başıboş sokak köpeği vahşeti minnacık bir çocuğu daha yaşamdan koparmak üzere. ölen kaçıncı çocuk? sakat kalan kaçıncı çocuk? kör kalan kaçıncı çocuk? patili canlar diye vicdan 31'i çekenler, neredesiniz? hayatta merhameti vicdanı en fazla hak eden çocuklardır. onlar günahsızdır masumdur.
konya'da başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayan 8 yaşındaki umut ünlü, kendi solunumunu dahi yapamayacak durumda olduğu için entübe edilmiş ve şu an uyutuluyor. babası "oğlum tanınmayacak halde. ısırılmadık, parçalanmadık yeri kalmamış. yoğun bakımda ve durumu ağır..." diye demeç vermiş.
köpekleriniz saldırıyor köpektapar arkadaşlar. travması olması, aç olması gerekmiyor. kendi alanında başka canlı istemediği için alan koruma refleksiyle saldırıyor. insan, kedi, sincap, tilki, ceylan ne kadar masum insan ve masum hayvan varsa şehirde kırsalda kendinden başka her canlıyı yok etme iç güdüsyle dolu bir canlı türü bu köpekler! özellikle sürüleşince imha makinesine dönüyorlar. evinizde beslediğiniz sevimli goldenla sakin köpek ırklarıyla, vahşi sokak köpeklerini bir tutmayın! önce can sonra canan demişler. kendimizi korumak için virüs de bakteri de öldürmeyelim o zaman olur mu? onlar da aşırı ilkel olsa da canlı sonuçta. şimdi virüs canlı mı cansız mı tartışılıyor diyen bir angut kesin çıkar.
dünyanın hiçbir yerinde insan canı bu kadar ucuz değil. sokak itleri insanlardan daha değerliyse itleri vatandaşlığa alın, vergiyi onlar versin, askere onlar gitsin!
twitter.com/KopekSorunu/sta...
bu da minik umut'u paramparça eden vahşi köpekler: twitter.com/KopekSorunu/sta...
devamını gör...
sokaktan sahiplenilmiş bir köpek sahibi olarak net bir şekilde söyleyebilirim ki, sokakta köpek olmaz ve sokakların güvenliği devletin birincil görevidir.
devamını gör...
itperestlerin uğramayacağı bir başlık daha. hatta eminim bu başlıktaki entryleri tek tek şikayet edeceklerdir.
devamını gör...
çare:
seferberlik başlatacaksın. sahiplenmek isteyen alabildiği kadar alacak, o köpekleri de alan kişilerin üzerine zimmetleyeceksin. geri kalan itlaf edilecek. tahminimce 20 milyon olan köpek sayısı ile başka türlü baş edilemez. kısırlaştırma diyen adam salaktır; bu kısırlaştırma işlemlerinin parası nereden çıkacak, bu kısırlaştırma işlemlerini yapabilecek kadar veteriner veya teknisyen nereden bulunacak ve kısırlaştırılmadan sonra bu köpeklerin hepsi eceliyle ölene kadar* insanların ölmesine göz mü yumacağız?

çözüm: itlaf, itlaf, itlaf
devamını gör...
bu konuda bir şey söyleyince hayvanseverler, sizi katil gibi yargılıyorlar.
ancak bu köpeklerin tehdit oluşturduğunu görmüyorlar.
acil önlem gerek acil!
devamını gör...
"patili canlar, oyun oynuyorlar, can bunlar can, oyun oynamak istemişlerdir, karınları aç ondan, kesin travması vardır!"
twitter.com/Ebru_ebruuli/st...
devamını gör...
sokak köpeklerinin öldürülmesi gerekiyor.. net.
devamını gör...
üzücü bir durum.

fakat verilen tepkilerde mantık yok. köpekleri topluca öldürmek çözüm olmadığı gibi acımasız da bir yöntem. köpeğin yaptığı da size acımasızca geliyor olabilir ama o hayvan, biz insanız. aradaki fark bu.

başıboş köpeklerin artmasını önlemenin en iyi yolu -sandığınızın aksine- onları öldürmek değil, kısırlaştırmak. normal şartlarda bu masraflı bir iş ama sevgili siyasilerimiz topladıkları vergilerin tamamını eksiksiz şekilde ülke işleri için kullanırsa bunun üstesinden de gelinir. dolayısıyla tepkinizi köpeklere değil bu işi çözmesi gereken kişilere yöneltmelisiniz.

ekolojik denge diye bir şey var bildiğiniz gibi. köpekler de bunun bir parçası. size sokaklarda koşturup oraya buraya saldıran gereksiz varlıklar gibi görünseler de öyle değiller. sokaklarda buldukları -ki üstün koku alma yetenekleri sayesinde bulmaları da kolay oluyor- fare benzeri hayvanları yakalayıp yedikleri için, uzun vadede ortalığın fareler ya da benzer hayvanlar tarafından işgal edilmemesinde önemli bir rolleri var. yine aynı şekilde, fareler tarafından işgal edilmiş bir şehirde, etrafın fare ölüsünden de geçilmeyeceği durumlarda yayılacak olan hastalıklar da bu sayede önlenmiş oluyor. bunu kediler tek başına yapmıyor yani.

dünya sağlık örgütü'nün abc (animal birth control) yöntemi öldürmekten çok daha iyi bir yöntem. kısırlaştırma üzerine kurulu. sokak köpeklerinde erkek köpek sayısı genellikle fazla olduğu için özellikle dişilerin kısırlaştırılması üzerine kurulmuş sistem. bir yerdeki köpeklerin %70'inin kısırlaştırılması yeterli sayılıyor. iyi bir takip sistemi gerekiyor ama aynı hayvanları tekrar operasyona sokmamak için. ayrıca aldığınız hayvanları da tekrar yerine bırakmanız gerekiyor ki onlardan kalan boşluğu başka köpekler doldurup kayıt ve takibi zorlaştırmasın.

neyse, daha fazla uzatmaya gerek yok. özeti şu: öldürelim öldürelim diye tutturmak kendi ayağımıza sıkmak olur. mantıklı düşünmek, gerekli bütçeyi ayırmak ve akıllıca hareket etmek gerekiyor. bu yapıldığında hem biz şu anki tehlikelerden korunmuş olacağız hem de hayvanların canını boş yere yakmayıp insan olmanın gereğini yapmış olacağız.
devamını gör...
itperestlerin olmadığı başlık. evet.
devamını gör...
#2174812

öncelikle her köpek fare avlamaz, bunların belli ırkları var. o fare avlayan köpekler sokak köpeği değil. bu bir. sokaklara saçılmış köpek dışkıları farelerin beslenmesinde büyük rol oynuyor. yani sokak köpekleri hem fare popülasyonu üzerinde pozitif etkiye sahip, hem de dışkı yoluyla hastalık/mutasyon riskini arttırıyorlar. bu da iki.
bir kaynak

dünya sağlık örgütü'ne de boydan gireyim. batı kısmısı kafasına ne eserse yapıyor, bize gelince hop, hiyvinlir di cinli. daha şu pandemi başlayınca danimarka bulduğu vizonları çatır çatır kesti, çıt yok; avustralya zırt pırt zararlı tür diye bilumum kuşa savaş açıyor, çıt yok... vs. vs. onlar normal insan da biz o****** ç***** muyuz? benim sokak köpeklerinin % bilmem kaçını kısırlaştıracak param yok, benim bunlarla uğraşacak yeterli elemanım yok, her gün köpekler yüzünden birileri ölürken itlerin ecellerinden ölmelerini bekleyemeyeceğim ve bu 10-15 sene içinde insan ölümlerine göz yumamayacağım için zamanım da yok! dsö'nün yaptığı, öldürme ihtimalini yok sayarsak en efektif yöntem; sevimli görünelim. ben insanım tehlikedeyken itin gözünün yaşına bakmam.

lan bu ülkede en çok lafı yapılan 2 tane unsur var; islam ve atatürk. bu durumda bu işe, "insanlığa sığmaz" gibi laflar edince 2 yönden de patlıyorsun.

islam tarafında; "beş tane hayvan fasıkdır ki, mekke'nin harem bölgesinde de öldürülebilir. bunlar; fare, akrep, karga, çaylak ve yırtıcı köpektir."; (buhârî, bedu'l-halk, 16; müslim, hac, 9: 66-72).

atatürk tarafında;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
atatürk'ün 1932 yılında bizzat emri var köpeklerin itlaf edilmesiyle alakalı.

burada iki isim var; biri muhammed, biri mustafa kemal. şimdi iddianın ulaştığı nokta bu iki kişinin de "insan olmanın gereklerini karşılayamamış" olmaları. zurnanın zırt dediği noktaya geldik.

sokak köpekleri öldürülmeli. cesetlerinden ise biyoenerji üretimini tavsiye ediyorum.

bu gayet insanca bir tavırdır, karşısında durmak zırvadır ve mantığa aykırıdır.
devamını gör...
acaba köpekler çocuğu yerken bir yerleri uf olmuş mudur, veteriner mi bulsak diye düşünen kaç köpek dini müridi var şu an kim bilir. asıl uyutulması gereken kim.
devamını gör...
#2174987 biraz empati yapın.senden üstün bir ırk olsaydı ve onların gözünde insanlar doğayı kirletiyor, her yere bina dikiyorlar, ağaçları ve ormanları yok ediyorlar, canlıların nesillerinin tükenmesine ,küresel ısınmaya ,fabrikaları ile havayı kirletiyorlar diye bizi öldürselerdi hoşuna gidermiydi? savunmaları ise bizim dünyamızı kirletiyorlar ve neslimizi can tehlikesine sokuyorlar olsaydı. (kaldı ki gerçekten böyle bir canlı insanoğlu) .çözüm kısırlaştırılıp, takibe almaktır.

sokak köpeklerinin % bilmem kaçını kısırlaştıracak param yok, benim bunlarla uğraşacak yeterli elemanım yok, her gün köpekler yüzünden birileri ölürken itlerin ecellerinden ölmelerini bekleyemeyeceğim ve bu 10-15 sene içinde insan ölümlerine göz yumamayacağım için zamanım da yok!
demişsin ya birkere dünya kadar gereksiz para harcıyor devlet,bu kadar önemli bir konuya ayıracak bütçesi yoksa ben bu devlete hakkımı ve verdiğim vergileri helal etmem.eleman yok demişsin. birkaç aylık egitim ile devletin eğitim kurumları ile eleman yetiştirmek zor olmamalı. iş arayan dünya kadar insan var.şimdi diyeceksin senin tanıdığın yada sen köpek saldırısına uğrasan böyle dusunmessin onlarada empati yap diyebilirsin.birincisi benide köpek kovaladı, sebebine onun alanına istemeden girmem ve gözlerine bakmamdi.sende evine tanımadığın biri gelse ve sana dik dik baksa sende saldırırsın. bunların haricinde köpekler zaten vahşi hayvanlar ve avlanma içgüdüleri var.biz insanız ve aklımız var.kopek görünce tipinden anlayıp uçağından gitmek yada sokak değiştirmek,çocuklarımızı yalnız başına sokakta bırakmamak zor olmamali. vatandaşın bu köpekleri belediyeye bildirmesi ve belediyenin o köpeği o sokaktan alıp yaşayabileceği uygun koşullarda olan bir barınma doğal alanına bırakmalıdır ve buraya işçi atayıp işsizliğe fayda sağlanabilir.devlett bununla ilgili e devlette uygulama bike çıkartabilir. yani insancıl çözüm aramak isteyen herkes bir şekilde bulur. öldürmek resmen caniliktir. illa öldürülme yoluna girilecekse bile sadece vahşi olan türler seçilmeli. sokaktaki köpeklerin yüzde kaçı vahşi. birçoğu çöpten yemeğini yiyir, araba tekerleğin havlıyor, insanları kokluyor, gidipte durup dururken kasıtlı saldıran kaçtane kopek gördün (tabi dibine girersen yada gözünü dikersen saldırır ve bu normal)
devamını gör...
insanların hayvanlardan daha fazla yaşama hakkını kendilerinde bulması her zaman komik ve acınası gelmiştir şahsıma :d öldürülmeliler diyenlerin tedaviye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. bildiğim ve güvendiğim hocalarım var ama onlar da bu kişileri danışanı olarak kabul eder mi orasını bilmiyorum. doğanın dengesini zaten değiştirdik, bir de toplu katliamlarla devamı getirilmek isteniyor bazılarınca.

eğer ortada başıboş köpek sorunu varsa bunun çeşitli insanca çözümü de var. [sizin araştırmayan, okumaktan ve düşünmekten aciz bir yapıya sahip olmanız kimseyi bağlamıyor.] bu çözümlerin ilgili kişilerce uygulanmaması gerçekten üzücü. tepkinizi ve bu öfkenizi lütfen o insanca çözümlerin uygulanabilmesi için gösteriniz, ''köpekleri öldürelim'' gibi barbarca bir çözüm için değil.

t: gerçekten üzücü ve artık bir çözüm bulunması gerektiğini bir kez daha hatırlatan olay.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"köpeklerin saldırdığı 8 yaşındaki çocuğun entübe edilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim