bir realite.

sosyalist entelijansiya, kafasında sürreal bir proletarya sınıfı oluşturup, bu sınıfa ideallerindeki bir takım özellikleri atfederek, kafalarındaki proletaryayı idealize etme hastalığına yakalanmıştır.

öyle ki bu idealize etme eylemi, bir tür fetişizme evrilmiş, ideallerindeki işçi sınıfının reel hayatta bir karşılığı olmadığını anlayan kimi aydınları açmaza sürüklemiştir.

uzun lafın kısası, hepimiz insanız dolayısıyla da insani zaaflarımız mevcut.
onun için bir kesimi idealize edip, fetişleştirmeden önce realite ile bağımızı kopardığımızı kabul etmeliyiz.
bu kadar.
devamını gör...
(bkz: yakarsa dünyayı garipler yakar)
devamını gör...
fetiş metiş ne iş?
seks mi lan burası.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sol entelektüelin proletaryayı idealize edip fetişleştirmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim