hep çok dramayız. hep çok ağlağız be! o yüzden bilemedim. bir de tabii izleyici kitlesine göre değişen versus.
hani elmayla elmanın versusunda elmanın hasının kazandığı mı?
o da değil.
velhasıl yine bu topraklarda olmanın verdiği dayanılmaz hafiflikle pas geçeceğim versus.
devamını gör...
ikisi de beni çok bayıyor, ikisinin de ayrı ayrı mallığı olan dizi tipleri. benim de pas geçeceğim ama bence yabancı dizinin daha çok (+) alacağını tahmin ettiğim versus.
devamını gör...
eğer türk televizyonlarında yayınlanan dizileri hesaba katarsak bizim diziler çok büyük rezalet. hiçbir şekilde yabancı dizilerin yanına yaklaşmazlar.

iki saatlik dizi çekiyorlar. bir haftada iki saatlik çekilen dizinden hiçbir şey olmaz. olmuyor zaten.
devamını gör...
yabancı dizilerden kasıt amerikan dizileri ise hakkını yememek lazım. adamlar yapıyor... ama güzel ülkemden kurtlar vadisi, * leyla ile mecnun, şahsiyet gibi diziler de çıktı. ama gereksiz yere dramatize edilmemiş sağlam bir aksiyon ve ya bilim kurgu dizisi izlemeyi çok isterdim.
devamını gör...
yabancı dizilerin fantastik yönlerini seviyorum. lucifer, teen wolf, kore dizileri gibi türk dizilerinde ise avrupa yakası, söz, kanıt, muhteşem yüzyıl gibi komedi tarzı dizileri seviyorum yani her ikisinin de film tarzınıza göre gideri var.
devamını gör...
yabancı dizi finalleri merak uyandırır, sorunlar ve sorular yanıtını bulur, yani bir bakıma düğümün çözüldüğü dizilerdir. bizim yerli dizilerde de çoğu final yapmadan kaldırıldığından fazla bir şey olmuyor. düğüm yerine düğün oluyor. dizinin esas oğlan ve esas kızının düğünleri oluyor, geride kalan yan rollerdeki erkek ve kadınlar da birbirleriyle eşleşerek onlar da bu düğüne dahil oluyorlar.
devamını gör...
zamanında 'çılgın türkler' diye bir dizi vardı. uzaya çıkan bir grup insanın, düştüğü gezegende karşılaştığı yine diğer türkleri konu alıyordu. düşünün en son bu zamanlarda televizyon dizisi izlemiştim. o zamanlar, şu an olduğu gibi tek düze senaryolar yoktu. ama başarılı, ama başarısız yeni şeyler deneme isteği vardı yapımcılarda. şimdi hepsi kolaya kaçıyor. yapıştırıyorlar altına bir tane ibare 'gerçek hayat hikayesinden alınmıştır'. sat babam sat.
devamını gör...
süreler çok farklı. yabancı yapımlarda doldurmak için sahne yazılmıyor çoğunlukla.

en güzeli de bizim gibi sezonluk anlaşma yapmadıkları için herkes her bölüm ölme olasılığı altında.

elbette dizi karakterleri süper kahraman gibi olmamalı ama 300 bölüm çekilen dizinin her sezon sonunda ana karakteri vurup ölecek mi diye merak ettirmeye çalışıyorlar ya zekamıza hakaret ediyorlar aslında.

yabancı yapımların hepsi olmasa da önemli bir kısmı izleyiciyi bu kadar geri zekalı yerine koymuyor.
devamını gör...
holding sahibi oğlan - fakir kız ikilisine 2 saat katlanmak mı yoksa beyaz tenli gay ile siyahi gay ikilisine 40 dakika katlanmak mı olarak ikiye ayrılabilir son dönemleri baz alırsak.

ben yine de peaky blinders, sherlock holmes, dexter, lost gibi yapımlardan yanayım tabi. lost bozmasaydı iyiydi o ayrı konu tabi. he bi de walking dead var ömrünü arka sokaklar ile yarıştırmasa o da sağlam diziydi.

türk dizilerinde çok tür yok avrupa bu konuda da ezip geçiyor. adamlar bilimkurgu da çekiyor, zombi de. bizde ya mahalle çeteleri, ya aile içinde birbirini hoplatan akrabalar. onlarda izleyecek içerik bulma ihtimali daha yüksek. şu gay olayını gözümüze daha az soksalar tadından yenmeyecek de ne yapalım o da tuzu biberi diyip geçiyoruz.
devamını gör...
bence çoğu türk dizisi basit düzeyde sadece eğlendirme amacıyla yapılıyor. ama kore dizilerini izlediğimde gerçekten çok fazla etkileniyorum. yaşamdaki sorunları öyle güzel ele alıyorlar ki insan ders çıkarıyor fazlasıyla. kendi hayatını sorgulatıyor insana. bence her türü güzel dram,aşk,bilim kurgu,fantazi,tarihi,komedi... ama türk dizilerinin genel konusu dram ve aşk oluyor sadece. güzel yapımlar var mı var ama asla kore yapımlarıyla kıyaslanamaz bence. zaten çoğu türk dizisinin kore uyarlaması olması da bunu kanıtlar nitelikte bence. :)
devamını gör...
yabancı dizi. türk dizileri genel olarak lakayıt. her şeyleri abartmak üzerine ve bizim kültürümüzü de artık yansıtmıyotlar. zaten öyle bir amaç gütmüyorlardı ama daha da beter duruma geldiler.
devamını gör...
yabancı dizilerinde konu yelpazesi çok daha geniştir, espri bulma konusunda malzemeleri daha boldur, dizi yapımcıları izleyicilerin dizi beğen i ve tercih geleneklerine daha hakimdir, ayrıca avrupa ve amerika dizi sektörü ekonomik ve teknolojik bakımdan daha büyük prodüksiyonlar yapabilecek güce sahiptir, türk dizileri konu bakımından biraz daha dar olup konu bakımından romantik nostalji ve komedi alanına sıkışmıştır, ama ben eski kara murat filmlerini yabancıların kovboy filmlerini asla değişmem bunu da belirteyim, beline sallanan birer silah takmış 2 çizmeli ve şapkalı adamın filmin sonuna kadar kasabanın ortasında dolaşması beni sıkar cüneyt abi çevirdiği film bakımından hollywood'un üzerinde bir aktördü
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yabancı dizi vs türk yapımı dizi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim