resmi kanallarda yayınlanan sahneler bunlar, sürekli önemsediklerini iddia ettikleri aile yapısını bozan netflix değil de bu sahneler olmasın sakın! midemi bulandırıyorsunuz. her dizide böyle bir sahne mutlaka var. kadını sürekli ezikleyen hor gören yapıdan bahsetmiyorum bile!!

youtube aramaya yazdığım tek şey "tecavüz dizi" oldu milyonlarca tıklanan sahneler var altındaki yorumlar zaten pislik dolu. ruh sağlığınızı korumak adına izlemeyin. ne kadar iğrenç bir durum olduğunu görmek isteyenler buradan ulaşabilirler.
devamını gör...
orange is the new black e denk gelip meme görse ortalığı ayağa kaldıracak ahlak timsali(!) muhafazakar insanlarımızı rahatsız etmeyen sahneler.
devamını gör...
hep kadına şiddete ve istismara dikkat çekmek içindir. (!) yoksa içten içe haz duydukları, zavallı ruhlarını tatmin ettikleri için çekmiyorlar böyle sahneleri.
devamını gör...
insanın midesini bulandıran ve toplumun gerçek yüzünü gösteren sahnelerdir.
bizim toplumumuz herhangi bir açıdan özgür ya da güçlü kadın görmek istemez. eğer bir kadın kendi isteğiyle ilişkiye girerse insanlar 'bu ne böyle, ahlakımız bozuluyor' diye ortalığı aya kaldırır, rtük de bir güzel ceza yazar. ama aynı kadına tecavüz edilmesinin hiçbir sakıncası yoktur. çünkü tecavüz ahlaksızlık değildir, erkeğin canı çekmiştir kadın da namussuz davranıp bunu hak etmiştir zaten.
ne yazık ki toplumumuzun çok ama çok büyük bir kesiminin düşüncesi bu şekilde. bunları gördükçe, okudukça, duydukça umudumu daha da kaybediyorum.
devamını gör...
öncelikle olayı iki aşamalı olarak değerlendirmek gerek. ilki ideal bir evrende bu işlerin nasıl olması gerektiği ikincisi ise türkiyede bu durumun nelere sebebiyet verdiği.

teoride sanatçıya müdahale edilmemeli, tüm kreatif kontroller sanatçının bizatihi kendi tercihlerine göre şekillenmelidir. çünkü öbür türlüsü, yani herhangi bir sınırlandırma getirilmesi sanatçının hem zihinsel olarak sınırlanmasına hem de bunu bastırdığı için ikincil yansıtmalar yapmasına sebep olabilir. yani senarist ya da yönetmen bu sahneyi çekmek istiyorsa çekmeli, çekebilmeli. söz gelimi gaspar noe’nin irreversible filmindeki meşhur tecavüz sahnesini eleştiren kimse görmedim. herkes bu durumu normal karşılıyor. çünkü bu bir film, gerçek hayat değil. düşünsenize tecavüz sahnesi çekmek yasak ya da filmde kan görmek yasak. var mı böyle bir dünya? 50lerin amerikasında mıyız?

durum böyle fakat bir de diğer yönüyle bakmak lazım, türkiyede televizyon izleme oranı inanılmaz yüksek ve kabul edelim ya da etmeyelim bu durum izleyicinin davranış biçimini bile etkileyebiliyor.
(araya kendimce yaptığım bir gözlem sıkıştırayım, bana kalırsa 2015ten sonra inanılmaz bir hızla büyüyen feminizm dalgasının sebebi 2000lerde izlediğimiz ve ana karakterin kız çocukları olduğu sihirli diziler. örneğin sihirli annem, acemi cadı, selena vs. yani bu dizilerle büyüyen gençlik feminizmi kuvvetlendiren nesil oldu. bu demektir ki mafya dizisi izletirsek şimdiki çocuklara, ileride sahiden maganda bir nesil ortaya çıkabilir.)
diziler davranışları bile etkiliyor ve hatta kötü davranışları teşvik bile ediyor olabilir. türkiyedeki kadın cinayetlerinin artmasının bir sebebi belki de sahiden bu dizilerdir. fakat bana kalırsa ne olursa olsun dizilere filmlere müdahale edilmemeli. belki de yalnızca bu diziler çok izleniyor diye çekiliyordur nereden bilebiliriz? beğenmediğimiz her şeyin sınırlandırılması gerektiği algısını kırdığımızda daha hoşgörülü ve saygılı olabiliriz.
devamını gör...
dizi değil de film dersek; müjde ar, iffet derim. lan halen gözümün önünde, iyi ki otomatik cam yokmuş o zamanlar, müjde hemar ı hem canı kaybedecekmiş.
devamını gör...
dizilerle erittiler. dizilerle bitirecekler türkiyenin en önemli yapı taşı olan aileyi.
yıllardır tv ekranlarından şiddeti ayrı, köşe dönmeciliği ayrı pazarladılar. şimdi de tecavüz pazarlanıyor demek ki. yeni ürün/silah bu olsa gerek.
devamını gör...
birbirlerini seven, sevişen, mutlu olunan sahnelerden rahatsız olan çomar sürüsünün severek izlediği, üstünede oturup uzun uzun konuştukları hatta espiriler yaptıkları sahnelerdir. tiksiniyorum.
devamını gör...
hercai dizisinde miran reyyan'a evlendikleri gün tecavüz etmişti.

fatmagül'ün suçu ne dizisinde fatmagül'e 5 erkek tecavüz etti.

hayat devam ediyor dizisinde de bu yaşandı.

neden izledik, çünkü reytinglerin artması için kadınların tecavüze uğraması mı gerekiyordu?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk dizilerindeki tecavüz sahneleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim