memleket partisi'nin cumhurbaşkanı adayı muharrem ince, ysk'ya cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.
başvuru sonrası açıklama yapan ince, türkiye'de bir "trol ordusu"nun bulunduğunu, bunların kendisine sataştıklarını, iftira attıklarını, küçük düşürmeye çalıştıklarını savundu. seçimi kazanacaklarını söyleyen ince, "bugün oy oranımız 19-20'lerde" dedi.

19-20 sallamış ama nede olsa eski chpli normaldir.
buradan
devamını gör...
bir dans etti diye favlanan ayrıca bazı trollerin muhalefetin oylarını bölmek için çabalayan kişiler tarafından pofpoflanan seçim günü geldiğinde sandığı korumak yerine o gece içip kaçan cumhurbaşkanı adayının bu ülkeye fayda katacağından zannetmiyorum .
devamını gör...
#2476726
alkol mü içmiş ayran mı? tamam sözlükte yazarsınız da bu kadarda kahve ortamına düşürmeseniz mi ortamı?
devamını gör...
çok uzun zamandır ülkeyi karış karış geziyor kendisi.. bunun sandıktaki yansımasını merak ediyor..
kim etmez?
ayrıca, şu an erişebildiğin güce ve kudrete bir daha hangi seçimde erişebilecek?
potansiyelini görmek istiyor... "ülkede yüzde kaçım?" merak ediyor...
bunun en demokratik yolu da seçimlere katılmaktır ve kendisi de bunu yapıyor ama daha üst pencereden baktığımızda olaya, muharrem ince'nin bu kendisi için "mantıklı" hareketi, belki de, muhalefet bloğunun seçimi kaybetmesine neden olacak...
ikinci tura kalacak en iyimser tahminle...
bir de bunu düşünse ya muharrem ince?
"bana ne bana ne.. ben, davamın arkasında duran insan sayısını merak ediyorum.. bana ne bana ne."

olmaz işte öyle..
siyaseti saplantı haline getirmekten uzaklaşmalıyız artık.. daha basit daha sade..
günlük hayat içinde, sıradan bir aktivite...
o kadar..
bazen yenilgi bazen zafer.. önemli olan ise seçişler!.
her bir seçiş için de, bir vaz geçiştir derler...
sen de vaz geçeceksin bu sevdadan ince...
sen vaz geç, bir sonraki seçimde oyumu sana vereceğim.. bura ya da yazıyorum.
devamını gör...
bu konuda daha gün yüzüne çıkmayan bilgiler olduğunu düşünüyorum.
eksik ve yarım bilgilerden yürüttüğüm tahminlerime göre muharrem beyin iki amacı var gibi. birisi ilk seçime girip kendi oy potansiyelini görmek istiyor. bu sırada millet ittifakının tepkisini ve iş birliğinin sınırlarını görmek istiyor. sonrasında duruma göre 2. turda çekilmeyi yada devam etmeyi düşünecektir diye yorumladım.
devamını gör...
#2476741
burdaki alkola yada ayrana takılan paragrafı bir bütün olarak algılamayıp sadece bir kelimeye takılan sevgili yazarıma şunu demek isterim :

isterse viski içsin isterse yeşil peri isterse çay içsin isterse ateist olsun isterse yahudi ya da müslüman bu beni ve bizi ilgilendirmez . zaten insanın başka insanlara saldırmadıkça devlet dahi olsa insanın hayat tarzına kimse karışmaz . lâkin konu bu değil senin seçim günü türk halkının menfaati ve refahı söz konusu olduğunda ayrıca bu yolda senle ilerleyen türk halkına boş bırakıp gitmen siyasette , dilde ve ahlaka aykırıdır. bir devletin gelişmesi için liderine inanan halka ve onu bırakmayan lidere ihtiyaç vardır. söz edilen batılı devletlerin gelişimi ve ilerlemesi bu yolla sağlanmıştır. ayrıca tarihe baktığınızda bunun örneğini onlarca görebilirsiniz .
devamını gör...
#2476787
heh şöyle düşüncelerini 1 saat düşünüp paragraf halinde yazsaydın kendine öz saygın olduğunu en baştan görseydik. şimdi birazda objektif olabilmen için bir soru sorayım. sandığı muharrem ince tek başına nasıl koruyacaktı? ama öyle kahve dayıları gibi hello cello değil ha? objektif olacaksın. parti içindeki çatışmaları falan göz önüne al. bu konu hakkında kılıçdaroğlu'nun konuşmadığını muharrem ince'nin anlattıklarını falan da iyice bir dinle.
devamını gör...
#2476822

galiba dostum bugün çok yorgunsunuz istersiniz sağlam bir kafa yapısı ile geliniz çünkü ben burada kemal , tayipten ya da şucu bucudan söz etmedim galiba siz siyasetin tanımını tam bilmiyorsunuz . siyâset demek şu gelsin bu gelsin değildir siyâset demek ülkeni geliştirmek ve çağdaşlarından ileri olmak, her türlü imkanı realist ve akıllıca kullanıp yol üretmektir . ayrıca kibar konuşmam sizden çekindiğimden değil benim mütavizimliğimdendir . bu kadar üst pencereden bakıp kibirli sözler ile beni küçük düşürmeniz ahlaka ve yazarlığa aykırıdır. ama verdiğiniz sualı cevaplamak gerekirse
o gün halkına birkaç parti veya kişilere karşı sahip çıkamayacak kadar aklını kullanamıyorsa bir gün cumhurbaşkanı olduğu zaman hem iç otoriteyi zarar veren kişilerin hem de olası ulusların vatanımızda çıkarları olduğu vakit ve siyasi baskılar olduğu zaman ne yapıcak ? ( şimdi sen dış güçler diye dalga geçersin :) ama bu siyaset herhangi bir parti bunu rastlaması mümkün. örn: zengazavur koridoru üzerindeki azerbeycan başkanının bu bölgeyi aleyhine hamleler oynanırken devletinin çıkarına göre hareket edip bu işi kendi lehine çevirmesi gibi istersen bi araştır .)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"muharrem ince'nin ysk'ya cumhurbaşkanlığı başvurusunda bulunması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim