1.
hükümdarla yönetilen ülkelerde, başbakanın başkanlığı altında halk tarafından seçilmiş bir hükümetin veya yasaları yapan bir parlamentonun bulunduğu yönetim biçimidir.
devamını gör...
2.
nam-ı diğer meşruti monarşi. mutlak monarşilerde olduğu gibi beceriksiz hükümdarların mutlak güce sahip olamayacağı, ve aynı zamanda gerizekalı halk kitlelerinin de kendisi için daha iyi olana karar verebilmesine rağmen, demokrasideki gibi devletin üst konumlarına tamamen erişemeyeceği, dengeli ve istikrarlı bir yönetim biçimidir. bana göre günümüze kadar uygulanabilmiş en iyi yönetim biçimidir. en azından overrated demokrasiye kıyasla çok daha iyi olduğu kesindir.
devamını gör...
3.
literatürümüze 1876 da ittihat ve terakki cemiyetiyle girmiş olan merkezi monarşik yönetimin yanında seçimle gelen bir hükümetin bulunduğu yönetim sistemidir. günümüzde avustralya , belçika , bahamalar , belize , bhutan , birleşik arap emirlikleri , büyük britanya , danimarka , fas , hollanda , ispanya , isveç , japonya , kanada , malezya , norveç , suudi arabistan , tayland ve yeni zelanda bu yönetimle yönetilmektedir
devamını gör...
4.
bizde 1.incisi çok tuttuğu için 2.incisi ilan edilmiş, yürütmesi padişaha (hükümdara), yasama parlementoya bağlı şartlı (meşruti) rejim.
ayrıca ankara'da bir cadde ismidir.
ayrıca ankara'da bir cadde ismidir.
devamını gör...