her ne maksatla sözlükte bulunursanız bulunun sözlüğün bir vakit kaybı olmaktan ileri geçemeyeceği düşüncesidir. sadece bir düşüncedir.
belki doğrudur belki yanlıştır.
devamını gör...
bunu da uzun bir tanımla belirtmek... evet kesinlikle bir vakit kaybı sözlükler. zira boş vakitlerinde girer insan sözlüğe. öyle değil mi?

edit: bak tanımı kısaltılmış. *
devamını gör...
peki ya vakit kaybı olarak gördüğümüz sözlüğün/sözlüklerin içinde yer almamız nedendir?
devamını gör...
güzel bir vakit kaybı benim için. gündem takip etmek için açılabilir. tartışma olmasa da arada özelden fikir çatışması yaşadığımız olur. değişik fikirler görmek olur. güzel yani.
devamını gör...
sosyal medya hesaplarımı kullanmayı yeni bıraktığım bu dönemde; insanların nerede, ne giydiğini, ne yediğini görmek yerine ne düşündüğünü okumak vakit kaybı gibi değil de boş olan vakti okuyarak ve yazarak değerlendirme alanı oldu sözlük
devamını gör...
kendi profilinin sınırları dışına çıkılmadığı takdirde doğru önerme. okuma ve yazma dengesi kurulduğunda ise yanlış önerme. daha önemli bir uğraştan vakit çalmadığı sürece sözlüğe ayırdığım vakte bu gözle bakmıyorum.
devamını gör...
vakit nakitse
kaç para kaybettiğimi de bana bildirmesi gereken gerçek.
devamını gör...
böyle düşünürsek eninde sonunda öleceğiz yani yaşamakta bir vakit kaybı olmuyor mu? başkası gezmeyi sever ne biliyim gidip bir cafede oturmayı vesaire, ben de sözlükte takılmayı seviyorum misal başkasının sevdiği aktiviteler de bana zaman kaybı geliyor.

yani bunun için kesin bir tespit yapılamaz, ünlü türk filozofumuzun dediği gibi herkesin hayatına kimse karışamaz.
devamını gör...
kardeş vakit ne yaparsan yap kayıp oluyor zaten. o kayıplardan biri de bu olsun ne olur ki.
devamını gör...
yaşanmışlıkları okumak ve/veya yazmak benim içime işliyor. yıllardır okudum, şimdi yazabilmemde mümkün. bu konuda çok mutluyum, hala.
madalyalara çok takılmayın bence ya. birisi bulaşıkları özene bezene yıkar, diğerinin yıkadığı köpüklü kalır ve yapacağın yarım yamalak işe bip dersin. buda öyle biraz. özene bezene bir kitap anlatırsın, madalyanı alırsın. sol framede akarsın ve tanımlardan bir çoğu tek kelimeliktir. az önce ne için uğraştım diye düşünme. kendin için. her şeyi kendimiz için yapıyoruz. keyif alıyor musun işin bitince? mühim olan budur. diğerlerinin keyfini eleştirmek bize düşmez. ben sessizce şikayetimi basar geçerim. sizde öyle yapın.
ayrıca yirmi iki karma için yüz elli kelimelik madalyalı tanım yazmana gerek yok. üç cümlelik bilgi tanımı girsende gelir o.
devamını gör...
daha az önce mastor adlı yazarın paylaştığı bir gazete küpüründen, istanbul'da eskiden yapılan "sinek avlama günlerini" öğrendim. bilgi nereden gelecek belli olmuyor. çok kaliteli yazarlar barındırıyor burası. diğer sözlükler de öyle. sözlükler, iyi kötü bir sürü bilgi barındıran yerlerdir. sözlük kesinlikle vakit kaybı değildir. sözlüğü kullanış şeklinize göre değişir. takip ettiğiniz, entrylerini okuduğunuz yazarları özenle seçmelisiniz. beğenmediklerinizi engelleyebilirsiniz.
devamını gör...
yapması gereken bir iş, ödev, çalışması gereken bir sınav olup da burada takılanlar için doğru olabilecek önerme. onun dışında kalanların burada ne yaptığına bakmak lazım.

sadece başlıklarda boş yapıp tek kelime bir şey katmayan varsa kendine, bana göre de vakit kaybediyordur ama önemli olan o kişinin bu konuda ne düşündüğü. kendisi bunu vakit kaybı olarak değil bir çeşit kafa dağıtma, oyalanma aracı olarak görüyor olabilir. belki stresini atıyordur ki zamanımızın en önemli sorunu stres olduğuna göre, sözlükte atabiliyorsa ne mutlu ona! strese sebep olan her şeyden bu kadar kolay bir yöntemle kurtulmayı kim istemez ki?

bazılarına garip gelebilir ama ben sözlükte takılırken bir yandan da kitap okuyorum. ara başlıklara ya da belirlediğim bir paragrafın başına gelince biraz durup buraya biraz takılıp kaldığım yerden devam ediyorum okumaya. dolayısıyla aralarda kafayı dinlendirip kitapta yazanları sindirmeme vakit tanıdığı için bence pek de vakit kaybı olmuyor burası. benzer şeyi python çalışırken de yapıyorum.

sonuç; buraya gelen herkes halinden memnun olmalı ki bir şekilde yazmaya devam ediyoruz. hal böyle olunca çok da fazla irdelememek gerekiyor sanırım.
devamını gör...
bunu diyenin sözlükte takılmasına ne demeli peki? boş vakti burada değerlendirmek güzel zira milletin işi olduğu zaman sözlüğe gireceğini hiç zannetmiyorum. ha işi gücü olup da bir yandan sözlükte tanım girmek için kendini parçalayanlara ben de anlam veremiyorum. işinizi gücünüzü yapın, sonra gelin sözlükte vakit öldürün, bunu ben de yapıyorum çünkü.
devamını gör...
sözlük vakit kaybı değil tam tersine kendini geliştirebildiğin bir uygulamadır sözlükle birlikte kendi fikirlerini anonim olarak yayınlayabilir ve başkalarının fikirlerini öğrenebilirsin fakat şunu da bilmelisiniz ki kitap okumak gibi eylemlerinizi sözlükte çok vakit harcayarak ertelemeyin
devamını gör...
arkadaşı haklı bulabilirim. yalnız öneli olan vakit kaybettiğin şeyi seçmek. herkes hayatında vakit kaybı olan şeyler yapıyor. kimisi instagram ve türevlerinde vakit öldürürken bizim gibiler sözlükte "belki bir artısı olur" amacıyla vakit öldürüyor.
bence sözlükler vakit öldürme amacıyla girilen en makul yer.
devamını gör...
bir an düşününce evet kesinlikle zaman kaybı, hatta bazen fazla lüzumsuz.
sonrasında biraz düşündüm, buraya geldiğimden beri birçok farklı bakış açısı görüp, daha başka yelpazeler keşfettim.

belki daha az kalsam iyi olabilir tabi ama..
devamını gör...
vakit kaybı değil oyalanma aracı olarak düzelttiğim başlık.
işim olmayınca ne güzel oyalanıyorum.
ha şimdi ki gibi.
neyse şimdi işim var, gidiyorum ben.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlüğün bir vakit kaybı olduğu gerçeği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim