*sinirlenmeyin*

bunlar hangi dini yaşıyor anlamıyorum. hz. hatice tüccardı ve mesleğini de hiç bırakmadı. hz. muhammed de onu hep destekledi. bu sayede tanışmışlardı zaten. :)

[[alıntı]]

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
twitter.com/bpthaber
[[alıntı]]
devamını gör...
taksiye binmek için sokak sokak erkek ara şimdi.
devamını gör...
ciddiye alınacak görüşler değildir.
en ağababaları iktidarda onlar bile ciddiye almamış kadınlara bakanlık, milletvekilliği vermiş.
rahmetli çevresini etkilemek için yalandan yazmış işte.
islam peygamberi bile kızını baş üstünde taşımışken, bunlar regl olan kıza namahrem diye fetva veren düşünce sahipleridir.
itibar etmeyiniz, ciddiye almayınız.
devamını gör...
kadını yatakta işini görmek için kullanan, evde hizmetçi olmasından başka bir şey istemeyen, kardeşinin bile karısını görmesini istemeyen bir şeyh. bunlar böyle, yetiştirdikleri de böyle. kursları da böyle. kadınlar yok gibi davranıyorlar.
devamını gör...
kendisiyle, dinle ve mantıkla çelişen bir insanın sözleri.

"kadın okumasın."

peki. fakat hastaneye gidince "kadın doktor yok mu benim hanım için?"

yok. çünkü okutmadık seni dinleyip.

***

"kadın çalışmasın."
tamam. ne olur çalışırsa? "allah'a karşı savaş açmış olur."

oldu. fakat hz. zeynep, hz. hatice falan çalışan kadınlardı. neyse. demek ki peygamber sizin kadar iyi bilmiyormuş allah'ın dinini(!)

***

"baş örtülü bacılar devlet dairelerine alınmadı. kemalist düzeni şiddetle kınıyoruz. yıkılsın, batsın!"

"kadınlar çalışmasın."

yani devlet dairelerine alınmasalar da olurdu o zaman size göre? neydi o kadar tatava o hâlde?

***

yapmayın arkadaşlar! kuran ile, peygamber ile çelişen insanlardan uzak durun. bu tür sözleri de "ama saptırılıyor" diye savunmayın. saptırıldığı falan yok. her şey açık seçik görünüyor.
devamını gör...
kadinlardan korkuyorlar, okuyup ögrenmelerinden, o zaman kendi mallari olmaktan çikar birey olur, anne olur çocuklarini birey olarak yetistirir okutur sonra bunun gibi insanlara tapinmazlar.
devamını gör...
benim malûm güruh kadın akrabalarim da whatsaap hikayesine taziye dileklerinde bulunsun. adam bu zamanda iki karı almak cok zor yazmış desem ki kocalariniz üstünüze ikinciyi almalı baksanıza ilahlastirdiginiz adam isyan ediyor isyan. eşlerini parcalarlar, akıllarını yitirirler ama arkasından da aglarlar. ınsanlara olan saygım, sevgim gittikçe azalıyor.
devamını gör...
''ben kadınların dükkan açmasını asla helal görmüyorum. kadınlar mektebe gitmez!kadından memur olmaz.hemşirelik,subaylık kadın işi değildir,kızını doktor yapmak(allah'a) harp açmaktır.
bu satırlar mahmut ustaoğlu'nun (hikmetli sözler) kitabından. işte bu düşüncede olanların kadına verdiği değer bu. eleştirince de dinimi eleştirme diyorlar. bu sözlere alkış mı tutacağız. bu düşünceye sahip olan coğrafyalarda kan ve gözyaşı hiçbir zaman eksik olmaz.
''ey kahraman türk kadını sen yerde ayaklar altına ezilmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın '' diyen atatürk'ün yanındayız.
devamını gör...
taliban zihniyetlidir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
mahmut ustaoğlu kim allasen ?
başlığı doğru açın bari.
devamını gör...
haha! klasik cevabımı yapıştırıyorum izninizle:

kadınlar kadar götünüze taş girsin!
devamını gör...
çapın kadar zırla ki ezmeyelim.
devamını gör...
işte bunlar hep mizojinizm den gelir.türklerin başının püsküllü belası buydu ve yazık ki bu olmaya da devam ediyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mahmut ustaoğlu'nun kadınlara yönelik sözleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim