oyum sütlü çikolatadan yana. bitter çikolata çok ağır tadıyla insanı bir anda hayattan soğutup paralel bir evrene sürüklerken insanın bir süre orada kalmasına neden olmasıyla ruhunu darma duman etmekte.
devamını gör...
benim tercihim de sütlü çikolatadan yana, fakat faydalı olan ve tavsiye edilen de bitter çikolata.
özellikle kansere karşı etken maddesi için bitter çikolatayı tavsiye eden uzmanlar, tadı ağır olduğu için bitter yerine tercih ettiğim sütlü çikolata hakkında da olumlu görüş bildirsinler diye beklerim. ama çikolataya süt karışınca da içindeki etken maddeler kayboluyormuş.
devamını gör...
tabiki sütlü bitter
devamını gör...
bitter hem de çok bitter.
devamını gör...
ikisi de değil bembeyaz çikolata olsun lütfen. milka markalı olanından.
devamını gör...
bitter çikolataaaa bayılırım.
devamını gör...
beyaz, sütlü, bitter; üçünü de eşit seviyorum.
devamını gör...
net sütlü çikolata. bir kere sütlü yemeye alışınca başka çikolata yiyemiyorsunuz
devamını gör...
çok aramam, lakin varsayılanım 2 parça bitter.
devamını gör...
portakallı bitter
devamını gör...
bitter diyerek görüyorum ve yükseltiyorum "antep fıstıklı bitter".
devamını gör...
milka çilekli.
devamını gör...
bitterin acı olduğu gerçeği. bence sütlü tam ayarında hele fındıklısı falan
devamını gör...
sütlü çikolata tabi ki.
devamını gör...
tabi ki bitter hem mutluluk hem sağlık.

-alıntı-

içerdiği kakao miktarı yükseldikçe çikolatanın sağlığa olan faydaları da artıyor. özellikle az işlenmiş bitter çikolatayı uygun miktarlarda tüketmek, vücutta birçok mekanizmanın doğru çalışmasına destek sağlıyor. çikolatanın ham maddesi olan kakao güçlü bir antioksidandır.bu güçlü antioksidan etkiden faydalanabilmek için çikolata seçimi yapılırken birkaç kriter göz önünde bulundurulmalıdır. kakao ne kadar az işlenmiş olursa antioksidan etkisi o kadar sağlam kalmış demektir. bu nedenle %70 ve üzeri kakao içeren, daha az işleme maruz kalmış bitter çikolata ürünlerinden yana tercih yapılmalıdır. sütlü çikolataların şeker içeriği çok yüksek olabilmektedir. bunun yanında süt tozu vb. maddeler de içerdikleri için bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebilmektedir. çikolata seçimi yapılırken şeker miktarı mutlaka kontrol edilmelidir.çikolatanın hastalık savar gücünden faydalanın özellikle bitter çikolata çok az işleme uğramış, şekersiz ve yüksek antioksidan kapasiteye sahiptir. bu gücünü kakaodan almaktadır. kakao dokularda hasar oluşumuna karşı savaşan koruyucu maddeleri yoğun olarak içermektedir. bu özelliği ile hastalıkların oluşmasına neden olan inflamasyona karşıt etki göstermektedir. bitter çikolata kalp ve damar sağlığı açısında önemli bir yere sahiptir.  içerdiği yoğun antioksidanlar sayesinde damarlarda plak oluşumuna neden olan ve kötü kolesterol olarak ifade edilen ldl kolesterolün düşürülmesi ve dengelenmesinde rol oynamaktadır. bununla beraber iyi kolesterol olarak nitelendirilen ve damar içerisini süpürücü – temizleyici etkiye sahip hdl kolesterol seviyesini artırarak korucu etki göstermektedir.

-alıntı-
devamını gör...
bitter çikolatayı ne kadar sevsemde sütlü çikolataya değişmem özellikle sütlü çikolata fındıklıysa gofretsiz çikolataysa daha çok aşk yaşarım
devamını gör...
herhangi bir sütlü tatlı yapacaksam ve çikolata kullanacaksam bitter olanı tercih ederim.
eğer sadece çikolata yenecekse sütlü çikolatanın herhangi bir çeşidi olabilir. milka çeşit konusunda yalnız bırakmıyor sağ olsun.
devamını gör...
paranız kalite bir bittere yeterse başka birşey istemez. sütlü ne mi? sahtekarlık.
devamını gör...
bu da soru mu tabi ki bitter hemde en bol fıstıklısından
devamını gör...
benim favorim *
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sütlü çikolata ve bitter çikolata" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim