henüz kendi için doğru insanı bulamamış ben,ilişki tavsiyesi vermek ne haddime diyerek söze başlamak isterim arkadaşlar.su an okuduğum kitaptan hoşuma giden bir kısım paylaşmak istedim.
tabii eğer sizler tecrubelerinizden yola çıkıp tavsiyelerde bulunmak isterseniz ne mutlu bana.
ilişkilerde geçmişteki çözümlenmemiş duygular zaman zaman yüzeye çıktığında tartışmalar yasanabiliyor kitapta da bunun hakkında bir kısım var.gecmisten kastim partnerinizle olan değil tabii ki. daha önce yaşadığınız kötü olaylarin sebep olduğu bilinçaltıniza belki de hiç farkında olmadiginiz etkiler bırakan ve hiç ummadiginiz zamanda değişik duygularınizin yüzeye çıkmasına sebep olan gecmisinizden bahsediyorum
neyse dipnot olarak burda bulunmasını istediğim kesit şu;"bir erkeğin geçmişi yüzeye çıktığında,genel olarak mağarasının yolunu tutar.boyle zamanlarda aşırı duyarlıdir ve kabul görmeye çok ihtiyaç duyar.bir kadının gecmisinin yüzeye çıktığı zaman,ozbegenisinin çöktüğü zamandir.duygularinin kuyusuna iner ve sevecen,sevgi dolu bir yaklasima gereksinme duyar.bunu kavramak,duygularınız yüzeye çıktığında onları denetim altına almanıza yardımcı olur."
partnerinize herhangi bir durumdan dolayı alindiysaniz ya da kirildiysaniz ya da tam tersi kendisi alınıp kirildiysa önce bunun altında yatan sebebi düşünün demek istemiş yazarımız.erkegin mağarasına çekilmesini veya kadinin sevgiye,ilgiye daha fazla ihtiyaç duyuşunu hemen yargilamayiniz.boylece aşırı tepki vermekten de kaçınmis olursunuz.
ve aynı şekilde geçmişin duygularının nasıl su yüzüne çıktığını anlamak,karşı tarafın neden böyle tepki gösterdiğini büyük bir anlayışla karsilamamizi da sağlar.bizi ilişkinin gelgitlerini kabullenmekte de özgür kilar.bu da iyileştirme veya iyilesme sürecinin bir parcasi olmakta.
tabii ki direkt partnerinizle ilgili de olabilir onu da iyi bir iletişimin cozebilecegini düşünüyorum.
güzel,sağlıklı ilişkiler yaşayalım,yaşatalım.
yani umarım.
devamını gör...
cesaret, feraset, dirayet, selahiyet vü salahiyet, tedrisat, müştemilat, postülat +lı/li olmak.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu güne kadar hiç ilişki tavsiyesi vermeyenleri
izlemek lazım.
en güzeli örnek olmak.*
devamını gör...
iki tarafın da karşındakine alan bırakması.
devamını gör...
geçinmeye gönlünüz olsun derdim.. nerden duymuştum bu sözü bilmiyorum çok hoşuma gitmişti hala aklımda..
devamını gör...
en en en başta iç sesinizi dinleyin.
eğer baştan olmayacağını hissediyorsanız bir şüpheniz varsa, karşı taraf ne kadar ısrar ederse etsin. ıstediği kadar tatlı dilli olup sizi kendine çekmeye çalışsın iç sesinizi iyi dinleyin. karşı tarafa kanarsanız iç sesiniz haklı çıkıyor. hem de en acı şekilde.
devamını gör...
《kamu spotu》

bol bol su içmek.
spor yapmak.
meyve ve sebze tüketimini aksatmamak.
vitamin değerlerini sık sık kontrol edip, takviye yapmak.
alkol ve sigaradan uzak durmak.

bu düzene iki kişi birlikte uyunca sağlıklı ilişki oluyor.

tamam ben kaçtım.*
siz yine de yazdıklarımı dikkate alın emi.
devamını gör...
kesinlikle sürekli bir iletişimde olun ve karşı tarafın sizin dışınızda bir birey olduğunu unutmayın, kişisel alanına saygı duyun.

bu iletişim durumunu biraz daha açmak istiyorum; bahsettiğim şey günün her saati konuşmak değil. ilişkide hoşunuza gitmeyen, aklınıza takılan, canınızı sıkan herhangi bir şeyi karşınızdakiyle konuşun. saçma veya değil, önemli veya değil hiç fark etmeden, bunları hiç takmadan konuşun. içinize atmayın. o an üzüldüyseniz, sinirlendiyseniz bunu sebepleriyle beraber açıklayın. yani sık sık neler hissettiğinizi söyleyin karşınızdakine. tabii sadece olumsuz şeyleri değil, mutlu olduğunuz anlarda bunu söyleyin. partnerinizin yaptığı ve sizin hoşunuza giden büyük küçük her şeyi belirtin. ilişkideki en önemli şey duygularınız çünkü. iki insan birbirini ne kadar iyi tanısa da bir kendiniz kadar bilemez hiç kimse ne hissettiğinizi. bunu unutmayın ve anlasın diye beklemeyin. sorunlardan kaçmak yerine onlarla beraber yüzleşin. kırgınlıkların birikip patlamasından emin olun daha iyi. çoğu toksik ilişki iletişimsizlikten güç alıyor.
ve unutmayın ki ilişki iki taraflı yürütülen bir anlaşma.
karşınızdaki insan sizin konuşma çabalarınızı hiçe sayıyorsa koşarak uzaklaşın bence.
devamını gör...
taraflar birbirinin dişlerini fırçalasın mesela, keselensinler.
her şeyin başı temizlik.
devamını gör...
ilgi,
sevgi,
ciddiyet.
evlilik. aksi halde kaybeden kadın olacaktır.
devamını gör...
eğitim.

her ne kadar kadın, erkeği büyütür gibi ayarsız coşmalara konu olsa da bu konu, aslında roller tam tersi. bildiğin erkek, kadını eğitiyor.

bunu demememin sebebi de erkek bu eğitimi vermezse tepesine çıkan hatun kişisi sayesinde kimlik bunalımı tehlikesiyle karşı karşıyadır. kadınlar malesef erkeği olduğu gibi kabullenmeyi bir tarafa bırakalım, bir hamur gibi kendi bakış açısına göre şekillendirmeye meyilli.

konfor alanından ödün vere vere erkek sonunda an gelince patlar, bunalır, kaçmak ister. o kadar absürd nedenlerdendir ki.. başta haftada 2 bilemedin üç gece içen adam bir anda bizimkinin gözüne batmaya başlar 'seni düşünüyorum sağlığın için canım' gibi bayat cümlelerle vicdan yaptırırken bir yandan da zeminini sağlama oturtur.

artık haftada 1 gün alkol alan erkeğe günü gelir 'babama benziyorsun' gudikliğinnden bahseder, sarhoş olmandan nefret ediyorum der. bir sürü buna benzer şey.

en başta rest çekip, işine gelirse diye konuşma yapmak en güzeli. kişiliğinizden, zevklerinizden, yaşam biçiminizden ödün vermeyin çocuklar size bir şeytan tavsiyesi.

işler anormal boka sarar gözü açıp kapayana kadar. eğitin kadınları yoksa o sizi eğitecek. bunun olmasına müsade etmeyin.
devamını gör...
bu konuda lucifer'a katılıyorum. fakat her iki cins için de geçerli.
sonradan değiştireceğiniz kişiyle ilişkiye girişmeyin. üzülürsünüz. sizi değiştirebileceğini düşündüğünüz kişiyi de hayatınıza dahil etmeyin, üzersiniz. her iki taraf da birbirini olduğu gibi kabullenebiliyorsa ne ala.
.
ama yok kabullenemiyorsa sıkıntı büyük.
.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sağlıklı bir ilişki için tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim