mavi marmara israil ve fransa ortak yapımı dizi oluyor
başlık "simli far" tarafından 12.10.2021 14:22 tarihinde açılmıştır.
1.
the jerusalem post’ta yer alan habere göre, 2010 yılında yaşanan mavi marmara olayı, 2022’de yayınlanacak ve sekiz bölümden oluşacak "ocean wind" isimli diziyle anlatılacak. israil, babe films isimli fransız yapım şirketiyle ortak hazırlanacak.
gazze’ye yardım malzemesi taşıyan mavi marmara isimli gemiye 31 mayıs 2010’da israil komandolarının düzenlediği baskında 10 kişi hayatını kaybetmişti. türkiye-israil ilişkilerini uzun bir dönem kopma noktasına getiren mavi marmara saldırısında hayatını kaybedenler için israil, türkiye’ye 20 milyon dolar tazminat ödedi.
buradan
gerçeklerin üstünü örtmeyi alışkanlık haline getirmiş olan hükümet yetkilileri ve rtük tarafından yasaklanacağına yemin ediyorum, iki seneye kanıtlanacaktır.
devamını gör...