açtığım başlık duruyor fakat tanımım "sataşma" kisvesi altında silinmiş. bu kadar barışçıl bir ortam varsa daha silinecek çok başlık, tanım var demek. bir sürü cinsiyetçi başlık ve tanım var en basitinden sanırım onlarda sorun yok. bu duruma saçmalık demek en yerindr tabirdir.
devamını gör...
bu kadar küfür karşıtlığı olmaması lazım, çünkü bazen bir şeyleri açıklarken küfür etmemiz gerekiyor. evet.
devamını gör...
her türlü şeyde hemen yardımcı oluyorlar. biz bunu hak edecek ne yaptık.*
devamını gör...
meseleye direkt moderasyon saçmalıkları olarak bakmak ne derece doğru bilmiyorum.

bizzat daha dün benim de başıma geldi.içinde hiçbir biçimde küfür, hakaret olmayıp, sadece ironik bir gönderme olan entrym silindi .

bu tür yerlerde mevzu kişilerin inisiyatifine bırakılırsa, bu tür durumların yaşanması kaçınılmaz olur . öyle ki , benim espriyle karışık ironi yaptığım entyr yi acaba nasıl anladı veya yorumladı silen arkadaş.

öyle ya, onu silmesi için, yaptığı yorum sonunda ulaşılan bir sonuç olması gerek .

bunu ben, bu şekilde düşünerek yazdım, karşı taraf hiç alakasız bir yorumdan ulaştığı sonuca binaen sildi . ne olacak şimdi ? olan bizim iyiniyetli entrye oldu .

onun için derim ki ,
kurallar sana göre, bana göre, ona göre olmaz , herkese göre, evrensel bir nitelik barındırmalı içinde.

bu da , oturup konuyla ilgili kafa yorup , zaman harcayıp, farklı kişilerin, farklı çevrelerin de fikirlerini alıp, çoğunluğun sonuçları esas alınarak oluşturulmalı, ben yaptım oldu ya getirilmemelidir.

evet, sözlükler özgür olmalı, herkes dilediğince fikrini ifade edebilmeli .
ama kurallar da olmalı, zira biz gibi medeniyeti biraz geriden takip eden toplumlarda fazla özgürlük, naz yapmanın aşık uyandırması gibi bazen karşıdakini usandırabilecek duruma gelebilir, yani biz toplum olarak özgürlük kavramını bazen fazlaca abartıyor, sonsuz , sınırsız hak veya haklar olarak yorumluyor , bu sebeple ortaya hoş olmayan görüntülerin çıkmasına sebep olabiliyoruz.

burada en çok bahsedilen konu , küfür konusu, edelim mi , etmeyelim mi ?
etmeyin kardeşim, ha yok illa edecekseniz de işin içine cinsel uzuvlarınızı sokacağınıza, aklınızı, fikrinizi, yaratıcı yönünüzü sokun .

moderasyon yönünden bakılırsa da,
hemen silmeyin kardeşim, önce bir anlamaya çalışın, bu adam bunu farklı amaçla da söylemiş olabilir mi empatisini yapın kendi içinizde.
ha yok, illa da silmeye kararlıysanız, yazan kişiyle iletişime geçin, durumla ılgili bilgi verin , onun da bir fikrini alın.
ışi ben yaptım oldu'ya getirmeyin .

bunlar olursa, karşılıklı iyi niyet , hoşgörü olursa insan durur orda , yoksa surekli kavga gürültü sürtüşmenin içinde neden bulunsun ki , hayat zaten zor , bugünlerde daha da zor , hiç olmazsa buralarda biraz daha hoşgörülü olup , zor olan hayatı, bir nebze olsun keyifli hale getirmek pekala bizim elimizde ...
devamını gör...
bana saçma gelen tek şey moderatörler adına açılmış on küsür işe yaramaz başlık olması.
devamını gör...
sonunda nokta olmayan tanımlamaları silmesi olağandır. tanımların sonuna nokta koyup yeniden yayınlayabilirsiniz. olağan olmayan bunu yaptı diye modlara küfür etmektir.
devamını gör...
. koy diye uyaran mod mesela mesajlarının sonuna kendisi . koymadan yazıyor. kafalarına göre başlığı spam'a düşürüp haber vermeden akıştan kaldırıyolar.

herkes kendi çöplüğünde öter. adamlar bir sözlük açmış kuralları koymuş. uyarsan yazarsın uymazsan elveda diyorlar. sözleşmede bunlar geçiyor. eleştiri olarak alırlarsa eğer, mod seçerken biraz daha vizyon sahibi ve yaş olarak daha olgun insanlar seçilse iyi olur.

yoksa imla kuralları bilen herkesten moderatör olsaydı, at penisinden tulumba tatlısı olurdu.
devamını gör...
bazen denk geldiğim durumlardır ama sistemi yavaş yavaş öğreneceklerdir
devamını gör...
moderasyon bugün 10 tane tanım yazmadığım için çaylaklığa düşürünce başlığı açan arkadaşa da katıldığım durumdur.önceden söyleseydiniz keşke.
devamını gör...
bilgisayardan sözlüğe girince silinen entryler kategorisi sayesinde farkına vardığım durumun adına denir.

zihnime yerlestiremediğim bir durum var.
bunu gidermeyenler sözlüğe gölge düşürecekler.

ben kur'anı kerimden alıntı yapmışım.

alıntı: servet yığma hayallerine kapılma/ ve la temnun testeksir

ve altına da kendimce bir atıfta bulunmuşum.
atıf: kureyş kapitalistleri hâlâ yaşıyor.

bu paylaşım elbette eleştirilebilir lakin
sözlüğün yargılaması komedi olmuş.

silinme gerekçesi şu;

reklam, provokasyon ve hukuki sakınca


1- kimi provoke ediyor?
isim yok, bir hedef yok.

2-kimin reklamı yapılıyor?
tanrının mı, kitabının mı

3-hukuksal anlamda ne gibi bir durum var?
kaçıncı bendin, kaçıncı urganından asılıyorum?

canımı sıktınız ya.
o kadar ekşide kalmıştım, bir kez bile böyle saçmalıkla karşılaşmamıştım.
hayır entry elbette silinebilir ama böyle absürt gerekçelerle değil. üstelik nefret kusan onlarca entry her gün giriliyor sözlüğe ve silinmiyor.
neyse!


bu da görseli;hizliresim.com/XohSDw
devamını gör...
**sansür** kişilerin, 2021 yılına gelmemize rağmen hala şapkadan adam asıldığı iddialarıyla savunulmaya çalışılan fesli saçmalıkları yüzünden yaptırıma uğramaları neticesinde ağlamalarına neden olan eylemlerdir.

ama kuzum, siz de fetönün kucağında **sansür** oh yeah, 6. filonun önünde secdeye varırken come on, maklubeci abileriniz **sansür** az burama da diyorsunuz, moderatör bir şey yapınca meeee. olmuyor böyle.
devamını gör...
akmoderasyon dediğim grubun yaptığı saçmalıklar. bazılarının tanımı silinmesi için sizin ananıza tanımda küfretmesi gerekirken bazılarının güzide tanımları sataşma tanımsız diye siliniyor. bu sözlüğe girmemin haftasında da söylemiştim gene söylüyorum amatörsünüz ve hiç bir ilerleme olmadı, burada amatörlük bir eleştiri değil kavram ama yerinde saymanız evet bir eleştiri.
devamını gör...
"oyun mu oynuyoruz sevgili yazar?" diye birde çıkışmaları var. hiçbir sözlükte bunu görmedim, burada çok amatörce tavırlar sergiliyorlar. yönetimin kısa sürede profesyonel bir şekilde moderasyon anlayışına geçmesi gerekiyor, böyle amatör bir şekilde ilerlemez.
devamını gör...
entry girmiş olduğum "kişinin kendini değersiz hissettiği anlar" başlığı, "insanının kendini çaresiz hissettiği anlar" başlığı ile birleştirilmiş.
çaresizlik ve değersizliği aynı kefeye koyan, aynı anlamı yüklemeyi başaran kafa sözlük moderasyon ekibine dolu dolu bir alkış istiyorum.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
salt hakaret içeren tanımı, kaldırması gerekirken beğenip favori atan moderatör gördü gözler, arada canları sıkılıyor herhalde, saçmalamak bizimde hakkımızzz he he he heyooooo* falan diyorlar sanırım, ortaya bu görüntüler çıkıyor.

tanım: moderasyonun, zaman zaman hatalı hareket ettiklerinde yazarlar tarafından bu hatalarının dile getirildiği başlık.
devamını gör...
bir başlığa, başlık sahibini hedef alarak cevap veren tanım girdiğiniz zaman yazınızın haklı olarak silinmesi ancak aynı tarzda başka bir tanımı şikayet edince işlem yapılmaması. sanırım bazı yazarların başlıklarına kafamıza göre cevap verebiliyoruz çünkü onlar günah keçisi. moderasyon ekibine saygı duyuyorum, hatta bazı modları çok seviyorum ama biraz tutar arıyorum bazen ve bunların standardı olması gerektiğini düşünüyorum. umarım zamanla düzelir.
devamını gör...
özür dilemek yerine ceza vermek.
devamını gör...
(bkz: la bu modlar size ne etti)
devamını gör...
az önce kendime katıldığım için tanımım silindi.
devamını gör...
kasmayın lan sakin olun, bu ne panik ne korku, 2 kürtburger şakası yaptık diye eliniz ayağınız birbirine dolaştı, touchpad'e yumruk atarak sildiniz tanımımı başlığımı, yine de komik (bkz: kürtburger spariş eden peşmerge).
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"moderasyon saçmalıkları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim