son dönemde ortadoğu'da göze çarpan bir hadiseyi, ancak selefiler o kadar aptalca işler yaptı ki, durum korkulan boyuta ulaşmadı.
devamını gör...
selefi cereyanlar gitgide güç kazanıyorlar. türkiye’deki halkın neredeyse tamamını “tekfir” eden gruplar da var aralarında.
özellikle tasavvufa itibar edenlerin islam maskesi altında başka bir din uydurduklarını, bidatları dinin gerçek kurallarıymış gibi sunduklarını ve sapkın olduklarını ifade ediyorlar.
4 imam sünniliğinin, birtakım türk örflerinin, tasavvufun ve sufiliğin kalıntılarının harmanlandığı anadolu’ya özgü islam türüne (kimileri ehl-i sünnet ve’l cemaat demeyi yeğliyor) savaş açtıklarını da ekliyorlar. bu hareketlerin sözcülüğünü üstlenenler genellikle genç ve dinamik tipler, hitabet yetenekleri de gelişkin. dolayısıyla kitleleri peşlerinden sürüklemekte zorluk çekmiyorlar. önümüzdeki yıllarda neler olup biteceğini daha iyi gözlemleyebileceğiz.
devamını gör...
yukselsinler bakalim cemaatler, selefiler ... bir gün asıl sefillerin yavaş yavaş kabarttiginiz öfkesiyle yüz yüze gelince göreceğim ben sizi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"selefilerin yükselişi tarikatların çöküşü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim