adını ispanya'nın bir şehrinden alan muzlu pasta.
devamını gör...
bir ispanya futbol takımıdır. aynı zaman da bu isimle bir tatlıda vardır. oldukça lezzetlidir.
devamını gör...
kg var oynamayı sevdiğim ispanyol takımıdır. çok saçma bir takımdır her saniye gol yiyecek gibi futbol oynar aynı zamanda her saniye gol atacak gibi oynadığı anlar da olur .
devamını gör...
muzu kek ve kremanın üstüne oturtup üstüne çikolata sosu dökmüşler, adını da malaga pasta koymuşlar.
devamını gör...
ispanyanın nadide şehirlerinden birisidir malaga'da picasso'nun doğduğu ev picasso müzesi olarak günümüzde gezilebilir. bununla birlikte alcazaba kalesi şehrin tam merkezinde. bence görmeden geçmeyin. boğa güreşleri (plaza de toros) için güzel bir meydanı var meraklı olanlar için .plaza de la merced de çok hoş bir meydan. buradan da güzel fotoğraflar almıştım.
endülüs seyahati planlıyorsanız bence ana üs olarak tercih edebilirsiniz. çünkü bir çok şehir (sevilla, cordoba, granada, marbella, cadiz), araç ile en uzunu 3 saat olacak routelar içinde.araç kiralayarak günübirlik veya kısa süreli gidip gelebilirsiniz.
bununla birlikte şehrin içinde de yaşam çok güzel...
tipik yemeklerinden olan espeto de sardinas ile la concha fina yı şiddetle tavsiye ederim. ispanyolca'nın endülüs aksanını tam olarak burada hissedebilirsiniz. şaşırmayın.
size küçük bir tavsiye fuengirola ya giderken sağdan mijas diye bir köye yol sapıyor. oraya giderseniz müthiş güzel bir manzara, beyazlar içinde bir köy, eşek turu vb. karşılaşırsınız. bence kenarda köşede kalmış mekanları da görmek gerek....
devamını gör...
kek, muz, pastacı kreması ve çikolata sostan oluşan bir pasta çeşidi. dilimi en son 25 tl'ye satılıyordu.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bu şehirde yaşamış ya da yaşan suserların bir tık uzağındayım soracaklarım var hacı abilerime.

tanım : ispanyadaki endülüs bölgesinin sevilla ile birlikte en büyük kenti.
devamını gör...
ingilizlerin bolca bulundugu, ispanya'nin günyeyindeki (bkz: andalusia)'da bulunan güzel sehir.
yazin ortasinda gitmeyin yoksa aksam7'de 45 dereceyi sehir meydanlarindaki termometrede görebilirsiniz.
ayrica plajlarinda herkesin özgürce takildigi bir sehir. kimse kimseye bakmaz, herkes rahattir. tatilde bir grup gencin ayakta durarak gayet normal sohbet ettiklerini görmüstüm, tabi gruptaki kizlarin memeleri aciktaydi. dedigim gibi, kimse kimseyi rahatsiz etmedi, tacizde bulunmadi. olmasi gereken de bu bence.

ailece buraya tatile gitmeyi tekrar düsünüyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim