ne olur mümkün olmasın.
devamını gör...
(bkz: infinite loop)
icinden cikmak icin programcilikta bir sart konulmasi gereken döngülerdir.
gercek hayatta da öyledir.
devamını gör...
10 aralık 2021'de yayınlanan, 11 şarkıdan oluşan can uzunallı'nın bir albümü.
devamını gör...
programlama dili ile yazdığınız kodlarda yapacağınız bazı hatalarda yahut eksik yazdığınız kodlarda ortaya çıkabilecek olan sorun.

normal şartlarda döngüler için belirli kalıplar bulunur. while döngüsü, for döngüsü gibi... bu kalıplarla yazdığınız kodları program adım adım okur, verilen talimatları uygular ve önden belirlediğiniz koşullar tamamlanana kadar başa dönüp aynı adımları yeniden uygular. sonsuz bir döngüde ise döngü asla bitmez ve sürekli olarak başa döner. bu istenmeyen bir durumdur.

örneğin bir kod yazarken "1'den 10'a kadar şu işlemleri sırasıyla yap" şeklinde bir algoritma oluşturursanız, o kodlar 11 sayısı için çalışmaz ve 10 ile işlem yaptıktan sonra döngü sonlanır. eğer koşulun "1'den 10'a kadar" kısmını unutup, daha doğrusu sonsuza dek doğru olacak bir koşul belirleyip (mesela 3 < 4 gibi) "şu işlemleri sırayla yap" kısmını yazarsanız program nerede duracağı kendisine söylenmediği için işlemleri sonsuza kadar devam ettirmeye çalışır.
devamını gör...
(bkz: ouroboros)
devamını gör...
bazen programın çalışmayı sürdürebileceği her şart altında çalışması istenir. genelde main function içerisine yazılan bir while(1) veya while(true) sonsuz döngüsü bu iş için vardır.
devamını gör...
(bkz: sonsuz döngü)
devamını gör...
başka bir evrende seninle karşılaştığımızda içine düşmek istediğim hede.
devamını gör...
bazı dillerde infinity loop da denir. döngü bir şekilde kırılmaz ya da durdurulmazsa memory dolar ve birtakım problemlerle karşılaşılır. bu sebepten testing sıklaştırılmalı ve infinity loop ile karşılaşılırsa unutulan adım tamamlanmalıdır.
devamını gör...
ben senin döngünün bekçisi miyim?!...

exit music (for a loop)
devamını gör...
(bkz: infinite loop)
yazilimcilikta döngülerde genelde cikis icin bir veya birden cok sart olur. o sart saglanmazsa program bu döngü icinde takilip kalir. ona verilen isimdir.
hatta söyle bir cümle vardir.

a programmer's wife tells him: "while you are at the store, get some milk" and he never comes back.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sonsuz döngü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim