1981 yılında üretimine başlanan renault 9 1982 yılında dünyada yılın otomobili seçilmiştir,

türkiye'de 1 nisan 1985 tarihinde renault 9 gtl olarak satışa sunulmuştur, ilk üretim parçaların fransa'dan gelip oyak fabrikasında birleştirilmesi ile olmuştur. ilanlarda muhabbetlerde vs 85'lere fransız denmesinin sebebi budur.

1986 yılında aileye 1.6 dizel motorlu renault 9 gtd katılmıştır, türkiye de üretilen ilk dizel otomobil olma özelliğini taşır.

1987'de diğer ucuz arabalarla rekabet edebilmek ve daha fazla insanı renault 9 ile buluşturmak adına renault 9 gtc satışa sunulmuştur.

1988 yılında gtl nin yerini broadway almıştır.

1991 yılında gtc nin yerini spring almıştır.

1993 yılında renault 9 broadway makyajlanmış ve aileye 1.6 motorlu nispeten daha üst donanım olan fairway eklenmiştir, bir türlü istenen satış takımlarını elde edemeyen fairway 1995'de daha özel kılınmak adına flash s farları & spor koltukları ile birlikte makyajlanmış ama yine de tutulmamıştır, nitekim 1996 yılında fairway üretimine son verilmiştir.

1997'de son kez makyajlanmıştır ve 1.4 enjeksiyonlu motor seçeneğine sahip olmuştur. 9 rakamı atılarak renault broadway adıyla 2000 yılına kadar üretilmiştir.

1985'ten 2000 yılına kadar tam 15 sene boyunca satılan renault 9 bir çok ailenin ilk arabası olmuş ve nice hatıralar bırakmıştır. sözlükte bu arabayla ilgili anısını anlatmak isteyenlerin entrylerini merakla bekliyor olacağım.
devamını gör...
1993 model bir broadway gte sahibi olarak bu araba kaza yapmadığınız sürece gönül rahatlığı ile sorunsuzca kullanabileceğiniz bir arabadır. babamın amcası aldıydı bu arabayı öyle temiz bakardı rahmetli arabasına neyse zaman geçti araba bana kaldı ben de ona yakışır şekilde sahibi nasıl baktıysa o şekilde bakacağım demiştim bir senedir vaktimi ayıramasam da yine de eski güzelliğini kazandıracağım kendisine. bir buçuk sene boyunca her haftasonu 100 km git 100 km gel yaptım şehiriçi de 50 km kullansam haftada 250 km yaptığım bir araç dağ yolu olsun otoban olsun faketmez güzel bakarsan güzel güzel gidiyor , bir defa bile yolda kalmadım , koltukları çok rahat hem de çok atik bir arabadır ,nispeten küçük bir sedan olmasından dolayı park sıkıntısı yaşatmadı pek. kırmızı ışıklarda basıp geçemeyeceği araba nadirdir (ileride sollar geçerler ayrı) hız seven birisi olmadığım için nadiren 100 km hızı gördüm ve işte orada arabanın hafifliğini hissedip ayağı gazdan çekiyorsunuz ister istemez. broadway güzel arabadır , modifiye gibi apaçi apaçi işlere girenlerin tercih etmemesi bu aracı hep emekli amca arabası sınıfında gördüm , mütevazı sade ve temiz güzel.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"renault 9" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim