korku / gerilim
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

''işkence'' adıyla dilimize çevrilen, yönetmenlik koltuğunda mariano peralta'nın oturduğu 2007 yapımı bir korku filmi. korku-gerilim türünü ne kadar çok sevdiğimi tanımlarımı okuyanlar bilir. aslında filmin bütçesinin düşüklüğü göz önünde bulundurulduğunda mekanlardır, çekim kalitesi/yöntemidir, makyajıdır, kostümüdür pek bir şey demeyeceğim.
tabii şöyle bir nokta var, film başlarken bizlere filmde kullanılan işkence yöntemlerinin gerçek olduğuna dair bir bilgi veriliyor. hal böyle olunca daha da rahatsız eden (hoş gerçi bu bilgi verilmese de rahatsız edici çok sahne var) bir filme evriliyor. filmi tamamlayamadan kapattım. korku/gerilimden ziyade mide bulandırıp rahatsız edici bir film. önermem.
devamını gör...
snuff(gerçek işkence, tecavüz ve kadının sonunda çok büyük ihtimalle öldüğü) porno türünün anlatıldığı korku filmi. salo ya da sodom'un 120 günü'nden sonra izlediğim en rahatsız edici filmdir.
devamını gör...
mariano peralta'nın korkunç bir iş çıkardığı film snuff 102...

bu film korku-gerilim türüne ait gibi gözükse de aslında bunun çok daha fazlası, içerisinde tecavüz, işkence, cinayet gibi şeyleri barındırması bir yana dursun, bu kısımları öyle detaylı gösteriyor ki, bir anlığına bu filmin gerçek olduğunu düşünebiliyor insan...

bu filmden biraz bahsedeceğim size, önce konusuyla başlayalım.

gazetecilik yapan genç bir kadın snuff filmlerin gerçek mi yoksa mit mi olduğunu araştırmaya başlar, araştırma onu ister istemez bu konuyla ilgilenmiş insanlara götürür... sonrası mı? istemeden de olsa bu işin içerisine girer gazeteci ablamız.

film snuff dediğimiz şeyin tam olarak ne olduğunu anlatmakla kalmıyor, insanları snuff izlemeye iten şeyleri de sıralıyor... kısa bir örnek verecek olur isem, her yerde karşımıza çıkan sansürü bir şekilde kırarak karşı gelmek olarak yorumlamış bir kısımda, insana tuhaf hissettiriyor, değil mi?

filmin sadece işkence sahneleri renkli ve renkler yeşil-kırmızı arasında sıcak bir yapıya sahip, bu da ister istemez filmin görüntülerini çok güzel kılıyor... film müzikleriyle de bizi resmen o sahnelerin içerisine yerleştiriyor, gerim gerim germekle kalmıyor, korkutuyor.

korkutmak demişken, gazeteci ablamızın araştırmaya başlamadan önce ve başladıktan sonraki hallerini çok iyi göstermiş, tuvalette yüzünü yıkarken bile paranoyak bir hale bürünüyor kadın.

tuhaf bi filmdi, ilgisi olanın kaçırmaması gerekiyor, sırada gine domuzu var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"snuff 102" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim