erdal kalın poe ukdesi.

nazım hikmet cerrah olsaydı da cool biri olurdu zannımca. şair oldukları için de zaten 10-0 öndeler.
birinin 10 sayfada anlattığını sen 1 kelimeyle anlatıyorsan iş bitmiş demektir. bundan büyük ne var hayatta ?
devamını gör...
olmayan "sorunsal".

bazı şairleri şahsen tanısanız karakterlerinin berbat olduğunu görürdünüz. cool olanı da vardır illa ki ama bazıları sadece uzaktan öyle görünüyor.
devamını gör...
sözlükten çıkılamıyordu...

ama yazmam lazım şimdi buna. hele hele. abi şimdi ben anlamadım, hele bir ampul atın üzerime. if if if mühim bir şeysi. bu adamların sevdikleri, bu adamları sevmiyor, bu adamlar şiir yazıyor, acaba buradaki terslikte mi bir iş mevcut? thinkin' bros. işsizdim biliyordum, çaresizdim biliyordum halbuki. yani şimdi, bu adamlara bakıyorum hepsi ayrı bi' cool, hepsi ayrı bi' faça. hayır yani, bu adamları da sevmiyorlarsa bizi kim sevecek alümünyümler.
devamını gör...
şiir bundan 70 sene önce bir "gösteri sanatı" sayılıyordu. şairler de şimdiki yaşam koçları ya da politik youtube kanalları ayarında "cool" idi. ne fazlası ne azı. şiir okuma turneleri vardı mesela.

artık şiir bitmiş, tek canlı dalı şarkı sözleri kalmış bir ölü sanattır. "yok" diyen bir küresel şair turnesi, olay olmuş bir şiir kitabı göstersin son 20 seneden.

kaldı ki kendi dönemlerinde bile bir iki parlatılmış elemanı ya da yanında roman yazıp yerini yapmış örnekleri saymazsanız şairler ekseriyetle ezik, o kadar şiir yazıp yine sevgililerini ikna edemeyen, kaptıran, kaçıran zavallı tiplerdir.
devamını gör...
aklıma nostaljik bir filmden, kelli felli bir şairin repliğini getiren başlık:

- bana gidelim?
+ nee?
- senin yaşındaki bir kızla başka ne yapabilirim ki güzelim?

+ iğrenç adam şlak...tık tık tık.) sahne bitiş...
devamını gör...
şiir ve yazılarını okuyup kafamın içerisinde bambaşka canlandırdığım şair ve yazarları biraz tanıyınca pişman olduğum olmuştur. bazılarını film ve dizilerde oynayan oyunculara benzetiyorum, tv ekranında rolünü oynayıp sonra kendi yaşamına dönüyorlar
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şairler şair olduğu için mi bu kadar cool sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim