1.
sosyopatiden muzdarip, psikolojik yardıma ihtiyacı olan, sürekli beğenilme isteği ve sürekli göz önünde olma isteği olan, başkaları tarafından hep hakkında konuşulmasını dileyen kişidir.
(bkz: sosyopat)
(bkz: attention whore) *
(bkz: sosyopat)
(bkz: attention whore) *
devamını gör...
2.
boyle biriyle yasanan bir iliskiden sonra kendinizi yasama baglanan butun damarlariniz kesilmis gibi hissedersiniz. kolay kolay da gecmez. yardim almaz veya butun ic/dis kaynaklarinizi tuketirseniz sonu intihar bile olabilir. evet bir tecrubedir ama kimsenin yasamasini istemem. bi daha eskisi gibi olamiyorsunuz.
devamını gör...
3.
sosyopatlar psikopatlardan daha tehlikelidir.
devamını gör...
4.
sherlock holmes.
devamını gör...
5.
kısmen ben.
devamını gör...
6.
patron un albümü ayrıca içinde çok güzel 2-3 şarkı vardır
devamını gör...
7.
sosyopatlar çevrelerindeki insanları ve hatta yabancıları kontrol etmek için akıl oyunları sıklıkla kullanabilirler. ayrıca karizmatik veya çekici olarak da algılanabilirler. çoğu çevresi tarafından zeki olarak görülür. çevresiyle sosyalleşmeye en az ilgisi olan kategorisindedir. çocukluk dönemlerinde tramvalar yaşamış olabilirler. mesela, you dizisinde joe karakteri sosyopattır aynı zaman da psikopattır. psikopatlar sosyopatlara göre daha kontrollüdür ve suç işlemeye meyillidir. bu ikisini birbirinden ayırmak gerekiyor. sosyopat düşünmeden hareket ettiği için kaygılıdır çünkü.
devamını gör...
8.
(bkz: tom ripley)
devamını gör...
9.
açılımı sosyolojik patoloji olan, toplum içinde insanlarla iletişim ve ilişkilerinde sıkıntı yaşayan kişilik bozukluğu olan insanlara denen kelimedir. son yıllarda moda olmuş bir kelime olup her geçinemediğine takılan sıfattır ki ağzından düşürmeden kullananlar daha anlamını bile bilmeden sosyopatlığın daniskasını yapar. istisnalar haricinde(hani biri çok kızdırır çok üzücü bir haber gelir ya da çok hasta olur falan öyle zamanda olan davranışlar genellikle olan davranışların dışındadır) sonuçta her insanın çok az da olsa sosyopatlığı vardır yani bunun bir sürü çeşidir vardır. genelde anti sosyallikten dolayı çekimser, iletişim kurarken zorlanan, duygusal travma yaşayan insanlar haricinde narsisist yani herkes beni sevsin ama ben kimseyi umursamayım benim hakkımda negatif düşünenler dışlansın kafasında olup tüm dünya kendi etrafında döndüğünü zannedenler sosyopat olarak bilinir. insanların her lafını tersleyen, laf sokarak var olduğunu hissetme derdinde olanlar, durumlara gereksiz/bilgisiz tepkiler vererek düşünmeden her şeyi bilirim ben şeklinde konuşan veya şiddete başvuran, karşı görüşe saygısı olmayan yani empati kuramayanlar genellikle sosyopat olarak görülmese de sosyopatın daniskasıdırlar. bireyin sosyopat oluşu az ilgiden, sıkıntılı ailede büyümekten, genetik bozukluk(şizofrenliğe yol açacak şekilde) herhangi bir şekilde istismardan veya da çocukken gereğinden fazla şımartılmaktan dolayı olabilir. insanları manipüle etme, fitnecilik yapma veya dolandırma çabasında olan sosyopatlar da mevcuttur ancak diğer durumlara göre çok daha sıkıntılı yani hastalıklı bir durumdur bu çünkü bunu yapanlarda ailede olan ağır kişilik bozuklukları olduğundan şizofren kategorisine de girebilirler malum şizofren biri aynı zamanda sosyopattır ama her sosyopat şizofren sayılmaz.
devamını gör...