ne zaman ki dış dünyayla bağınızın koptuğunu hissetmeye, özgüveninizi kaybetmeye başlarsınız, işte o zaman narsist insanın eline büyük bir koz vermiş olursunuz. sizi sömürüp tüketmesine, ruhunuzu çalmasına izin verirsiniz. bu yönüyle stockholm sendromunu andırır ama ondan çok daha sinsi bir bağımlılıktır bu. artık siz bir kurbağasınızdır, yüzdüğünüz havuzun içinde an be an kavrulduğunuzu bile fark edemez; onun tek bir sözüne, tek bir ilgi kırıntısına muhtaç hale gelirsiniz.
devamını gör...
narsist kişiyi direkt olarak suçlamak yanlış olan durum.

gençliğimde eski sevgilelerim, ilişkimiz uzakdıkça kilo vermeye başlar, saç dökülmeai yaşar, antidepresan kullananlar da olmadı değil. ayrılınca da genelde eski hallerine dönüyorlardı ve işin kötüsü eğer ayrılmayı tam anlamıyla becerirsek eski sevgililerimin uzun vadede mutlu olduğunu görüyordum. bir sorun olduğundan şüphelenmiştim fakat ne yapabileceğim hakkında bir fikrim yoktu.

daha sonra uzun bir ilişkim oldu, yine aynı sorunlar fakat bu sefer durum daha ciddiydi, karşımdaki delirecek seviyeye gelmişti nerdeyse. bir gün izlediğim bir film yardımıyla narsist olduğumu anladım, narsistler zaten narsist olduğunu kabul etmez, bu süreç benim için de zor oldu. güzel bir psikologla sorunu kökten çözebilmiştik meğer tek sıkıntı benim narsist olmammış.

kısaca narsistlik epey büyük bir kişilik problemi fakat tedavisi mümkün. gerçek narsistler özel olarak seçmiyorlar bu durumu, bir anomalinin sonucu sadece.
devamını gör...
maruz kalan insanı aşk meşk işinden ebediyyen soğutur.
devamını gör...
türk siyaset hayatının özetidir.
devamını gör...
bir süre sonra içinde bulunduğun durumun aşk değil de hapislik olduğunu anlayacağın duygusal manipülasyondur. dikkatli olunması gerekir. farkedildiği anda ilgili kişiden koşarak uzaklaşıp, tüm irtibat kesilmesi hayati önem taşır.
devamını gör...
aşkınız üç kişiliktir, bilginize
devamını gör...
(bkz: gaslighting)
devamını gör...
oooo çok fena bir şey! bununla ilgili bir kitap okumuştum. kitabın sonunda peki ne yapabiliriz? gibisinden bir bölüm vardı. yazar bırakmamız gerektiğini söylüyor. yapabileceğimiz hiçbir şey olmadığını sadece bırakıp gitmemizi tavsiye ediyor.
devamını gör...
narsist birine aşık olduğunu farketmek karanlık bir odada kapıyı bulmak gibidir.
evet kapı kilitlidir ama artık birşeyler sizin elinizde olabilir. anahtar sizsiniz. ya da kapıyı da kırabilirsiniz.
karanlık odada kör olmak da başka bir seçenektir. ama kapı her zaman aynı yerde olmayabilir.
bir kere vazgeçerseniz o kapıdan artık çıkıp çıkmamak arasında sürekli gidip gelirsiniz ve kapıyı ararken kendinizi bitirirsiniz.
devamını gör...
insanın ömründen götürür.
devamını gör...
insanı, dıştan parlayan ama içten içe çürüyen bir meyveye dönüştürür.
devamını gör...
aşık olduk da narsisti kaldı arkadaş!
devamını gör...
8 aydır içinde debeleniyorum. kapıyı buldum çıkamıyorum. eğer bunu başarabilmiş biri bunu okuyorsa bana yazsın lütfen ve yardım etsin bana da. yaşamayanın bilemeyeceği bir şey değil bu. lütfen en başında anladıysanız no contact yapmaya başlayın ve bir kere yaparsanız sakın bozmayın. bitmeyen bir şey sanki. asla bitmiyor sömürmesi.
devamını gör...
size değil aynalara konuşur bu şahıs. çözüm aynasını kırmak değil ayrılmaktır. leş bir şekilde zamanında deneyimledim...
devamını gör...
toksik ilişkiye hoşgeldin, manipüle edilmeye hazır mısın?
devamını gör...
kendinizi yetersiz hissedersiniz. hissetmekle de kalmazsınız bu arada, narsist insanlar manipülatif insanlardır ayrıca. ve zihnimize sürekli onsuz iken işe yaramayacağınız hakkında subliminal mesajlar verir. ve bunu yaptığını ondan kurtulduğunuzda anlarsınız.

insanların çoğu zaten narsistlerden uzaklaştığında aslında sorunun onlar değil, narsisizm yüklü o bireyin aslında sorun olduğunu anlar.

narsizm öyle köklü bir ruhsal hastalıktır ki, muhtemelen belirtileri var olan herhangi bir birey bu mikrop tanıyı kolayca atlatamaz.
devamını gör...
narsisist partneriniz varsa ancak onun hayranı olabilirsiniz. ona eş, sevgili, dost olamazsınız. o istediği kadar olursunuz. günde iki üç kez, birkaç dakika... onun hep meşguliyeti vardır. kendine vakit ayırmalıdır.

bol bol övün, şımartın, pahalı hediyeler alın, ortak kararınız diye bir şey olmadığı için körü körüne onun aldığı karara ortak olun, hayatınız, duygularınız, hisleriniz olmasına müsade etmediği için hemen görev başına geçin ve asıl varoluş amacınızın onu iyi etmek olduğunu hatırlayın.

sizi zamanla selpak mendil gibi fırlatışını izleyip, hatayı kendinizde aramaya başlayın, günlerce uykusuz kalmaya hazır olun. kafayı yiyeceksiniz. tavsiye ederim.
devamını gör...
yorucudur. kendini bileni bile bilmez eder.
ya ardından koşacaksındır ya başabaş. her ikisi de yorucu. imkanınız varsa başlamayın hiç.
devamını gör...
psikologla kanka nasıl olunur diye düşünün. cüzdan yetmeyecektir aradaki iletişime.
devamını gör...
hani keşişler çile çeker ya.... öyle olursun. narsizmle mücadele etmiş(bittim) biri olarak söylüyorum kaçın... münakaşa etmeyin! kaçın! narsist kavgadan beslenir. gerçeklik algısı farklıdır. gerçeği kendine göre eğip bükebilir. bir manipülasyon ustasıdır... kaçın!

narsist narsist olduğuna ikna etmeye çalışmayın... kaçın!

hele ki narsistle evlenirseniz, kendinizi yakmak istersiniz. tek kural var... kaçın!!!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"narsist birine aşık olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim