her antibiyotiği kullanamazsın, ölümcül olabilecek yan etkileri olabilir. yenidoğan ve süt çocuklarında görülmez. insanın her hastaneye gittiğinde doktora söylemesi gerekir. unutursan mazallah sana agumentin yazıp yollarlar.

genelde kullanımdan sonra ilk saat içinde ortaya çıkar, tüm vücutta kaşıntı, yer yer kırmızı renkte kabarıklık, göz, dudak, dil veya boğazda şişlik, ses kısıklığı, yutkunma güçlüğü, nefes darlığı, hırıltı, bulantı, kusma, karın ağrısı, çarpıntı ve tansiyon düşüklüğü belirtileridir.
devamını gör...
evet böyle bir alerjim olduğunu yıllar sonra tekrar yaşayarak öğrendiğim durum.farkında olmadan penisilin barındıran 1000 mg’lık antibiyotiği saat aralığında günde 2 kere kullanarak vücut genel dengeme saldırmış bulundum sanırım.

eğer geçirdiğim şeyler penisilin yüzündense , gerçekten süründürüyor.vücudumda gördüğüm yan etkiler beni gerçekten ağlattı.abarttığımı düşünebilirsiniz ama hayır cidden ağladım.daha önce pek yaşamadığım şeylerle karşılaştım ve gidip baştan aşağı neyim varsa baktırmak için kan testi + idrar testi yaptırdım.

belirtiler rahatsız edici olabiliyor.dikkatli olmakta fayda var.gerçekten vücut tepki göstermeye başladığında, tamamen ne zaman normale döner kestiremiyorsunuz.
devamını gör...
çocukluk yıllarımda başıma gelen aletidir.ölümcül olabiliyormuş
devamını gör...
kendisini bir belli eden, bir etmeyen oynak alerji. kullandığınız her penisilin içerikli ilaç alerji yapmaz. buna güvenirsiniz, bir gün pat diye her yeriniz kabarabilir. kabarcıkları görüyorsanız şanslı sayılırsınız. damar içerisinde kabarırsa sıkıntı büyük. anaflaktik şok

bu arada, penisilin alerjisi olup ameliyata falan girecek arkadaşların başında biri olup bunu doktorlara hatırlatırsa iyi olur. birkaç yıl önce bir ameliyat öncesinde alerji durumumu doktora bildirdik. yatağın baş tarafına da kocaman bir kâğıda yazıp astılar. fakat doktorların nöbetti, hastalarla uğraşmaktı falan derken kafaları dalgın olabiliyor. ameliyat sonrası başımda durmuş verilecek ilaçlardan bahsediyorlardı. annem tekrar hatırlattı alerji durumunu. "o zaman onu değil şunu verelim" dediler. orada yazıyor nasılsa diye güvenip de salmayın ipin ucunu. arada bir hatırlatın ki bir yanlışlığa kurban gitmeyesiniz.
devamını gör...
çocukken sahip olduğum alerji çeşitidir. çocukken çok sık hastalanırdım, penisilin vurulduğum zamanlarda parmaklarım dömbelek gibi şişerdi. sanırım alerji olduğuma en çok sevindiğim alerjiydi çünkü iğne olmaktan nefret ederdim, doktorlar iğne yazamazdı. ama ilerleyen yaşlarda atlattım bir daha alerji yapmadı.
devamını gör...
alerjilerimden biri. her doktora gidişimde mutlaka hatırlatıyorum doktora. olası acil durumlar için e nabızda alerjiler bölümüne eklemeyi unutmayın. ciddi etkileri bulunuyor.
devamını gör...
çocukluğum dan beri benimle beraber olan alerji.
tehlikeli olduğu bir gerçek. yanlış bir müdahale ardından gelen dikkatsizlik kısa süre içerisinde öldürür. hastaneye gittiğiniz zamanlar kesinlikle dile getirin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"penisilin alerjisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim