birkaç gündür içerisinde bulunduğum vaziyet.
hiçbir kitabı okuyasım gelmiyor, birkaç sayfa okuduktan sonra sıkılıp bırakıyorum.
devamını gör...
cok güzel bir kitaptan veya film, dizi den sonra başıma gelen olay.
devamını gör...
biraz yanıltıcı bir başlığa konu olmuş eylem. okuyacak kitap bulamamak sanki biraz, her kitabı okudum, piyasada kitap kalmadı havası yaratıyor gibi gibi...

belki gerçekten hoşlandığınız türü bulamamış olabilirsiniz. bu yüzden okuduklarınız boş geliyordur, tatmin etmiyordur.

okumaya roman, öykü gibi türlerle başlamıştım. zamanla çok hafif gelmeye ve sıkmaya başladılar. siyaset, tarih türlerine geçiş yaptım. bir süre sonra bunlar da -romanlar kadar olmasa da- beni oyalamamaya başladı. en sonunda bilim kitaplarına sardım. okudukça okuyasım geliyor. arada tarz değiştirmek iyidir.
devamını gör...
her şeye zaman tanımak gerekiyor. kırk gün bal yiyen baldan usanır derler. o yüzden biraz bekleyip önceki kitabın etkisinin azalmasını ve yeni bir kitap okumayı arzulamaniz gerekiyor.

t: kitaplıkta kaybolup seçim yapamamaktir.
devamını gör...
çok meşgul olduğum zamanlarda ya da hayat genel olarak iyi gitmiyorsa başıma gelen hede.
kitap okumaya geri dönmek istiyorsam genelde okuması kolay, konusu ağır olmayan kitaplar seçiyorum ya da sevdiğim bir yazarın yeni bir kitabına başlıyorum. bende işe yarıyor.
devamını gör...
karikatürlerle aşabileceğiniz problem. arada sırada metin türlerini değiştirmek gerekir.
devamını gör...
(bkz: koca tarlada yapacak yer bulamamak)
devamını gör...
yeterince araştırılmamıştır diye düşünmekteyim. çünkü çok fazla tarzda yazılmış çok fazla kitap var. elbette bunların içinde sana hitap eden vardır, sen yeterince araştırmamış olabilirsin.
ya da bazen insana 'reading slump' denilen okuyamama durumları gelebiliyor. öyle zamanlar biraz kendine zaman tanı, sonrasında daha kolay okunabilir kitaplarla tekrar deneyebilirsin.
devamını gör...
aslında kitap okuyacak psikolojiyi bulamamakta olabilirdi. o kadar baskı ve stresin içinde sana yapılanları düşünmekten boş vakitlerini bile boş yere tüketiyorsun ya da tükettiriyorlar.
devamını gör...
başlık ve anlatılmak istenen sanki çelişkili...

kimi benim gibi yüzyıllar öncesinde yaşamış filozoflardan aforizmalar okur-kendi çapında hayatına uygulamaya çalışır, kimi de fenomenin(!) hayatıyla ilgili yazdıklarını...

bu seçimler biraz karakter yansıması...
devamını gör...
okuyacak kitap bulamamak = okuyacak çok fazla kitabın olması
devamını gör...
kitap okumaya zaman bulamamaktan daha küçük bir problemdir.
devamını gör...
okuyacak kitap bulamamak değil de kitap okumayı istememek şeklinde düzeltilebilir. yoksa dünyada kitap mı yok.
devamını gör...
asla kabul etmediğim şeydir. böyle düşünen insan kendisine bahane üretir. oysa ben dünyada o kadar çok kitap olduğundan çoğunu okuyamadan öleceğimi bildiğim için üzülüyorum. bu gibi durumlarda söylenebilecek en iyi söz (bkz: goethe)nin şu sözüdür:iki ömrüm olsun isterdim; biri yaşamak, diğeri okumak için.
devamını gör...
ılgi alanlariniza yonelik kitaplar secin, kitap okuma sevkinizi etkileyecektir. bununla beraber sosyal medyada kitap yorumlayan hesaplari takip edin, hangi alanda, hangi kitabi sececeginiz hakkinda yardimci olacaklardir. ayriyeten gunumuz teknolojisinde sesli kitaplar mevcut, okumak sıkabilir ama kitabi dinlemek belki ilginizi daha cok cekebilir. bunlara ragmen hala kitaplar ilginizi cekmiyorsa, bir sure bir sey okumayin, icinize tekrar okuma istegi girdigi zaman mutlaka istediginiz gibi kitaplar bulacaginiza eminim...
devamını gör...
yanlış başlıktır.
arkadaş kitap okumaktan soğuduğundan sitem etmiş ama yanlış bir başlık açmış.
bazen insan kitap okumaktan sıkılıp bunalıyor garip bir döneme giriyor bunu halletmek insanın elinde olan bir şey.

1- youtube gibi mecralarda sizi motive edecek kitap videoları kitap sayfalarına abone olun.
2- karar verdiğiniz kitap hakkında kafa sözlükte açılmış başlıklara göz gezdirin gaza gelin.
3- ağır bir kitap okuyorsanız eğer yanına sizi keyiflendirecek fantastik veya şiir kitabı ekleyin beraber okuyun.
4- kitaplarla ilgili podcast’ler dinleyin.
5- biraz uzak durun kitap okumayı özlemeye çalışın zaten özlersiniz.
devamını gör...
her kitabın bir zamanı vardır. kitaplıkta uzun süre bekleyen ve elinin gitmediği bazı kitaplar, bazen ansızın seni çeker ve güncel bir derdine derman oluverir. bekle derim ben.
devamını gör...
enteresan bir şahsi problem... mesela tür belliyse 'felsefe' gibi önü açıktır... ancak ''sen pizza değil patates fanısın'' gibi yazılı basım tercihi olana yorumsuzum*
devamını gör...
aslında başlık biraz yanlış sanki, ilgini çekebileceğini düşündüğün kitap bulamayabilirsin. ben mesela gülseren budayıcıoğlunun kitaplarını bitirdikten sonra boşluğa düşmüştüm ve okuduğum hiçbir kitap beni tatmin etmiyordu.
devamını gör...
"belki de fakirlikten kitap bulamıyordur?" dedirten kişi
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"okuyacak kitap bulamamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim