canın sıkkındır, bunalmışsındır, bir arkadaşını arayıp konuşup derdini anlatmak istersin. sen daha iki üç cümle konuşamadan kendi derdini anlatmaya başlar. konuşmalarından anladığın kadarıyla; adeta 'seninki de dert mi' dediğini hissettirir insana. yahu bir sus, bir ben konuşup ferahlayayım. hevesin kursağında kalıp telefonu kapatırsın. üstüne bir de başkasının da derdini dinlediğinle kalırsın.
devamını gör...
kızdıgım insan tipidir.arkadaşımda olsa tepkimi bir şekilde gösteririm.aslında biraz tepkileri ters , asi biriyim.hoşlanmadığım bir şeye artık karşımdaki kırılır mantığı ile bakarak ses çıkarmama güdüsü göstermiyorum.

siz karşınızdaki insanlara hassasiyet gösterdiğinizde, hırpalanıyorsunuz.bunu uzun süre yaşadığınızda ve siz incitildiğinizi fark ettiğinizde hiç bir şey benden değerli değil diyerek bırakıyorsunuz ucunu.

insanın bencil olması gerektiğine inanıyorum.insan kendisi konusunda son derece bencil olmalı ama sadece kendisi konusunda çünkü sadece bencil olduğunuzda, insanlar sizden ve zekanızdan ürküp, sizi kullanmak/çıkarı adına ulaşmak için hamle yapmayabiliyor.


bu yüzden her zaman önce kendin sonra karşındaki.zaman değerli.
devamını gör...
kendisinin dinlenmesinden hoşlanan tıp.
devamını gör...
cehennemin dibine düşsün de beni kurtar diye bana yalvarsın köpek
devamını gör...
kanser sebebi
devamını gör...
malesef yıllardır aynı çatı altında yaşadığım ve kalplerini kırmak istemediğim için bir an önce başka yere gitmeye çalıştığım insan topluluğu. işin komiği kendileri de aynı şeyden şikayetçi
devamını gör...
bana sabır getiren insan tipidir
devamını gör...
ilgi bekleyen bir zavallı.
devamını gör...
bunun şarkısı var ya senin derdin dert midir benim derdim yanimdaa.
devamını gör...
hoop at çöpe gitsin. tamam kimseden sosyal ortamda psikolog olmasını istemiyoruz ama bir dur bir dinle be insan bir dinle. etkili dinlemenin iletişim üzerindeki olumlu etkisi milyor kere kanıtlanmış. lütfen bir dinle lütfen.
devamını gör...
"yaaa sen bunu mu dert ettin kendine? buna mı üzüldün?" diye lafını keser kendi derdini anlatmaya başlar hemen. bitirince de "bak ben bunu yaşadım da dert etmedim" diye boş boş vaaz verir. evet kardeşim buna üzüldüm bunu dert ettim. istersem markette istediğim cips bitti diye dert ederim. dinlemiyorsan buyur kapı orada diyerek def edebilirsiniz.
devamını gör...
genelde "o da bir şey mi geçen benim başıma şöyle şöyle bi olay geldi " gibi cümlelerle sizi konuştuğunuza pişman eden ilgi meraklısı dangalağın tekidir.
devamını gör...
bencil insan numunesidir. bende aynisini yaparim kendisine. baktim lafimi kesiyor, bende keser ayy bende sunu yasadim derim. isine gelirse.
devamını gör...
ya o sorun değilde derdini anlattıktan sonra ‘boşver,sıkma canını, buna mı takıldın’ diyen oluyor ya acayip sinir yapıyorum. cenazemiz var kafam gerçekten yerinde değil diyorum ‘başın sağolsun üzülme’ diyor ee sağol ya üzülmem şimdi.
devamını gör...
etten kemikten yaratılmış bir insan olarak, çok insan canlısı değilim.

yakınımda maksimum 2-3 kişi tutarım ve bunların derdi veya mutluluğuna her türlü ortak olurum.

lakin insanız ve bazen derdimiz oluyor. yakınımız diye anlatmaya çalışıyoruz.bunu dinleyen kişi derdime ortak olacağı yerde memleketteki dayıoğluyla 20 yıl önce yaşadığı problemi anlatmaya başlayınca, allah benim cezamı versin dilim kopaydı da ağzımı açmasaydım diyorum.

ulan s*** senin dayıoğluna, benin ensemde boza pişiyor, sen ne anlatıyorsun değişik deyince de gönül koyulduğunu da bilirim.

sonra 40 yaş neden sözlüğe yazıyor?
milletin dayıoğlunu mu dinleyeyim?
devamını gör...
dinlemeyi bilmeyen ve kendinden başka kimseyi düşünmeyen insandır.
devamını gör...
bir de bunun daha tehlikelileri var ki sizi bölerken söze ''seninki de dert mi?'' diye cümleye girer. size tavsiyem böyle insanlarla ya dostluk kurmayın ya da derdinizi anlatmayın çünkü dinlememeleri yetmezmiş gibi bir de sizi küçümsüyorlar. tamam kardeşim senin dertlerinde olabilir, benimkinden daha büyükte olabilir ancak herkesin derdi kendine göre olur, dinlemiyorsun madem bari küçümseme.
devamını gör...
ama benimki daha acil o yüzden.yoksa tabi dinlerim.
devamını gör...
irrite olduğum insan tipi. kendi derdimi anlatmaya çalışırken kendi derdimden soğumaya baslamisimdir.
devamını gör...
vurun kahpeye diye haykırmak istediğim durumdur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sen derdini anlatırken seni dinlemeyip kendi derdini anlatmaya başlayan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim