savunuculuğunuza halel getirmemek için ileri haber gibi, diyarbakır barosu gibi hatta neredeyse muhalefetin her kesiminin ana akımı olmuş sol gibi birgün gibi gazetelerin haberini paylaşmayayım, buyrun diyarbakır valiliği açıklamasını bırakayım ki beni de marjinal addedip ne olduğuna, ne yaşandığına, özetle gerçeğe o ılık zihinlerinizi kapatmayın;

olayla ilgili lice cumhuriyet savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 mart 2023 tarihinde, lice ilçe emniyet amirliği emrinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir.

olay 14 yaşında bir çocuğun 5 tane polis memuru tarafından, öyle karakolda falan da değil ha, sivilde tek gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak kadar işkenceye maruz bırakılması, dere yatağına yaralı bedeninin bırakılması, ardından konunun avukatlar ve kamuoyunca dile getirilmesini takiben tepkiler büyünce polislerin görevden uzaklaştırılıp üçünün tutuklanması ikisinin de serbest bırakılması şeklinde vuku buluyor. 14 yaşında. on dört! devletin resmi kolluk görevlileri, devletin resmi bir il, ilçesinde, devletin resmi kayıtlarına göre çocuk addettiği bir insanı, dingonun ahırındaymışçasına, kimseden korkmadan, durmadan, çekinmeden öldüresiye dövüyor, dövebiliyor ve bu ülkenin bir kesmi kalkıp bu habere bile kesin trörörödür diyebiliyor!

kürt sorunu yok değil mi arkadaşlar? siz istiyorsunuz ki milyonlarca insan eşit yurttaşlık hakkına erişememesini sorun etmesin. siz istiyorsunuz ki bir beyaz türk'ün çocuğuna yönelik bu eylem gerçekleşse taşın taşın üstünde kalmayacağı ülkede bir kürt çocuğu bu muameleye maruz kaldığında, kriminalize edilmek için yıllardır sistemli tahrike maruz bırakılmakta olan insanlara dilediğinizce küfür edebilmeye, çektikleri acıları meşrulaştırmaya devam edebilin ama insanlar seslerini çıkarmasın, kırıp dizlerini otursun sizin sahibi olduğunuz bu ülkede değil mi? şiddete başvurmadıkları, isyan etmedikleri, siyasi ve hukuki yollarla haklarını aradıkları düzlemde bile siz insanlara terörist diyebilin ve hiçbir sorun yok masalı uydurmaya devam edin ama insanlar sizin bahşettiğiniz haklarda çocukları, gençleri, yaşlıları ve dahi kendileri şiddete, işkenceye, haksızlığa hukuksuzluğa maruz kalıp acı çekerken koskoca bir bölge ve ağır şartlarda, sessizce bu topraklarda hayatta kalmaya çalışmaya devam etsinler ki sizin pek değerli o siniriniz bozulmasın.

bir insanın bile, hala akli melekeleri, vicdanı, adalet duygusu ölümcül seviyede zehirlenmediyse ulan ne yapıyorum, ne düşünüyorum, ne hissediyorum, konsolide mi edildim yıllarca boş yere diye düşünmesini sağlayacaksam eğer, siz geri kalanların istediğiniz kadar küfür etmesini zerre umursamam şimdi aşağıda. sayfalarca yazmam gerekir y.d. gibi bu topraklarda on yıllardır devam eden asimilasyon politikalarına örnek niteliği taşıyacak insan hikayelerini anlatmak için ama nazarınızda bir anlamı olmayacak biliyorum; milletleri değil insanları sevmeniz gerektiğini anlayamayacak kadar kirli zihinleriniz çünkü.

aynen kanka kürt sorunu diye bişi yok. niye lazlar, çerkezler, pomaklar ayaklanmıyor, aynn.
detaylı haber

ekleme: görüp görebileceğiniz en beyaz türk ve milliyetçiliğin, ırkçılığın her zerresinden tiksinen* örgütlü bir komünist olarak* suç ve suçluyu övmenin cmk 5237 kapsamında hapis ile cezalandırılabileceğini dikkatinize sunarım pek kıymetli -13 iq'lu insancıklar.
devamını gör...
durumu hemen ırkçılığa vurmak saçmalık. çocugun etnik kökeni belli değil, polislerin etnik kökeni belli değil. bunu yapan polislerin motivasyonu belli değil. ama hemen gelip ırkçılık damgası vuruluyor. burada amacınızın insan hakları değil maduriyet çıkarmak olduğu çok belli.
hmm bi çocuk dövülmüş eminim ki bir kürttür, kürtler hep eziyet çekiyor çünkü hatta dövenler de türktür kesin başka kim olacak. ulan yine mağduruz ya tüh.
devamını gör...
daha geçen gün narkotik çevirmesine girdim, adamlar sadece üzerimde 2 kilo eroin varmış muamelesi yapmakla kalmayıp bir de üzerime yürüdüler. allah'tan hakkımı savunan, ses çıkarabilen bir insanım da kendimi ezdirmedim. bu ülkede güç zehirlenmesi diye bir gerçek var haklısın ama buraya gelip de "kürt sorunu, sadece kürtlere böylesiniz, beyaz türk ühühühühüüüüü" diye demagoji kasacaksan bu oyunu hiç oynamayalım kardeş. sadece yazdığın 4 paragraflık yazıda bile kimin ırkçılık yaptığı 8 kilometre öteden belli oluyor. karnımız bu hikayelere tok güzel kardeşim, yallah kuzey ırak'a.
devamını gör...
polisin elleri dert görmesin.

napıyormuş, o çocuk da mı ekmek almaya gidiyormuş?

hâlâ kürt sorunu var hüüüüüü diye ağlıyorlar, artık komik bile değil. sadece mide bulandırıcı

pkk şakşakçısı, hdp sevdalısı, selo'nun aşkısı çıkmış insanlara hukuk dersi veriyor. çok marjinalsin canım tamam. peki ya terör örgütü sempatizanlığının, veya destekçiliğinin veyahut terör örgütü üyesi olmanın tck'daki karşılığı nedir bir bakar mısın?

ne hümanist sevgi pıtırcıklarısınız siz ya, harikasınız gerçekten.

komünist olacağım diye zırva s*çmaktan başka bildiğiniz bir şey yok.

#2486366 hemen de hücre evinden yoldaşı çıkıp gelmiş. pkk ile terör ile ve bölücüler ile aynı zihniyetin ürünü, zihniyetsiz, iradesiz, akıl yoksunluğu çeken talihsiz bir insana benzer varlık, burada işkenceci birini arıyorsan, dağdaki arkadaşlarına telsizle ulaşabilirsin. şayet onlar da sarı torba içerisine girmedilerse sana ulaşıp, masum insanlara nasıl eziyet edildiğini maymun dilinde anlatırlar.
devamını gör...
ülkede iç karışıklık çıkarmak için kıvrım kıvrım kıvranan, fakat henüz dişe dokunur bir niceliğe ulaşamamış bir kitle var. karmaşadan, ayrışmaktan, ayrıştırmaktan, ihanetten ve nankörlükten beslenen! dilerim kendi kendilerinin sebebi olurlar. ya sev, ya terk et. nokta !

neredeyse tuvalette sıçtığı eğri boktan ülkeyi, devleti ve yönetimi suçlayacak kitle. bi susun ya, az öte lütfen !
devamını gör...
daha ortada darp sebebi bile yok. birde "5 kişi" bir çocuğa saldırmış. bu ne biçim iş ya. çocuğun ailesi de mi yokmuş?
devamını gör...
evet, kürt sorunu diye bir şey yok. ağlamayın bu kadar.

edit: daha rahat yazma fırsatı yakaladığım için tanımımı düzeltiyorum.

nevruz etkinliği demişler. gördük sizin nevruz etkinliğinizi. terörist amedspor'un formasını giyip, yasaklı şarkılar söyleyip, her biji apo diye slogan atıp ortalığı karıştırırsanız polisler çocuk dinlemez. hemen işi ırkçılığa sürüklüyorsunuz, hemen bir mağdur edebiyatı yapıyorsunuz, hemen bir duygu pornosuna giriyorsunuz. ulan yeter be senelerdir sizden çektiğimiz. düzgün durursanız kimse kimseye saldırmıyor. polisler çocuklarla oyun oynadılar, kar topu attılar, beraber kaydılar, çocukları okula bırakıp kaç kere sınava yetiştirdiler. her polis aynı değil ama düzgün durana hiç kimse bir şey yapmıyor. ortalığı karıştırmak için elinizden ne geliyorsa yapıyorsunuz.

miko sen zaten berkin elvan ve selo itini savunarak terörist düşüncelere sahip olduğunu, ülkeyi bölmek adına tanımlar girdiğini ve sürekli kendini acındırmayı kendine farz gördüğün için yazdığın her şey komik geliyor. olayın aslını tam olarak bilmeden "kürt o, hühühü, beyaz türk heheheh" yaptığın için ne olduğunu sürekli belli ediyorsun.

polis hatalıysa çeker cezasını. çocuk suçsuzsa oturur üzülürüz hatta beraber hak ararız ama bu edebiyattan vazgeçin. gerçekten yetmedi mi?
devamını gör...

kürt sorunu yok değil mi arkadaşlar?

evet yok pkk'ya destek olan her fırsatta pkk ve apo iti için slogana atan, paylaşım yapan kürtler var. en büyük sorun bunlar. mesela o kürdolardan biri de sensin miko. şimdi az öteye s***r ol ve orada yap k*rtçülüğünü.
#2467838
devamını gör...
olayı ırkçılık vardır yoktur tartışmasına getirirsek mağdurun hakkını savunamayacağımız olaydır. önce ortalığı bulandırmadan her düşünceden bağımsız olarak suçluyu cezalandıralım, sonra yine tartışırız ırkçılık-polis devleti falan.
devamını gör...
çocuğa işkence yapan üç polis tutuklanmış, bakın mahkeme üç polisi işkence yaptığı gerekçesiyle tutuklamış. yukarıda yazanlar ise hem şaka gibi, hem de bu ülkenin neden bir türlü duzelemediğinin özeti.

mahkeme işkenceyi kabul edip polisleri tutukluyor, hala sağa sola nefret kusan var.
devamını gör...
işin en kötü yanı ne biliyor musunuz? artık bu çocuğun ileriki zamanda dağa çıkmayacağını kimse garanti edemez...
devamını gör...
kanıt nerde? yok. sadece ifadeler var. yine yalan iftiralarla polisimize zarar verilmeye çalışılıyor.
devamını gör...
#2486110 kesinlikle abi bu eleman türkiye cumhuriyetine, cevresine cok faydalı olacakti ama dovduler ya o yuzden simdi daga cikar bak kesin.

kürt sorunu mu varmış?
kütüğümün kayıtlı olduğu il hayli iğrenç bir il.
gören kimse kürt müsün demedi bile şimdiye kadar ya da herhangi bir polisten asla öyle muamele görmedim.

artık çocuk duyarı üzerinden savunmaya döndü bu pkk tarzı.
cocuk haklarını savunsunlar tabi ama daha besikteki cocugu öldüren, öldüreni savunan onun bunun evlatları ne ara masum oldu.

bu tur olaylarda sakin olmak lazim.
bekleyelim 4-5 ay görelim kim neyi neden yapmış, suclu kimmiş.
devamını gör...
benim cok cok sevdigim osman pamukoğlu pasa bir gun katildigi bir tv programinda sunu dedi; “kürt sorunu oldugunu iddia eden, gitsin sinirlarda bir yasayasin ve ozellikle koylerde turk askeri kürt halki dayanismasini bir gorsun”. yine baska bir programinda soyle dedi; kürde türk zulm etmez, kürdü kürtten koruyan, teror belasindan temizleyip adini aklamaya calisan türktür. bence beton gibi bir soz, niyeyse paylasasim geldi…

neyse basliga donelim; sevgili iki yuzluler, ulkemiz icerisinde cogu sey sorundur. turkiye’de bir mevkiye gelince zulm etmekten cekinmeyen bir kitle vardir, turkiye’de fasist dusuncelerini milliyetcilikten sayip savunan vardir, turkiye’de cahil vardir, cuhela vardir, vicdansiz vardir, var oglu vardir ama turkiye’de hakikaten kürt sorunu yoktur. hatta son 20/25 yilda yasanan koyden kente goclerle bu iddia tamamiyla yok olmustur.

hatta kürt sorunu oyle bir yoktur ki; onlari savundugu iddia edilen ama vardiklari kapi hep terore, hainlige cikan siyasi partilerinin meclis icerisinde soz hakki vardir, siyasetcilerinin halkin odedigi vergiyle maas almasi vardir, ustune bir de yasal dokunulmazliklari da vardir ama kürt sorunu yoktur. tekrar edeyim oyle bir yoktur ki; turkiye’nin teroristini beslemesi vardir, haini vardir, magduriyet adi altinda provakasyon yapani vardir ama kürt sorunu inanin y o k t u r…

ha cocuk demisken; 2019 sonlarinda ypg/pkk tarafindan kacirilan cocuklara dair birlesmis milletler tarafindan hazirlanmis bir rapor mevcut, bir okuyun derim.
oku oku!
devamını gör...
bir çocuğa yapılan işkence yönüyle düşünülüp konuşulması ve o sularda kalması gereken olaydır.
ama türkiye'de öyle değil. isteseniz de istemeseniz de bu ülkede her işkence ve öldürülme olayının kendiliğinden oluşan politik bir arka fonu oluyor.
bu sözlükte gündeme dair her olayı, abur cubur yorumlayıp kendince kendinde ilgi toplama, dikkat çekme materyaline dönüştüren patolojik vakalara çok takılmasak da benzer nitelikli olayların çoğunda benzer tuhaf sesler çok çıkıyor.
yani böylesi insanlık dışı bir olayda bile en doğal, en insani tepkiler yerine buradan bile bir vatan millet edebiyatı devşirme, güya birilerini, bir şeyleri koruma refleksleri çok daha vahim. art niyetli değilse ya da, bu denli net ve salt bir çirkinlikte bile daha çok türkleşip yaratılmaya çalışılan haklı gerekçelerle türklüğe, türklere ve bu ülkeye yapılan asıl kötülüklerin haddi bu kadar mı basit? içinizdeki adalet ve eşitlik duyguları incinmiş olabilir, sevgisiz, dışlanmış, bugüne kadar hiç insan yerine konulmamış da olabilirsiniz. ama bilerek veya bilmeyerek insanlara aşıladığınız bu önyargılar, bu kendi kimliğinin suçlusu olma duygusu, boyunuz ve çapınızın çok çok fazlası sonuçlara mal oluyor ve biz bunlardan çok yorulduk. ne türkler ne de kürtler olarak hiçbirimiz bunları hak etmiyoruz.
istanbul'daki berkin de diyarbakır'daki y.d. de, filistin'deki bir çocuk da türk, kürt veya arap olmadan önce çocuktur ve çocuklara yapılan fiziksel, psikolojik her türlü istismar, en insanlık dışı suçlardan biridir.
devamını gör...
2 sene sonr dağ kadrosuna katılıp asker,polis şehit etmeye çalışırken geberip gidecek bir p.c'in hafifçe oksanmasi hadisesi.
belki bu dayakla gözleri açılır kendini bu pkk denen köpek sürüsunden kurtarır.
devamını gör...
iyi olmuş çekenler var ya... yeminle akp size fazla demokrat. direk ortaçağ köleliğine layıksınız. etnik kökeni türk - kürt fark etmez polisin vatandaşa vurmaya hakkı yok. 14 yaşında, olmasa da bu kural değişmez. bugün ona yarın sana. yarın yarından sonra sokakta yürürken sana denk gelip itip kakınca aklın başına gelir.
sizi birisi itip kakınca hoşunuza mı gidip zevk mi alıyorsunuz bilmiyorum ama bana göre değil!
devamını gör...
başlıkta yazılanlardan anladığım; 14 yaşında bir çocuk ülkeyi bölüyormuş, polisler de bölemesin diye çocuğu dövmüş.

hak etmiştir diyen var, çocuk zaten terörist diyen var. polisin elleri dert görmesin diyen var. kesin bir şey yapmıştır diyen var. iftira diyen var. suçlu kimmiş diyen var!!! suçu ve suçluyu övmek bolca var anlayacağınız. çünkü yapılan şey suç. işkence ve kötü muamele suç. varsa yasadışı bir durum kelepçeler ıslahevine yollarsın. dövemezsin.

hastasınız siz. ciddiyim. 14 yaşında bir çocuğun her ne sebeple olursa olsun dövülmesini, işkence edilmesini normal karşılayan, hatta öven kimse sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olamaz.

diyarbakır valiliğinin 5 polisi açığa aldığı bilgisi var. neden? yapılan şey suç olduğu için olabilir mi acaba?
devamını gör...
itiraz üzerine biri emniyet amiri, iki polis daha tutuklanmış.

www.diken.com.tr/diyarbakir...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lice'de 14 yaşındaki çocuğun polis tarafından darp edilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim