sağlık uzmanlarının, içeriğindeki maddenin kansere karşı etkili olduğu gerekçesiyle tavsiye ettiği çikolatanın siyah hali. beklerdim ki bitterin tadı ağır olduğu için sütlü çikolata hakkında da olumlu görüş bildirsinler diye ama süt çikolataya karışınca içindeki yararlı maddeler de kayboluyormuş.
devamını gör...
bir çikolata türüdür. daha yoğun kakao içerir. ekşi çikolata diye de bilinir. sütlü çikolataya göre daha sağlıklı olduğu öne sürülür ama bunu kanıtlar nitelikle kaynaklar pek yoktur. ayrıca bir yerde baş ağrısını iyi geldiğini okumuştum.
devamını gör...
en sevdiğim çikolata çeşididir .

kaliteli olanını yemek lazımdır .
devamını gör...
çikolata romantizmi değil kakao oranı yüksek bitter çikolatanın en önemli faydasından birinden bahsetmek istiyorum ki bu da magnezyum oranının çok yüksek olmasıdır. özellikle çok ağır fiziksel aktivite sonrası vücuttaki magnezyum depoları azalır bu da yumuşak dokuda ve eklemde ağrılara sebep olur ki bu rejenerasyonu en çabuk hızlandıran magnezyumdur.
bitter çikolata sağlam magnezyum barındırması yanı sıra kakao aynı zamanda antioksidan deposudur.
hödük gibi değil bilinçli tüketirseniz her besinin vücuda enteresan faydaları olduğunu da görebilirsiniz.
devamını gör...
bir kere alıştıktan sonra bırakılmayan lezzet.
devamını gör...
sütlü çikolata ve bitter çikolata içerikleri aynıdır. fakat onları farklı kılan özellik ise kakao kitlesi ve süt oranlarının farklı olmasından kaynaklanır. sütlü çikolatada %25-45 oranlarında kakao kitlesi kullanılırken bitter çikolatada ise bu oran %45 ve 90 arasında değişmektedir. sütlü çikolatadaki renk farklılığı ise içerdikleri süt oranının sütlü çikolatada daha fazla, bitter çikolatada daha fazla olmasından kaynaklanır.
devamını gör...
tatlı isteğim gitsin diye ağzıma attım şimdi daha cok canım tatlı çekti şekeri mi düşürüyor napıyor.
devamını gör...
diğerlerine kıyasla daha yüksek oranda kakao kalıntıları içeren çikolata türevidir. şeker içermez ve kakao yağı sütlü/beyaz çikolataya kıyasla daha azdır.
devamını gör...
çevremdeki insanların bazılarının bana taktığı ad.
devamını gör...
kakao oranı yüksek olan acımsı tatlı çikolata. kahve ile birlikte tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırır ve kalp sağlığına katkıda bulunduğu söylenir.
devamını gör...
her şeyi çözemez belki ama, baskılayamayacağı çok az mutsuzluk var.
devamını gör...
olması gerekendir. türk kahvesinin çifte kavrulmuş iyi kaynamış köpüksüz ve çay bardağında içilmesi gerektiği gibi.
devamını gör...
en lezzetli acı
devamını gör...
mutluluk veren çikolata.
devamını gör...
saf çikolata oranı yüksek sütü hiç olmayan veya az olan çikolata türü.
özellikle kahve ile birlikte güzrl gidiyor.
günde küçük bir parçanın kalp sağlığını koruduğu söyleniyor.
kalbi bilmem ama yediğimde mutlu oluyorum.
devamını gör...
çikolatanın en güzel halidir. bitteri yemenin püf noktası bence şöyledir. kaliteli bir marka (tahmin ettiniz) bitter çikolata alın. paketinden ilk sütunu çıkarın, bir parça alın ağzınıza. o parçayı yavaşça emin. ııııımmmmm. dilinizle damağınız arasında emdiğiniz çikolata parçası bitmiyor ve o eşsiz hazzı daha uzun süre tadıyorsunuz. sonra kahvenizden bir yudum alarak bir parça daha atıyorsunuz ağzınıza.... ııııımmmmm...

bitter yerken aklıma hep bihter gelir. belki de bitter yemenin zevki de bundandır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bitter çikolata" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim