"bir öğretmen elbette ilk aşamada bir pedagog yani öğreticidir. kadim yunanca´dan türeyen kelime olan pedagog, pedia (çocuk) ve ago (yönlendiren) kökenine sahiptir. yani aslında bir öğretmen, öğreticiden ziyade yöneten, yönlendiren, gelişimde aktif rol alan demektir...
gerekli şeyleri yapan bir öğretmenin, çocuğun psikolojik gelişiminde olumlu katkılar yapacağı, olası zorluk ve problemleri erken farkedip sorun daha küçükken çözebileceği, gerekli hallerde doğru yönlendirmeler yaparak yardım almasına neden olacağı, öz güven sahibi, mutlu, iletim becerisi yüksek, sosyal yetisi gelişmiş bireyler oluşumuna katkıda bulunacağı aşikardır..."
devamını gör...
öğretmen temel atmaz. öğretmen duvar örer, şekillendirir, yön verir. temelin ailede atılması gerekir. bunu herkese iyice belletmek gerekiyor.
devamını gör...
bu işin içerisinde olduğum günden beri özellikle tiyatro sevgisi açısından yüzlerce kişiyi etkilediğimi düşünüyorum. bunu bana dönüşlerden anlıyor ve kendimi çok iyi hissediyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öğretmenin çocuk gelişimine etkisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim