yıllarca atıl durumda kalan gazhanenin restorasyon sonrası, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, kadıköy'e tekrar kazandırılan yeni yaşam alanı. tiyatro salonları, atölyeleri, dinlenme ve eğlenme alanları, kütüphanesi, kitapçısı, sergileri, söyleşileri, konserleri ile daha çok ismi duyulacak gibi. alanda gazhane yapıları, dokusu korunmuş. hatta tiyatro salonunda gaz yağı kokusu bile aldım (yeni epoxy kokusu da olabilir adkjs). şehrin ortasında bir nefeslik yer.
devamını gör...
mahallenin dikeniyken gülü olan yaşam alanı. nefis mimariye sahip kultur ve sanat merkezi.

tarihi: 20. yüzyılın sonlarından 21. yüzyılın sonlarına kadar (toplamda 101 yıl) hizmet vermiş gazhane. sonra şehirdeki tüm gazhaneler gibi devri bitmiş kapatılmış. bir süre iett garajı olmus, insanların yolu sadece paso almak için buraya düşmüş.

geçiş süreci: kimileri avm, rezidans yapmak istemiş, ağzı sulanmis. kimileri kültür ve sanat merkezi yapmak istemiş proje hazırlatmis ama 1993 de kapanan gazhane 2021 yazında ancak acilabilmis. yıllarca aşırı köhne izbe bir alan olarak kalmış. emlakçılar civardaki evleri alt acıbadem veya yeni yapılacak kültür merkezine yakın diye pazarlaya dursun bolge için direnen insanlar dışında pek kimselerin umudu kalmamış.

restorasyon ve inşaat sonrası: hasanpaşa mahallesi ovunecegi bir alana sahip oldu. kadıköy zaten osmanağa, rasimpaşa, zühtüpaşa gibi merkez mahalleleri ile cazibe merkeziydi, şimdi daha da güzel oldu.

şehir tiyatrolarına ait iki tane tiyatro ve konser salonu var.
muzeler, sergi alanlari var.
kutuphane, istanbul kitapçısı ve belturlar var. (dondurmacı, burgerci, cafe) örneğin hamburger patates 19, ayran 8 lira.
çeşitli atölyeler var; yetişkinler için orgu, bale, çocuklar icin, müzik, masal, jonglörlük vs. katılımlar ücretsiz. internet üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.
16-17 ekim de istanbul comics and art festival burada düzenlendi. arada çeşitli konserler oluyor. fotoğraf sergileri değişken. 3 ya da 4 hafta önce olimpiyat oyunları fotoğrafları sergisi vardı, 3 ayrı sanatcinin, 1992, 96, 00, 04, 08 yıllardan, ayrıca soçi kış olimpiyat oyunlarından da fotolar vardı ve 1992 barcelona yaz olimpiyat oyunlarindan kule atlama sırasında çekilen bir kare sanırım uzun yıllar hafızamda kalacak)

çocuklar için enerji kaynaklarının anlatıldığı müze çok iyi tasarlanmış.
umut heykeli çok güzel.
müze gazhanenin açık alanları ve mimarisi genel olarak oldukça keyifli. bomonti adaya benzetenler var ama içerik çok çok farkli. siz yine de gezinirken kafanızı kaldirip çevre binalara çok bakmayın. ülke gercegine anında dönüş yapmayın.

ulaşım: kapalı otopark var ancak girişi biraz zor, yokuşlu dar hasanpaşa sokakları sizi bekler.
toplu taşıma ile gelin: marmaray ve metrobüs ile gelecekler, söğütlüçeşme durağında indikten sonra hasanpaşa yönüne yaklaşık 8-10 dakika yürüyerek müze gazhaneye ulaşabilir. metrobüs ile gelecekler fikirtepe durağında da inebilirler. söğütlüçesmeden sonra tabelalar yeterli sayilir. kadıköy rıhtımdan 8a ile de gelebilirsiniz. müze gazhanenin tam önünden geçiyor.

detaylar için:
müze gazhane
devamını gör...
kütüphanesi ve görece olarak uygun kahvesi ile harika bir ortam. boş boş odanızda sıkılarak çalışmak yerine nöronlarınız bayram etsin diye gelip ders çalışabileceğiniz ferah bir ortama sahip.

+internet bağlantısı da fena değil.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"müze gazhane" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim