#televizyon dizileri

öne çıkanlar | diğer yorumlar

netflix’te bulabileceğiniz bir true crime belgeseli. evinin merdivenlerinin dibinde ölü bulunan kathleen peterson’ın şüpheli ölümünü konu alıyor. savcılık makamı kadının kocası michael peterson’ı cinayetle suçlarken savunma makamı michael peterson ve avukat ordusu olayın bir merdivenden düşme olduğunu iddia ediyor.

belgesel boyunca* iddia makamı da savunma makamı da tutarsız aptal saptal işler yaptığı için mike’ın suçlu olup olmadığına emin olamıyorsunuz. fena değil, tavsiye edilir.


öncelikle bir aile chart’ı çizeyim. michael ilk zamanlar patty’yle evli ve almanya’da yaşıyorlar, yan evlerinde yaşayan bir çift var george ve elizabeth (liz), george ve liz’in iki kızı var martha ve margaret, mike ve patty’nin iki oğlu var todd ve clayton. bu komşu george askerliği esansında mı ne ölüyor bi şekilde. martha ve margaret daha çok küçükken liz de ölüyor. mike ve patty bu ailenin iki kızını evlat ediniyor. daha sonra mike amerika’ya dönüyor, burada kathleen’le tanışıyor ve patty’den boşanıp kathleen’le evleniyor, kathleen’in de başka bir kızı var caitlin adında. mike bir şekilde kendi 2 oğlu ve 2 evlatlık kızını da yanına alıyor ve kathleen’le hiç ortak çocukları olmamasına rağmen 5 çocuklu bir çift oluyorlar. aile bu. aa ne karışıkmış ha yazarken şey oldum. neyse, epey mutlu mesutlar hiç sıkıntı maraz yok, yıllar yılı muhteşem evlilik sürdürüyorlar. sonra bu elim olay, kathleen merdiven ucunda ölü bulunuyor.

ben başta mike denen gebeşi aşırı poser buldum, ilk bölümlerde iddia makamı biseksüel ilişkisi var gibi mala davara değmez bir suçlamada(!) bulunduğu sırada mike’ın tavırlarına bakarsanız gerçek kesit sarı bıyık performansı sergiliyor. avukatı “bir adam seninle yattığını söylüyor” diyor buna, mike’ta hemen bir ses tonu inceltmeler, neee benimle kafa mı buluyorsun dostum’lar falan. kardeşim desene “evet yaşandı bunlar ama davayla ne alaka?” ne poz kesiyorsun hırbo. kesin mike öldürmüş dedim o kısımlarda.

sonra işler sarpa sardı, meğer bu almanya’da kapı komşuları olan rahmetli liz de aynı pozisyonda ölü bulunmuş, 15 yıl önce. diyeceksiniz ki tamam demek ki bu adam öldürüyor, seriye bağlamış, yoo alakası da çıkmıyor. çünkü liz aslında beyin kanaması geçirip ölmüş, ölünce düşmüş merdivenden. yani düşmeye bağlı bir ölüm yaşanmamış. savcılık tabii çok biliyor ya “ay aptalsınız siz aptal, bi sn ben bu ölüyü bir inceliicem, size hiç güvenmiyorum valla” diyor, açıyor bu liz’in mezarını, bedeni alıp tanıdık adli tıpçıya getiriyor ve bingo yalan yanlış rapor çıkarttırıyor. şaka mısınız koskoca amerikan savcılığı ya, mike’ın avukatı cingöz david’den kaçar mı bu geri zekalılar? bakın bakın liz’i de mike öldürmüş diyeceklerken bu iş ayaklarına dolanıyor. bunu yapmasalar ben de mike’tan şüpheleniyordum ama göz göre göre belgeyle cesetle oynayıp adamı dümene getirmeye çalışmaları savcılık makamına olan bütün güvenimi sarstı ve acaba gerçekten mike yapmadı mı diye düşündüm. iyi mi oldu şimdi? adi köpekler.

bu arada mike’ın evlatlık kızları martha ve margaret’a ananızı mike öldürmüş diyorlar ve kızlar şüpheye zerre yer vermeden babamız asla öyle bi şey yapmaz falan diyor, bu noktada da mike’tan şüphelenmeyi bıraktım. yani öz annenizi öldürmüş olabilecek bir üvey baba var ama adam demek ki gerçekten çok iyi birisi ki asla dinlemiyor bile kızlar, ki zaten yalan çıkıyor da yani ne bileyim, demek ki müthiş bir babalık yaptı kızlara, yoksa neden bu kadar şüphesiz olsunlar. bilemiyorum.

neyse sonra ay tamam yok mike yapmamış yaa derken hahah bilin bakalım savcılık makamı bu mesnetsiz rapor ve konuyla asla alakası olmayan biseksüellik konusuyla kimi manipüle ediyor? evet bildiniz, jüriyi. jüri mike’ı suçlu buluyor. mike 8 yıl yatıyor. asla kanıt delil tanık hiçbir şey yok. hiç ama. tam adam çok zengin ve müthiş avukatı var diye her şeyden yırtacağını sanan bir dümbük ve katil diyeceğim, tam ikna olacağım, iddia makamı adama o kadar kanıtsız şeysiz bodoslama bel altı giriyor ki suçluysa bile yaptıkları çok adice diyorum. çok tadımı kaçırdı bu belgesel.

neyse sonra adam çıkıyor falan filan tekrar başka bi belgesel yaptırıyor falan. yoruldum.

bu olayın çözülememesini çok garip buluyorum. bir de başımıza baykuş teorisi çıktı iyi mi?*

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"the staircase" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim