bir hakan şenocak öyküsüdür.

hakan şenocak'ın karanfilsiz isimli öykü kitabında yer alan bu öykü benim için türk edebiyatında yazılmış en güzel öykülerden biridir. bir öykünün böyle içtenlikli bir tonda yazılması ve insana, öyküyü okurken birkaç farklı duygu yaşatması bence çok özel bir durum. her öykü başaramaz bunu.

bu öykü birkaç farklı şeyin öyküsü. önce bir babanın öyküsü. bir osmanlı adamı olan babasının maymun olmasından korktuğu için teknolojiye karşı çıkmasının, televizyonu teknolojiye karşı bu savaşının dışında tutmasının ve mizahi bir yanı olmasının hikayesi.

sonra da bu huysuz ihtiyarın oğlunun öyküsü. babasını çok seven, her huyunu bilip ona göre davranan ve bundan büyük keyif alan, babası yirmi yaşından beri düzgün göremediği için bunu kendine dert edinen bir oğulun öyküsü.

tertemiz bir öykü. bir baba oğulun sevgi dolu teknoloji ve bilim kavgasının net bir görüntüye kavuşmasını anlatan yazar bir aile albümü ile başlayan öyküyü yine bir aile albümü ile bitiriyor. okuduğunuz zaman sizi mutlu edecek muazzam bir hikaye.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"muhteşem ali bey'in gözlüğü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim