arkadaşlar biliyorsunuz 80 darbesi'nden sonra chp kapatılınca, chp'li kadrolar 1985 senesinde shp'yi kurdu. sosyal demokrat halkçı parti. bu parti ambleminden idarecilerine kadar tamamen farklı isimli bir chp idi. ve bu parti 90'ların başında gitti o dönemde pkk'nın siyasi uzantısı olan, dönemin kürtçü partisi olan ve hdp'nin ilk versiyondanlarından olan hep yani halkın emek partisi ile alanen ittifak yaptı. shp resmen güneydoğu'daki illerde shp'nin milletvekili adaylarının hepliler tarafından belirlenmesine izin verdi. düşünebiliyor musunuz arkadaşlar? kendi partinizin iç işlerine pkk sempatizanları ve pkk militanları karar veriyor. ayrıca büyük şehirlerde de gene birçok bölgeden hepli vekil adayları konuldu. bunun baş mimarı da atatürk'ümüzün küs öldüğü ismet denilen adamın oğlu kambur erdal'dı. neymiş solda birlik sağlıcakmış! bu yenilen nane, terör örgütünün siyasi uzantısının güneydoğu'da kanıksanmasına ve kabullenilmesine yol açtı! terörü ve terörürün siyasi uzantısını güçlendirdi.
diyeceğim günümüzdeki durum, chp'nin kürtçülerle, bölücülerle ilk ittifakı değil. daha önce de yaptı ve yüce türk milletinden tokadı yedi! göreceksiniz hdp'ye yaptıkları yıkama yağlamalar sonucunda gene halktan tokat yiyecekler! hdp'ye bakanlık vereceksiniz heh! diyarbakır kürdistan'ın parçası söylemi heh! ulan siz var ya siz! chp yüce atatürk'ümüzün vefatından sonra inanın masumiyetini kaybetti. o ismet, ismet'in kambur oğlu, kılıçdaroğlu vs derken iyice pusulasını şaşırdı. bakmayın akp'yi hiçbirimiz sevmiyoruz diye akp'nin iddialarına yalan gözüyle bakılıyor. ama bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. ciddi ciddi chp'li belediyeler pkk'lı militanlarla doldu taştı. herifler kandil'den inip memur diye kayda alınıyor oralarda.
günümüzdeki chp, atatürk'e haşa "eli kanlı dersim katliamcısı diyen, atamızın portresini çöp tenekesine fırtlatanları parti myk'sına yükselterek ödüllendiren, sözde ermeni soykırımı anması yapan, türkiye'yi fedarasyona sonra da tam bölünmeye götürmek isteyen teslimiyetçi bir partidir. chp 1938'den beri sol liberal çizgide hiçbir milli hissiyat taşımayan bir partidir. akp de açılım süreci yaptı diyecek sol gericilere söyleyelim, zamanında açılım süreci denilen maskaralığı da yerden yere vurduk! akp'den zerre farkınız yoksa biz size neden oy verelim!
buyurun sarsılmaz shp hep yani chp hdp ittifakından kareler:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
değerli başlık sahibi t.l.d.k. çok yerinde ve buz gibi bir saptama yapmış.
biraz araştırma yapanlar görür ki shp o dönem yerel seçimlerde adeta destan yazmış, genel seçimlerde tel başına iktidar olma sarhoşluğu ile liberal demokrat parti denen garabetten daha saçma hareketlere girip zorla ikinci parti olup iktidarın küçük ortağı olabilmiş ve sonrasında da meclise dahi giremeyip sıvamıştır.
aç tavuğun kendini buğday ambarında görmesi gibi;
acemi tüccarın gelmemiş parayla borçlanması gibi,
abdülhamidin ingilizlere atar yaparken... pardon bu başka bir konu..
kendini iktidar gören gerzekler 12 eylül 1980 darbesinin yaralarının hala taze olduğu günlerde, devlete öfkelileri yanına çekip kürtçülüğü solculuk olarak yedirme çalışmalarına başlamışlar;
buna karşılık sağ görünümlü tarikat destekçileri de milliyetçiliği harlayıp terör gelecek masalları ile insanlara gazı basmışlardı.
tabii ne oldu?
tonton lakaplı bu ülkenin başına ednan denen menderesten sonra gelen en kötü b.bakan ve c.baskanı tarikatçı ve bol eğilimci özal ülkeye peşmergeyi doldurup, shp eliyle de dehap, hadep, bok püsür partileri meclise sokup amariganın kurguladığı bu tiyatroda başrol kapmak için birbiri ile yarıştılar.
o zamanlar olanlarla şimdi olanları karşılaştırınca tek değişkenin sayılar olduğunu görebilir ve anlayabilir aydınlanmış zihinler.
ülkede o zamanlar milli duygular daha ön plandadır ve sert söylemler çok da karşılık bulamayacaktır haliyle.
ancak bugüne gelince bir ümit özdağ ve zafer partisi gerçeğine toslayıp delirenleri sanırım daha iyi anlarsınız.
kavgalı gözüken iktidar ve muhalefet kapalı kapılar ardında neler konuşuyor bilmesek de artık anlayabiliyoruz.
bunu anladığımız ve anlatabildiğimiz için ise hem iktidar hem de kullanışlı aparatları bize düşman.
bu arada bir şey diyeyim, o zamanlar bizim büyüklerimiz haklıydı şimdi de biz haklıyız.
düşman mısınız?
canınız cehenneme!!!
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"shp hep ittifakı vs chp hdp ittifakı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim