namı diğer sony rx10 mark 5
sony'nin premium kompakt (bridge) fotoğraf makinesi.

kompakt veya bridge türü makineler 2000'li yıllarda çok popülerdi. ancak 2010'lu yıllarda cep telefonları kompakt makinelerin yerini almaya başladı.
sony 2014 yılına kadar kompakt makine çıkardı diyebiliriz. (2018'e kadar birkaç model daha güncellediler)

o dönem 100$ ile 500$ aralığında her bütçeye uygun bir sürü kompakt makine bulunuyordu. üreticiler baktılar ki telefonlar ile yarışmak imkansız, o zaman biz da premium baş-çek makineler yaparız dediler. rx100 ve rx10 da bu amaçla 2012-13 yıllarında piyasası çıktı. sonrasında sonu vlog odaklı zv serisini 2020'de piyasaya çıkardı.
rx100 daha ufak bir makine iken, rx10 bridge türünde bir makine.

sony rx10 mark 4, 2017'de çıkmıştı ve sony sürpriz yaparak 9 yıl aranın ardından rx10 mark 5'i tanıttı.

1" 20.1mp exmor rs sensör
24-600mm f/2.4-4 zeiss lens (x25 zoom)
4k 120fps video kaydı
30fps sürekli çekim
575 af noktası
bionz xr işlemci (+yapay zeka)

makine güzel olmasına güzel ama çok pahalı.
yurt dışı fiyatı 2,300$. türkiye fiyatı 160 bin lira.

her ne kadar dolu dolu özelliği olsa da neticede tam profesyonel bir alet değil.
maalesef foto makinelerin fiyatları artıyor.
üreticiler artık uygun fiyatlı makine çıkarmıyor.
sony a6400, 2019 yılında çıkmıştı. 7 senedir aynı makine satılıyor. sony'nin başka uygun fiyatlı modeli yok. uygun fiyat dediğim de 50 bin lira.
zv-e10 uygun fiyatlı diye çıktı. şu an 40 bine var, eyvallah güzel ama zv-e10 mark ıı, 60 bin lira.
hani zv-e serisi uygun olacaktı?

x25 zoom ihtiyacım var diyen için iphone pro max'ın 150 bin ettiği yerde bu makine 160 bine yine ucuz kalıyor ama foto makinesi klasmanında haddinden fazla pahalı.
x25 zoom elde etmek kolay değil. spor muhaberleri veya vahşi doğa fotoğrafçıları tarafından kullanılan profesyonel zoom lensler çok uçuk fiyatlarda.
sony geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı 100-400mm lensini de çıkardı ama uygun fiyat dediğim 850$.
apsc tarafında sigma 16-300, tamron 18-300 gibi lensler var. ancak bu lensler bile rx10'un yanında büyük kalıyor.

daha başka alternatif olarak kodak veya panasonic'in kompakt makineleri alınabilir diye düşünüyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sony rx10 v" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim