kaynak
rusya'nın ankara büyükelçisi aleksey yerhov, ukrayna-rusya savaşı ile habertürk'te soruları yanıtlamış. türkiye'nin möntrö boğazlar sözleşmesine uygun davrandığı için de taktir ettiklerini söylemiş.

haber detayları şu şekilde;


ukrayna'nın 2014'te ülkenin doğusundaki ruslara yönelik savaş başlattığını ve 13 binden fazla sivili öldürdüğünü iddia eden yerhov, "ukrayna'nın silahsızlandırılması ve nazilerden arındırılması için" rusya'nın "operasyon" başlattığı yorumunu yaptı.

montrö boğazlar sözleşmesi'nin kendilerini de yakından ilgilendirdiğini vurgulayan yerhov, "(türkiye'nin) önemli bir uluslararası hukuk belgesi olan montrö sözleşmesi'nin korunmasına ve buna uymasına yönelik tutumunu takdir ettiğimizi de söylemem gerekiyor." dedi.

yerhov, montrö ve boğazların kullanılması konusunda türk yetkililerle sürekli temas halinde olduklarına işaret ederek "hep birlikte tüm çıkarlarımızın, tüm arzularımızın gerçekleşebileceği bir duruma gelinebileceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.
rusya'nın milli güvenliğini sağlamak istediğini ve bunun kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan yerhov, ukrayna'nın nato'ya katılması durumunda bu ülkenin topraklarında konuşlandırılacak modern silahların milli güvenlikleri için tehdit oluşturacağını söyledi.

yerhov, abd ve nato'ya bölgede gerilimin düşürülmesi için kendilerinin kaygılarına dair bildirimler yaptıkları ve konuya dair teknik önlem alacakları uyarısında bulunduklarına dikkati çekerek tekliflerinin sürekli reddedildiğini belirtti.


devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"rus büyükelçisinin türkiye'ye teşekkür etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim