az (oligo) ve psonio (satın almak) kelimelerinin birleşiminden oluşan ve bir piyasada çok sayıda satıcıya karşılık az sayıda güçlü alıcının bulunduğu durumu ifade eden ekonomik terim. basit bir anlatım yapacak olursak bir piyasa düşünelim: çok üretici var. fakat üretilen ürünü satın alan sadece birkaç büyük oyuncu var. bu alıcılar fiyat üzerinde ciddi şekilde etkili olur. yani güç satıcıda değil alıcıdadır. işte bu terim, bu durumu ifade eder.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim