eğer "dalgalandım da duruldum" modundaysanız elbette ki şefkat odaklı ilişki fakat daha yeni başlıyoruz diyorsanuz arzu odaklı ilişki tercihimizdir.
devamını gör...
sevgi odaklı ilişki en iyisidir.
sevgi yoksa şefkat ve arzu da geçicidir.
devamını gör...
her ikisi de bir ilişki için elzemdir. insan kimi dönem şefkate ihtiyaç duyar kimi dönem arzuya, bir hâl odak noktası seçilemez. aşk, sevgi bu hâllerin iç içe geçtiği, karmaşık duygulardır zaten.
devamını gör...
sefkatle baslayıp, arzuyla coğalan ya da diğer bir deyişle tutkuyla baslayıp, sonunda seni şefkatle saran ilişki iyidir. zira ikisi de tek başına olunca eksiktir, yavandır. insani ne kadar mutlu etse de, bir yanı eksik kalır. ama ikisini bir kişide bulmak da, neredeyse imkansızdır.

zira ilişkilerini tutkulu yaşayan çoğu erkek ya da kadin, şefkat noktasında duygu fakiri oluyor. ya da tam tersi olan şefkatli bir kadin, ne kendi içinde ne de partnerinde tutku ve arzuyu uyandiramayabiliyor.

mesele ikisini birlikte içinde barındıran ve bu ruhu sizde de uyandıran partneri bulmakta.
devamını gör...
her ilişki şevkat ve şehvet içerir ve bu bir dengededir. bu denge şehvet veya şefkat lehine bozulursa o ilişki de bozulur.
bu denge bozulursa partnerinizle bacı kardeş olur, arkadaşınızla sevişmek istersiniz.
devamını gör...
yahu insanları ne sanıyorsunuz acaba? ordan bir şefkatli yollasana! bir buçuk arzulum var ustam! bu mudur? yahu insan yeri gelir sevdiğine bir mimiğine veya sevimli sevimli yeme yiyişine şefkat duyar, yeri gelir beraber arzularını dibine kadar doyurur! saçmalamakta top 1 sözlük olma yolunda ilerliyoruz alüminyum!
devamını gör...
şefkat ne olum hangi dizi bu.. arzu kim..
biraz seks biraz sevgi. olay bu ugrasmaya gerek yok daha fazla..
devamını gör...
sevgi şefkat olduktan sonra arzu da olur. o yüzden şefkat.
devamını gör...
ıkisi de olmazsa, o ilişkilerin adı başka bir şey oluyor bence. ikisi de lazım. belki oranları dengelemek önemlidir. mesela %43 şefkat, %57 arzu. ama arzu her zaman biraz daha fazla. fazla şefkat anne/baba çocuk ilişkisinde de var neticede.
devamını gör...
şefkat odaklı olanda bildiğin minik bir kiz çocuğu, arzu odaklı olanda bildiğin bir kaplan.ikisinin aynı kişide ortaya çıkmadığı doğrudur.
devamını gör...
iki durum da ekstrem şartları barındırmasından ötürü illa ki sonunda bir tarafa zarar verecek türdedir. en başında arzu odaklı olan tercih edilirken ilerleyen seviyelerde şefkat odaklı olan tercih edilmesine karşın kapanışta karşımda konuşabildiğim birisi olsaydı iyi olurdu ya gibili sonuçlanacak karşılaştırma. uç noktalar her daim tatmin edicidir elbette ama kısa süreli tatminlerdir bahis.
devamını gör...
şefkat+arzu dolu ilişki
devamını gör...
arzu odaklı ilişkiden kasıt al gülüm ver gülüm ilişkisi sanırsam menfaat eksenli, o yüzden ben şefkat odaklı ilişki diyorum.
devamını gör...
ya bi yeterun odaklı ilişki..

niye ya o ya bu? hepsinden olsa olmuyor mu?
devamını gör...
ya şimdi ben bu başlığı görüp nasıl tanım girmeyeyim?
tabii arzu odaklı ilişki. taparım.
devamını gör...
ikisinin ortası mükemmel bir şey olur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şefkat odaklı ilişki vs arzu odaklı ilişki" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim