yazdıkları şiirler ile yaşamlarında uyguladıklarının tutarsızlığından ötürü inandığımdır. o güzel şiirleri yazan, okuduğumuzda bizi etkileyen o insanların gerçekten şiirlerindeki gibi hissedip, yaşadıklarını düşünürüz ama çoğunun (bakın hepsinin demiyorum çoğunun) tam tersi kişilikler olduğuna bir yerlerde denk geliriz. güzel söz söyleme yeteneği olan insanlardır sadece çoğu, şiirlerinde yer alan o güzel duyguları barındırdıkları söylenemez.

örnek vermek gerekirse aklıma ilk gelen örnek cemal süreyya’dır. adam o kadar güzel aşk şiirleri yazmıştır ki kendisinin nahif, kibar, aşık ve romantik bir adam olduğunu düşündürür. ama 5 kez evlenip boşanmış ve 5 eşini de dövmekten hastanelik etmiş bir ruh hastasıdır.

güzel söz söyleyebilen insan tehlikelidir, manipülatiftir vesselam.
devamını gör...
yalaka olmamanın adı samimiyetsizlik olmuş.
devamını gör...
şairler gerçek hayatta şiirlerindeki gibi aşk adamı olduklarını iddia etmişler midir bilmiyorum.
diyeceksiniz madem değiller o zaman öyle şiirler yazmasalardı. haklısınız.
kelimeleri profesyonelce kullanmak başka bir eylem, sevgiyi yaşatmak başka bir eylem, bunu unutmamamız lazım.
devamını gör...
acı bir şekilde öğrendiğim gerçektir. istisnaların kaideyi bozmamasıyla beraber bazen genellemeleri hak eder bazı tür insanlar. fazlaca pohpohlanan ve bu pohpohlanmayı fazlasıyla hak eden bir şairin imza gününe katılmıştım. daha öncesinde bir kaç tane şiir kitabını okuyup hayran kalmıştım. imza sırası bana gelince kitabı uzattım ve hızlıca imzaladı. çok kişi vardı imza bekleyen. zamanımız yok konuşmaya bari bir saniye de olsa birbirimizin gözlerine bakalım dedi. aynı cümleyi benden önce ve sonraki herkese de kurmuştu. gözlerimiz birbirine kenetlendiği an bir adım geri çekildim. öyle bir iticilik öyle bir boş bakıştı. büyük bir beklentiyle gidip hayran kaldığım şiirleri yazanın benim gibi etten kemikten bir insan olduğunu görmem, benim gibi beğenilme iç güdüsüyle hareket etmesi bir miktar değil baya baya üzdü. sorun tabi ki şairde değil bendeydi.
devamını gör...
samimiyetsizlik değildir o, her şeyi çözmüş olmanın verdiği konfor... ya da haklı bir ego!
devamını gör...
abi edebiyatçılar ağır sex düşkünür. hiç lafı gevelemeye gerek yok
devamını gör...
hayatım boyunca farkettiğim önemli detaylardan birisi. şiir ve şiir kitabı yazan insanları, bilmediğim bir nedenden dolayı itici buluyorum.

sanki böyle herkesin suyuna gidebilmek için toplumda sevilen insanlara yağcılık yapıyor ve sevilmeyen insanları linçliyor gibiler.
devamını gör...
abdurrahim karakoç dışında katılabilirim bu başlığa ama abdurrahim karakoç dışında. abdurrahim karakoç dışında demiş miydim?
devamını gör...
necip fazil'in bir kumarbaz ve rusvetci olup muhafazakar gorunmesi ya da nazim hikmet'in her kadini kendine olumsuz ask yapmasi gibidir.
devamını gör...
bence aksine şiirleri davalari olarak gorup onlardan asla vazgecmiyorlar birakmiyorlar. islerinide iyi yapıp özen gösteriyolar. bunlar samimiyetsizlik gostergesi olabilir mi ya
devamını gör...
şairler, yazarlar, ressamlar... bunlar sıradan insanlar değiller. öyle olsalar o şiirler çıkmaz zaten. hepsinin farklı bir hayal gücü var. bir insan hayatın her alanında en olamaz. onları kendi hayatlarından ayrı olarak sanatıyla değerlendirmek gerek bence.
devamını gör...
(bkz: cemal süreya) *
devamını gör...
şair ben samimiyim demediği için problem olmuyor.

ben ortaya koyduğu eseri cebime katarım yola devam ederim. şair dediğimiz kişinin olayı şiir yazmak, şiirini okurum üzerine düşünürüm. hayatında ne yaptığıyla ilgilenmiyorum.

bir şair 5 farklı kadına aşk şiiri yazsın, hepsini beğenirsem problem olmaz. bu şair mevzusunu çok abartmamak lazım, kelimeleri bizden daha iyi şekilde yan yana koyuyorlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şairlerin çoğunun samimiyetsiz olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim