burada iki taraf da kısmen suçludur, daha doğrusu suçu tespit etmek zordur. bir kere bu kredi veriliyorsa ödenmesi gerekir. şu dönem zor geçiyor, doğrudur, o zaman bir kolaylık yapılması lazım. hatta silinmesi de gerekir. şimdi bu krediyi çekip esastan ödeyemeyen vardır, bazıları da lay lay lom, nasıl olsa ilerde devlet siler diye düşünen vardır. devlet de böyle olacağını biliyor zaten bu durumun. sonuçta iş adamına vermiyorsun, öğrenciye veriyorsun, öğrencide para ne gezer. madem baştan hiç verme, milleti rezil etme. ya da veriyorsan az ver, hibe olarak ver, veya şart koş, ilerde devlet memuru veya özelde yarı resmi (avukatlık) gibi bir işe başlarsa hemen ertesi günü maaşından kes. dediğim gibi bu durum iki taraflı, suçun kimde olduğu belli olmayan, daha doğrusu hükümet tarafında ağır basan bir olgu.
devamını gör...
herkese af çıkarken öğrenciden verilen bursun istenmesi çok üzücü.
kredi olarak verileceğine burslar ihtiyaç sahiplerine verilseydi böyle olmazdı. burs alanların annesi babası çalışan, ev sahibi, araba sahibi insanlar çoğunlukla.
gerçekten ödeyemeyecekler tespit edilip borçları yeniden düzenlenmeli ya da silinmeli.
devamını gör...
eğitim için kullanıldığında emin olunarak tümü burs olmalıdır. suriyelilere o kadar yardım edilirken, somalinin borcu ödenirken ve bir sürü ülkeye bizim paramızla cami yapılırken bizim vatandaşımızın mağdur olması kabul edilebilir bir durum gibi görünmüyor.
devamını gör...
sorumlusunun kim olduğunu merak ettirmiştir. siziğng admıñız almıyo mu ses gaydı aşaadan?
devamını gör...
devlete borçlu olup da affedileceğini sanan gençlere güzel bi ders olmuş olay. devlet dışında herkese borçlanabilirsiniz arkadaşlar. taahhüt imzalayarak çektiniz sonuçta kredilerinizi.

not. burs ve kredi sistemimizin adil olmadığını ben de biliyorum, aldığınız bursun yüzde seksenini kaldığınız devlet yurduna ödüyorsunuz. yurtlar uzak zaten üniversitelere, bir de dolmuş parası çıkınca bu burs hiçbir işe yaramamış oluyor. eğitime değil barınmaya, ulaşıma harcamak zorunda kalıyorsunuz, biliyorum. ama ıslak imzayla alınan bir krediyi ödememeye çalışmak bi üniversiteliye yakışmıyor, cahilce bir hareket çünkü.
devamını gör...
x olan borcumu bir buçuk yıl önce icra takibi ile 2 x olarak çıkartan kurumdur...
ne mi oldu?af geldi faizlere... ve bu aftan yararlanamıyorum,sebebi ise 15 aydır düzenli olarak ödemiş olmam.
ben zaten düzenli ödeme yapıyormuşum kanun ödeme yapmayan,geciktiren kişileri kapsıyormuş.
sadece ödediğim kurumlar değil o faizin gittiği hiç kimseye helal etmiyorum hakkımı.
neyse ki son 8 ay...
devamını gör...
bazı arkadaşlarımızın öğrencileri suçladığını üzülerek görüyorum. eğitim, bizim gibi gelişim sürecinde olan ülkelerde en önemli gündem maddesi olmalıdır. henüz ağır sanayi hamlesini bile tamamlayamamış bir ülkeyiz. bilişim çağına geçmiş olan dünyaya ayak uydurmak zorunda isek eğitim tamamen parasız olmalıdır.
devamını gör...
eee bu milletin gençleri "milletin a**** koyacağız" diyen cengiz holding'in sahibi akp'li işadamı mehmet cengiz değil ki, vergi borçlarını sıfırladığı gibi gençlerin kyk borçlarını sıfırlasın.
devamını gör...
(bkz: ülke bu kadar kötü durumdayken chp'nin oyunun yüzde yirmi'yi geçmemesi)

diyenlere gelsin bu haber. bunu yapan akp hala alkış alıyor ama chp küfür yiyorsa, ben chp yerine olsam, ne haliniz varsa görün deyip, sesimi dahi çıkarmazdım. (bkz: müstahak)
devamını gör...
öğrenci mezun olup işe başlamadığı sürece borçları faizsiz ertelense böyle bir durum olmaz.
devamını gör...
devletin kredi, burs dağıtmaması gerektiğini düşündüğüm durumun tersine hareket edilmesi sonucudur.

her iki taraf da mağdur; devlet alacağını tahsil edemiyor, mezun olmuş insanlar düzenli gelire sahip olmadıkları için ödeyemiyor.
devamını gör...
babalarına selamlar olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öğrenim kredisini ödeyemeyen 300 bin gencin icraya verilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim