'teknoloji çağı' denilmesine rağmen teknolojik ilerlemelere rağmen elimizin altında bulunan dün kütüphanesine rağmen insan yozlaşmasının hiç bu kadar sarsıcı yaşanmadığı bir çağ ve yıl.
devamını gör...
gözlükler için silecek yapılmadığı sürece teknoloji çağı yalandır benim için. önümü göremiyorum arkadaş.
devamını gör...
teknoloji çağı. hımm en sevdiğim konulardan bayılırım teknolojiye. düşünsenize sen gezip tozuyorsun yatıp uyuyorsun sabah bir baktın haberlere serçe parmağının tırnağı kadar bir yonga bellek içine oxford kütüphanesindeki tüm kitapları doldurabilmişler. ( keşke zamanında olaydı da iskenderiye kütüphanesindeki kitaplar yakılmadan da bir kopyasını alabilseydik)
haber başlıklarına göz gezdirmeye devam ediyoruz; hoop o ne 10 krş kadar bir chip'in içinde milyarlarca transistör sığdırılmış otonom araçlar için piyasa adıyla beyin ( kendinde olmadığı için her cihazın, aracın kontrol kartını beyin olarak adlandıran güruh) yani işlemci ve kontrol kartı yapılmış. elle düğmelere basılarak yapılan iş artık bir kart marifeti ile saniyeler içinde tam otomatik yapılabilir hale gelmiş. hemde bunların hepsi biz gezip tozarken uyurken olmuş ne harika süper ötesi.
eskiden arabalarda sürüş asistanı yoktu sağ koltuktaki arkadaş bu görevi üstleniyordu "dur yavaş kamyon var" " sağ serbest devam et " "çok hızlı gidiyorsun yavaş biraz" " parkederken gel gel gel hooop tmm az ileri al"
şimdi ise bunların hepsini yapan teknolojik sistemler var araçlarda sizin yerinize birçok olasılığı hesaplayan onlarca güvenlik sistemi var. ne harika bunlar he biz gezip tozarken uyurken olup bitiyor.
yollarda eds sistemleri var zorunlu olarak belirtilen hıza düşmezseniz plaka tanıma, fotoğraf ve video çekme özelliği ile şak cezayı basıyor. " hay amk böyle teknolojinin"
eskiden fabrikalarda puantaj için kart basma sistemleri vardı yakın arkadaşlar dostlar sizin için yerinize kart basardı. yövmiyeyi kurtarırdınız. şimdi ise teknoloji sayesinde benzersiz parmak izi ve retina tarama sistemleri ile puantaj tutuluyor. fabrikada tuvalete bile kartla girip çıkıyorsunuz yok öyle 3 kuruşa 5 köfte mesaiyi tuvalette tamamlamak yok. "hay amk böyle teknolojinin "
neyse efendim sayısız örnekler var teknoloji konusunda gün be gün artıyor hayatın her alanında karşımıza çıkıyor.
ne güzel ama hep bunlar biz gezip tozarken uyurken olup bitiyor hayatımıza giriyor. japonya'da milyarlarca transistör kombine edilip tırnak büyüklüğünde bir chip'in içine sığdırılıyor. almanya-da sizin yerinize tüm güvenlik önlemlerini yerine getiren kendi kendine park eden araçlar yapılıyor. vs vs işte lanet olsun bunlar hep biz gezip tozarken uyurken oluyor.
sahi bize ne oluyor.
devamını gör...
kabullenemedim halen, nimetlerini kullansam da benimseyip birleşemiyorum.

dehliz gibi bir yerde fotoğrafına denk geldim. beni çok üzdü. aldanma çocuksu mahsun yüzüne çaldı fonda. güzelliğine bakıp, sevdiğime utandım üzüldüm.

canım yandı afedersiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"teknoloji çağı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim