şimdi pek hassas sinirlerinizi zıplatmamak, insana, hayata, eşit yurttaşlık hakkına zerre değer vermeyen koşullu özgürlük savunuculuğunuza halel getirmemek için ileri haber gibi, diyarbakır barosu gibi hatta neredeyse muhalefetin her kesiminin ana akımı olmuş sol gibi birgün gibi gazetelerin haberini paylaşmayayım, buyrun diyarbakır valiliği açıklamasını bırakayım ki beni de marjinal addedip ne olduğuna, ne yaşandığına, özetle gerçeğe o ılık zihinlerinizi kapatmayın;

olayla ilgili lice cumhuriyet savcılığınca aynı gün soruşturma başlatılmış, 25 mart 2023 tarihinde, lice ilçe emniyet amirliği emrinde görevli bir komiser ve dört polis memuru gözaltına alınmış, ardından adli mercilere sevk edilmiştir.

olay 14 yaşında bir çocuğun 5 tane polis memuru tarafından, öyle karakolda falan da değil ha, sivilde tek gözünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak kadar işkenceye maruz bırakılması, dere yatağına yaralı bedeninin bırakılması, ardından konunun avukatlar ve kamuoyunca dile getirilmesini takiben tepkiler büyünce polislerin görevden uzaklaştırılıp üçünün tutuklanması ikisinin de serbest bırakılması şeklinde vuku buluyor. 14 yaşında. on dört! devletin resmi kolluk görevlileri, devletin resmi bir il, ilçesinde, devletin resmi kayıtlarına göre çocuk addettiği bir insanı, dingonun ahırındaymışçasına, kimseden korkmadan, durmadan, çekinmeden öldüresiye dövüyor, dövebiliyor ve bu ülkenin bir kesmi kalkıp bu habere bile kesin trörörödür diyebiliyor!

kürt sorunu yok değil mi arkadaşlar? siz istiyorsunuz ki milyonlarca insan eşit yurttaşlık hakkına erişememesini sorun etmesin. siz istiyorsunuz ki bir beyaz türk'ün çocuğuna yönelik bu eylem gerçekleşse taşın taşın üstünde kalmayacağı ülkede bir kürt çocuğu bu muameleye maruz kaldığında, kriminalize edilmek için yıllardır sistemli tahrike maruz bırakılmakta olan insanlara dilediğinizce küfür edebilmeye, çektikleri acıları meşrulaştırmaya devam edebilin ama insanlar seslerini çıkarmasın, kırıp dizlerini otursun sizin sahibi olduğunuz bu ülkede değil mi? şiddete başvurmadıkları, isyan etmedikleri, siyasi ve hukuki yollarla haklarını aradıkları düzlemde bile siz insanlara terörist diyebilin ve hiçbir sorun yok masalı uydurmaya devam edin ama insanlar sizin bahşettiğiniz haklarda çocukları, gençleri, yaşlıları ve dahi kendileri şiddete, işkenceye, haksızlığa hukuksuzluğa maruz kalıp acı çekerken koskoca bir bölge ve ağır şartlarda, sessizce bu topraklarda hayatta kalmaya çalışmaya devam etsinler ki sizin pek değerli o siniriniz bozulmasın.

bir insanın bile, hala akli melekeleri, vicdanı, adalet duygusu ölümcül seviyede zehirlenmediyse ulan ne yapıyorum, ne düşünüyorum, ne hissediyorum, konsolide mi edildim yıllarca boş yere diye düşünmesini sağlayacaksam eğer, siz geri kalanların istediğiniz kadar küfür etmesini zerre umursamam şimdi aşağıda. sayfalarca yazmam gerekir y.d. gibi bu topraklarda on yıllardır devam eden asimilasyon politikalarına örnek niteliği taşıyacak insan hikayelerini anlatmak için ama nazarınızda bir anlamı olmayacak biliyorum; milletleri değil insanları sevmeniz gerektiğini anlayamayacak kadar kirli zihinleriniz çünkü.

aynen kanka kürt sorunu diye bişi yok. niye lazlar, çerkezler, pomaklar ayaklanmıyor, aynn.
detaylı haber

ekleme: görüp görebileceğiniz en beyaz türk ve milliyetçiliğin, ırkçılığın her zerresinden tiksinen* örgütlü bir komünist olarak* suç ve suçluyu övmenin cmk 5237 kapsamında hapis ile cezalandırılabileceğini dikkatinize sunarım pek kıymetli -13 iq'lu insancıklar.
devamını gör...
durumu hemen ırkçılığa vurmak saçmalık. çocugun etnik kökeni belli değil, polislerin etnik kökeni belli değil. bunu yapan polislerin motivasyonu belli değil. ama hemen gelip ırkçılık damgası vuruluyor. burada amacınızın insan hakları değil maduriyet çıkarmak olduğu çok belli.
hmm bi çocuk dövülmüş eminim ki bir kürttür, kürtler hep eziyet çekiyor çünkü hatta dövenler de türktür kesin başka kim olacak. ulan yine mağduruz ya tüh.
devamını gör...
daha geçen gün narkotik çevirmesine girdim, adamlar sadece üzerimde 2 kilo eroin varmış muamelesi yapmakla kalmayıp bir de üzerime yürüdüler. allah'tan hakkımı savunan, ses çıkarabilen bir insanım da kendimi ezdirmedim. bu ülkede güç zehirlenmesi diye bir gerçek var haklısın ama buraya gelip de "kürt sorunu, sadece kürtlere böylesiniz, beyaz türk ühühühühüüüüü" diye demagoji kasacaksan bu oyunu hiç oynamayalım kardeş. sadece yazdığın 4 paragraflık yazıda bile kimin ırkçılık yaptığı 8 kilometre öteden belli oluyor. karnımız bu hikayelere tok güzel kardeşim, yallah kuzey ırak'a.
devamını gör...
ülkede iç karışıklık çıkarmak için kıvrım kıvrım kıvranan, fakat henüz dişe dokunur bir niceliğe ulaşamamış bir kitle var. karmaşadan, ayrışmaktan, ayrıştırmaktan, ihanetten ve nankörlükten beslenen! dilerim kendi kendilerinin sebebi olurlar. ya sev, ya terk et. nokta !

neredeyse tuvalette sıçtığı eğri boktan ülkeyi, devleti ve yönetimi suçlayacak kitle. bi susun ya, az öte lütfen !
devamını gör...
daha ortada darp sebebi bile yok. birde "5 kişi" bir çocuğa saldırmış. bu ne biçim iş ya. çocuğun ailesi de mi yokmuş?
devamını gör...

kürt sorunu yok değil mi arkadaşlar?

evet yok pkk'ya destek olan her fırsatta pkk ve apo iti için slogana atan, paylaşım yapan kürtler var. en büyük sorun bunlar. mesela o kürdolardan biri de sensin miko. şimdi az öteye s***r ol ve orada yap k*rtçülüğünü.
#2467838
devamını gör...
olayı ırkçılık vardır yoktur tartışmasına getirirsek mağdurun hakkını savunamayacağımız olaydır. önce ortalığı bulandırmadan her düşünceden bağımsız olarak suçluyu cezalandıralım, sonra yine tartışırız ırkçılık-polis devleti falan.
devamını gör...
çocuğa işkence yapan üç polis tutuklanmış, bakın mahkeme üç polisi işkence yaptığı gerekçesiyle tutuklamış. yukarıda yazanlar ise hem şaka gibi, hem de bu ülkenin neden bir türlü duzelemediğinin özeti.

mahkeme işkenceyi kabul edip polisleri tutukluyor, hala sağa sola nefret kusan var.
devamını gör...
işin en kötü yanı ne biliyor musunuz? artık bu çocuğun ileriki zamanda dağa çıkmayacağını kimse garanti edemez...
devamını gör...
kanıt nerde? yok. sadece ifadeler var. yine yalan iftiralarla polisimize zarar verilmeye çalışılıyor.
devamını gör...
#2486110 kesinlikle abi bu eleman türkiye cumhuriyetine, cevresine cok faydalı olacakti ama dovduler ya o yuzden simdi daga cikar bak kesin.

kürt sorunu mu varmış?
kütüğümün kayıtlı olduğu il hayli iğrenç bir il.
gören kimse kürt müsün demedi bile şimdiye kadar ya da herhangi bir polisten asla öyle muamele görmedim.

artık çocuk duyarı üzerinden savunmaya döndü bu pkk tarzı.
cocuk haklarını savunsunlar tabi ama daha besikteki cocugu öldüren, öldüreni savunan onun bunun evlatları ne ara masum oldu.

bu tur olaylarda sakin olmak lazim.
bekleyelim 4-5 ay görelim kim neyi neden yapmış, suclu kimmiş.
devamını gör...
benim cok cok sevdigim osman pamukoğlu pasa bir gun katildigi bir tv programinda sunu dedi; “kürt sorunu oldugunu iddia eden, gitsin sinirlarda bir yasayasin ve ozellikle koylerde turk askeri kürt halki dayanismasini bir gorsun”. yine baska bir programinda soyle dedi; kürde türk zulm etmez, kürdü kürtten koruyan, teror belasindan temizleyip adini aklamaya calisan türktür. bence beton gibi bir soz, niyeyse paylasasim geldi…

neyse basliga donelim; sevgili iki yuzluler, ulkemiz icerisinde cogu sey sorundur. turkiye’de bir mevkiye gelince zulm etmekten cekinmeyen bir kitle vardir, turkiye’de fasist dusuncelerini milliyetcilikten sayip savunan vardir, turkiye’de cahil vardir, cuhela vardir, vicdansiz vardir, var oglu vardir ama turkiye’de hakikaten kürt sorunu yoktur. hatta son 20/25 yilda yasanan koyden kente goclerle bu iddia tamamiyla yok olmustur.

hatta kürt sorunu oyle bir yoktur ki; onlari savundugu iddia edilen ama vardiklari kapi hep terore, hainlige cikan siyasi partilerinin meclis icerisinde soz hakki vardir, siyasetcilerinin halkin odedigi vergiyle maas almasi vardir, ustune bir de yasal dokunulmazliklari da vardir ama kürt sorunu yoktur. tekrar edeyim oyle bir yoktur ki; turkiye’nin teroristini beslemesi vardir, haini vardir, magduriyet adi altinda provakasyon yapani vardir ama kürt sorunu inanin y o k t u r…

ha cocuk demisken; 2019 sonlarinda ypg/pkk tarafindan kacirilan cocuklara dair birlesmis milletler tarafindan hazirlanmis bir rapor mevcut, bir okuyun derim.
oku oku!
devamını gör...
2 sene sonr dağ kadrosuna katılıp asker,polis şehit etmeye çalışırken geberip gidecek bir p.c'in hafifçe oksanmasi hadisesi.
belki bu dayakla gözleri açılır kendini bu pkk denen köpek sürüsunden kurtarır.
devamını gör...
iyi olmuş çekenler var ya... yeminle akp size fazla demokrat. direk ortaçağ köleliğine layıksınız. etnik kökeni türk - kürt fark etmez polisin vatandaşa vurmaya hakkı yok. 14 yaşında, olmasa da bu kural değişmez. bugün ona yarın sana. yarın yarından sonra sokakta yürürken sana denk gelip itip kakınca aklın başına gelir.
sizi birisi itip kakınca hoşunuza mı gidip zevk mi alıyorsunuz bilmiyorum ama bana göre değil!
devamını gör...
başlıkta yazılanlardan anladığım; 14 yaşında bir çocuk ülkeyi bölüyormuş, polisler de bölemesin diye çocuğu dövmüş.

hak etmiştir diyen var, çocuk zaten terörist diyen var. polisin elleri dert görmesin diyen var. kesin bir şey yapmıştır diyen var. iftira diyen var. suçlu kimmiş diyen var!!! suçu ve suçluyu övmek bolca var anlayacağınız. çünkü yapılan şey suç. işkence ve kötü muamele suç. varsa yasadışı bir durum kelepçeler ıslahevine yollarsın. dövemezsin.

hastasınız siz. ciddiyim. 14 yaşında bir çocuğun her ne sebeple olursa olsun dövülmesini, işkence edilmesini normal karşılayan, hatta öven kimse sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olamaz.

diyarbakır valiliğinin 5 polisi açığa aldığı bilgisi var. neden? yapılan şey suç olduğu için olabilir mi acaba?
devamını gör...
itiraz üzerine biri emniyet amiri, iki polis daha tutuklanmış.

www.diken.com.tr/diyarbakir...
devamını gör...
mesleğinin idrakine varamayan bir kaç kolluk kuvveti ve ailesinin yeterince ilgilenmediği çocuk arasında yaşanan hoş olmayan hadise.
kalanlar için #2486444 nolu tanımda yazanlara katılıyorum.
devamını gör...
miko dedik,keko çıktı .
devamını gör...
#2486074 bu tanım ve benzerlerini yazan insanlar gibi düşünüyorum pek çok politik konuda fakat bu duruma bu tip bir şey yazamayacağım. genel tespitler birkaç yıl içinde dağa gidip ölecek bir çocuk olduğu yönünde. bu doğru, ailesinin politik yapısının korkunç etkisinde kalarak yanlış bir yolda olan bir çocuktan bahsediyoruz. yüksek ihtimalle sonu bu denilen olacaktır ancak bu çocuğu ve bunun gibi çocukları dağa gitmekten, terörü desteklemekten böyle alıkoyamayız. bunlar verilecek adam akıllı eğitimle, hakkari'nin köyüne kadar girecek eğitimle kurtarılırlar. "ya ne kurtarması, sıkalım kafasına bitsin." modunda gidersek bu mesele çözülmez, çözülse doksanlarda çözülürdü. oradaki halkın örgüte verdiği desteğin* halkın ikna edilerek bitirilmesi lazım ama bu çözüm sürecindeki gibi halkla değil terör örgütü ile diyalog kurup örgüte tavizler vererek de olmaz. pek çok ülkede azınlıklara verilen belli haklar var, bunların verilmesi yeterlidir. oradan çıkan ve azınlık haklarını savunan partilerin de buna karşılık ülkeyi ayrıştırıcı siyasi tavizler yerine* ülkeyi birleştirici kültürel haklar* istemesi gerekir. ülkeyi çözüme götürecek tek yol budur. 90'lardaki karşılıklı saldırganlık, 2010'lardaki terör örgütüne siyasi tavizler ülkeyi ayrıştırır ve böler. bir çözüm olacaksa halka belli hakların verilmesinden ibaret olmalıdır*, herhangi bir örgüt muhattap olmamalıdır. tüm bunların üstüne hâlâ silaha sarılan, ayrılıkçı olanla mücadele sürmelidir fakat tüm bu dediklerim yapıldıktan sonra zaten ayrılıkçı pek kalmayacaktır. mücadele daha kolay ve daha kamuoyu destekli olabilecek, başarı kesinleşecektir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"lice'de 14 yaşındaki çocuğun polis tarafından darp edilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim