çevremde de duyduklarımın üzerine kafa yoracak olursak bu 2 hastalık çok karıştırılıyor hatta bazen o kadar karıştırılıyor ki her psikolojik rahatsızlığı olana "deli" deniliyor bende bir şizofreni hastası olarak bu olayı açmak ve kafanızda farkların oturmasını isterim çoklu kişilik bozukluğunda (bölünmüş kişilik bozukluğu) birbirinden tamamen farklı kişilikler görülürken şizofrenide birbirinden tamamen farklı kişilikler görülmez. yaygın olan bu inanışın aksine, şizofrenide kişilerin gerçeklik algıları bozulur, var olmayan sesler duyarlar ve görüntüler görürler. genelde (ki buna bende dahilim ) zamanında hayatında olumlu yönü çok olan veya çok zarar vermiş kişilerin halüsinasyon olarak görülmesi veya hayali kişilerin kafaları içinde konuştuğu söylenir 2 si bir arada olabilir mi olabilir hem şizofreni hastalığı olan hem de kişilik bozukluğu olan arkadaşlarım oldu onlardan gözlemlediğim kadarıyla genelde bu kişilerin algılama seviyesi normal şizofreni hastalarından daha düşük bu durum kişinin hayal dünyası ile gerçek arasındaki farkı yok ettiği için olduğu söylenebilir ve bu durum karşısında istenmeyen olaylar yaşanır umarım bu yazıdan sonra bu 2 farklı hastalık arasında ki ayrımı anlamışsınızdır ve bende anlatabilmişimdir eğer kafanıza takılan bir soru varsa cevaplayabilirim iyi günler.

daha detaylı araştırmak isteyenler olursa diye bir kaç kaynak atıyorum okuyabilirsiniz:

şizofreni nedir ?

çoklu kişilik bozukluğu nedir ?

ikisi arasındaki farklar

not: herhangi bir dikkat çekme amacım yok şimdiden belirteyim bir de bunu anlamak istemeyen kişilerle uğraşmak istemiyorum dediğim gibi çokça karıştırılan ve beni üzen bir durum farkındalık oluşturalım lütfen

şizofreni dostları derneği
devamını gör...
kişilik bozukluğu olan normal bir insan gibi davranabilir . ama şizofreni yapamaz. aninda anlarsın .
devamını gör...
başlık sahibi güzel açıklamış, naçizane ben de ekleyecek olursam:

insanlar, sesli bir şekilde konuşmasa bile düşünürken içinden konuşabilir ve bu iki olayın gerçekleşmesi aynı zaman aralığında olur. fakat şizofrenide bu düşüncenin işlenmesi sürecinde zamansal bir bozukluk vardır. şizofreni hastaları içlerinde ses yaratsalar da duydukları sesin zamanlaması yanlıştır ve bu sesin, başka birisinin sesi olduğunu düşünürler. bu da beynin amygdala bölümündeki bir sorundan dolayı ortaya çıkar.

kişilik bozuklukları ise farklı nedenlerden ortaya çıkabileceği gibi kişinin günlük yaşantısını, insanlarla ilişkilerini etkileyebilecek farklı sonuçlar da doğurur.
devamını gör...
bu kişilik bozukluğu.



bu da şizofreni.

devamını gör...
üniversitede şizofren birini tanıyordum, zeka açısından sorun yoktu ama şizofrendi.
doğru duayı bilmediği için işlerinin yolunda gitmediğine, iyileşemediğine inanmaktaydı, bu nedenle sürekli ne arapça ne de türkçe olmayan, tamamen farklı bir dilden manasız kelimeleden oluşan dualar uyduruyor bunları okuyordu
allah yardım etsin çok zor bir rahatsızlık.
devamını gör...
şizofreni yalnız oynanır. şizofreni diğer ruhsal hastalıkların babasıdır.en zor olanıdır. en yıkıcı olanıdır..
devamını gör...
şizofreninin oluşabilmesi için bir kişiliğe ihtiyaç duyulurken kişilik bozukluğu kişiliksiz kişilerde görülmez.
devamını gör...
bariz şekilde farklılardır. şizofrenide, sanrı (mantıklı açıklaması olmasına rağmen hiçbir şekilde aksine inandirilamayan düşünce) ve halisunasyonlar görülür, kişilik bozuklukları oldukça ciddi hastalıklar olmasıyla birlikte bunlar görülmez. örnek çoklu kişilik bozukluğu olan birinin zihni bölünmüştür, belki birkaç parçaya, hepsinde farklı biri olur bunlar birbirinden bağımsız çalışır genelde birinin diğerinden haberi olmaz, ama biri diğerini tanıyabilir de, şizofreni de ise durum bambaşka. aslında işin kökünü bildiğinizde çok farklı şeyler olduğunu anlamak zor değil. kişilik bozukluğu olan biri hayatını kendi başına sürdürebilir, zorda olsa acı içinde de olsa (borderline) gibi, şizofren ise kendi hayal dünyasında yaşamaktadır. herşeyi farklı algilamaktadir ve hep/çoğunlukla öyledir. inançlarını asla değiştiremezsiniz. tüm dünya size olduğunuz kişi olmadığınızı söylese ne hissederdiniz? bu onların en doğal hakkıdır. aksine inandırmaya çalışmak sadece o kişiye zarar verir. şizofren bir tanıdığınız varsa bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şizofreni ile kişilik bozukluğu arasındaki fark" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim