petrus'un roma'ya hiç gitmediği gerçeği
başlık "alpinçayırı" tarafından 13.03.2025 22:23 tarihinde açılmıştır.
1.
hıristiyanların zoruna giden yadsınamaz acı bir gerçektir. isa'nın başhavarisi simon petrus(şimon kefas); o dönemde bilinen dünya, akdeniz çevresi olmasına rağmen ömrü boyunca roma şehrine hiç gitmemiştir. yine aynı şekilde; petrus, bugünkü saint petersburg şehrine de hiç gitmemiştir çünkü bu şehirler, hıristiyanlığın iznik konsili ile birlikte günümüzdeki teslisçi roma dini halini aldıktan sonra kurulmuştur. vatikan, hristiyanlık'tan önce mitraizm'in avrupa'daki en önemli üssüydü ve burada pontifex maximus otururdu. ruslar ise 1. yüzyıl'da devlet teşkilatı olmayan ve karadeniz'in kuzeyinde yaşayan ilkel bir sılav kabilesiydi. saint petersburg denilen yer ise 17. yüzyıl'a kadar dağın başı bir yerdi, rusya imparatorluğu tarafından isveç imparatorluğu'ndan alındıktan sonra günümüzdeki haliyle imar edildi. haliyle petrus'un 1. yüzyıl'da roma-vatikan'a ve saint petersburg'a gitmesi imkansızdır çünkü o dönemde ulaşım ve iletişim, son derece kısıtlıydı. roma imparatorluğu zamanında imparatorluğun her yanına dilediğin gibi seyahat edebilmen için aziz pavlus gibi zor elde edilen roma vatandaşı ayrıcalığının olması gerekirdi.
özetle; petrus, yukarıda adı geçen bu iki şehre hiç gitmemiştir ve ms 62 yılında kudüs'te roma askerleri tarafından ters bir şekilde çarmıha gerilerek öldürülmüştür.
özetle; petrus, yukarıda adı geçen bu iki şehre hiç gitmemiştir ve ms 62 yılında kudüs'te roma askerleri tarafından ters bir şekilde çarmıha gerilerek öldürülmüştür.
devamını gör...