ben dinleyiciyim.
çok güzel yorumlar gelmiş herkese teşekkürler.
lazım olacak bunlar.
devamını gör...
hemen bitsin. benim sorunum şu ki, kitapları bitiremiyorum. ilk üç gün düzenli olarak okuyorum dördüncü gün gelmiyor. o yüzden lütfen üç günde bitsin
devamını gör...
kendisini okutabilmesi.
bkz. - kanka kitap çok iyi ama 50. sayfadan sonra açılıyor dayan.
devamını gör...
beni yaşadığım hayattan uzaklaştırması. kendi hayatımdan, alıştığım, ezberlediğim tüm bu düzenden başka bir hikaye duymak.
devamını gör...
unutulmaz karakterlerle tanıştırması. mesela raskolnikov, edmond dantes, martin eden, karamazov kardeşler takımı, holden coulfield, sherlock… ve daha niceleri.
devamını gör...
karakteri olduğu gibi, süslemeden, haddinden fazla yüceltmeden sunması. aynı zamanda yalnızca olay örgüsünden değil karakterlerin iç dünyasından da bahsetmesi. çünkü bu bana dışardan bakıp kolayca eleştirdiğim birçok davranışı anlama fırsatı sunuyor. böyle olunca da kendimi sorgulamaya başlıyorum. "ya ben olsaydım?" sorusuyla yüzleşmek ve bunu dürüstçe cevaplamak için de bir fırsat doğuyor.

bir diğer beklentim de ufkumu açması, kitabın bir öğretisi olması. nesnel ya da öznel fark etmez, mümkünse ikisi bir arada olsun isterim.
devamını gör...
akıcı olması.
devamını gör...
bir şeyler katması.
devamını gör...
bakış acıma yeni bir soluk getirsin , hayat anlayışım değişsin
devamını gör...
içkisi kumarı olmasın yeter.
devamını gör...
roman veya hikâye ise tasvirlere bakarım. ne kadar derin tasvir anlatımı varsa kitap o derece içine çeker beni. öyle ki, kahramanların gezdiği sokak, cadde, ev gibi mekânlar, gözümün önünde hâtıralarım gibi canlı olmalı. anlatılan kişilerin farklı özellikleri, fizikî ve ruhî halleri, onların eşgâlini kafamda çizebileceğim oranda güzel anlatılmalı. pek tabi ki, anlatım da su gibi akmalı, duyguları seller gibi coşturmalıdır.

fikir kitabı ise yazarından samimiyet beklerim. kitâbî klişelerden hiç hazzetmem. fikri anlatan adam, onu ne kadar benimsemiş, niye benimsemiş, anlamak isterim. öğretmen edâsıyla, tepeden bindirilmiş didaktik, soğuk cümlelerle fikir kitabı yazılmaz da okunmaz da... fikir sâhibi, fikrini anlatıp, okuyucusunu bir düşünceye yönlendirmek isterse samimi sohbet üslûbu kullanmalı; ancak bu samimiyeti yârenlik seviyesine de düşürmeden okuyucusunun aklına ve gönlüne seslenebilmelidir.
devamını gör...
bakış açımı değiştirmesi, beni başka bir diyara götürebilmesi. tasvirleri sırf yapmak için değil, kararında ve tam beni o ortama sokacak şekilde yapması. hayalgücümü geliştirmeli, kimi zaman ağzım açık okuyabilmeliyim. bu yüzden bir kitabını sevdiğim yazara bağlanıyorum. o kitapta yarattığı hazzı diğer kitaplarında da bulmak için diğerlerini de okuyorum.
devamını gör...
sanki o kitabın karakteri benmişim gibi hissettirmesi. betimlemelerle o dünyaya adım atıp tüm dertlerimden o anlık da olsa sıyrılmak tek istediğim.
devamını gör...
hayatıma çok şey katsın
devamını gör...
bittiğinde bu neydi şimdi diyeyim, hayatıma balyoz gibi insin, bir daha asla eski ben olamayayım onu okuyunca. bunu ben yazmalıydım deyip ağlayayım.
devamını gör...
açıklaması gerekenleri açıklaması ve mantık hataları olmaması.
devamını gör...
bazen filmlerde olan eksikler kitapta da göze batıyor.
genel itibarı ile konu bütünlüğü olmazsa okunmuyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlük yazarlarının bir kitaptan beklentileri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim