çeşitli toplumsal hassasiyetleri kaşıma korkusu ile her konuda kendine otosansür uygulamak ve kişisel düşüncelerini kendine saklamak. oldu olacak ağzımızı bantlayıp bileklere kelepçe takalım.
devamını gör...
kafa sözlük ile yendiğim bir konudur.
devamını gör...
kısacası eyyam yapmak diye adlandırılabilir.
devamını gör...
ara sıra bazı başlıklara böyle karşı çıkan bir tavırda yazmak istiyorum. daha sonrasında başlığı açan yazara saygısızlık etmek istemiyorum yazdıklarımdan sonra üzülmesini istemiyorum. *

not: bana yapan olduğu için ben yapamıyorum sevgili yazarlar. o hissi tattım çünküü.
devamını gör...
(bkz: takiye yapmak) *
devamını gör...
sonuna kadar dürüstlük. linç de laf mı, kafamızı da kesseniz hep dürüstlük.
devamını gör...
açıkcası her zaman dürüstüm.
devamını gör...
dogrudur bence o kadar sacma sapan şey yüzünden hayatı kayan binler var. ortam müsait degil, o topluma ulaşamadık. popüler kültür belirler oldu her şeyi sebepsizce linç yerken yanınızda haklı oldunuzu bilenler bile durmaz.
devamını gör...
bu günümüz türkiyesinde zordur zira basit şeyleri bile biz yüceltiyoruz , kahramanlarımızın kusursuz olduğunu sayıyoruz. kişinin kendisine söylenilen lafı kabullenmesi ile kahramanına söylenen lafı hazmetmesi arasında dağlar kadar fark var. neticede insan sosyal bir varlık belki de korkularıyla var olan.
devamını gör...
(bkz: karakter)
devamını gör...
sıkça yaşadığım durum ama kafa sözlükte öyle bir sorun yaşamıyorum:)
devamını gör...
hiç var olamamak.
devamını gör...
bir süre sonra dürüstlük kavramını sorgulatacak olan durumdur. maalesef günümüzde oluşan ilginç bir linç kültürü var ve sağolsun sosyal medya bile bu ateşe odun atıyor, harlıyor ateşi habire. bu korkuyla da devam edersek dürüstlük, güven gibi kavramlar da tarihe karışacak yavaş yavaş. insani özelliklerimiz yok olacak, kişiler arası ilişkiler de iyice bozulacaktır devamında...

lütfen çocuklarınıza dürüstlük kavramını öğretmeye çalışın. ileride çok ihtiyacımız olacak çünkü...
devamını gör...
linç sözcüğünün kökenine bakarsak, suçüstü yakalanmış suçluları hemen yargılayıp hüküm vermekle ünlü, amerika birleşik devletleri’nin virginia eyaleti yargıcı lynch’ in adından geldiğini görürüz. yani hukuki olarak bir yaptırıma maruz kalma anlamını da barındırdığı açık.

bu nedenle 1 tweet atan 4 sene ceza alıyorsa veya gazetelerde fotoğrafı yayınlanıp hedef gösteriliyorsa bu ülkede insanları dürüst olmamakla eleştirmeden önce dürüst olmaya imkan veren bir toplumun olup olmadığını sorgulamak gerektiğini düşünüyorum.
devamını gör...
yazmaya başlamadan once "linc yiyecegimi bilerek yaziyorum" diye bir girizgah yapinca linc etmiyolar. korkmayin. bizzat denedim.
devamını gör...
allah şu politik doğruculuğu yanına alsın artık dedirten kendime saygım yok davranışı.
devamını gör...
sjw'lerden korkan sjw olsun. bir kere de özgün bir fikriniz olsun.

ama akp'yi savunmayın, sizi ben linç ederim.
devamını gör...
geçenlerde yaptığım kişilik testi benim şeytanın avukatı olduğumu söylüyor. bence dürüstlük fazla abartılan bir şey. gerçekten dürüst olmakla patavatsız olmak arasında çok ince bir çizgi var. söylediğin her şeyi düşün ama düşündüğün her şeyi söyleme diye bir söz var buna ben de katılıyorum. her konuda her düşündüğünü olduğu gibi söylemenin bir erdem olduğuna inanan kişinin düşüncesine saygı duyuyorum elbette ama bana göre dünya böyle bir yer değil.
devamını gör...
linçten mi korkacağım? söylerim ve söyledim de. umrumda değil.
devamını gör...
korkaklık diyorum ben buna.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"linç yerim korkusuyla hiçbir konuda dürüst olamamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim