eskiden ateistler varlıklarını sağlam bir temele oturturlardı yada neden ateist olduklarını sorduklarında bir cevap verirlerdi. şu anki ateistler neden ateist olduklarını bile bilmiyorlar kapılmış bir rüzgara gidiyorlar. müslümanlığın nasıl bir din olduğunu bilmeden, hiç araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle dinden nefret ediyorlar. onlara neden dini sevmediklerini sorduklarında genelde aldığımız cevaplar şahısların yaptıkları şeylerle ilgili oluyor. bir insan eğer dünyada bir şeyi savunuyorsa ve o şey toplumun genelinde kabul görmeyen bir şeyse o konu hakkında sağlam bilgileri olmalı ve savunabilmeli. bu sadece ateistlik için geçerli değil türkiye'de kabul görmeyen bazı ideoloji ve bazı konular hakkında da geçerli ve bu insanlar sağlam nedenler bulduğu için yanlarına destekçi bulabiliyorlar ama ateistlik sadece popülist bir davranış biçimi.
edit; amaç kimseyi kötülemek değildir zaten benim başka görüşlere ne kadar saygılı olduğumu tanımlarıma bakarak anlayabilirsiniz. burada ki amaç sorgulatmak yani eğer ateistsen ki bu beni hiç ilgilendirmez ama biriyle mutlaka bir atışmaya girersin çünkü istesen de istemesen de toplumun çoğunluğu tarafından kabul görmeyen hatta tahamül edilmeyen bir şeyi savunuyorsun bu konu hakkında yeterli bilgin yoksa seni ezip geçerler. bu söylediklerim diğer şeyler içinde geçerli eğer kendini savunacak bilgi birikimine sahip değilsen her tartışmada yenik çıkarsın çünkü karşı tarafın argümanlar daha sağlamdır ve o konu hakkında daha fazla araştırma yapılmıştır sözgelimi daha fazla konuşma geçmiştir ve daha fazla fikir söylenmiştir.
devamını gör...
baya var gibi bunlardan. ama neden müslüman olduğunu bilmeyenlerden çok değillerdir.
devamını gör...
cevabı başlıkta gizlidir.
devamını gör...
bir şeyleri sorgulayıp karara varmaktansa , hiç çaba sarf etmeden ateistim demeyi kolay buldukları içindir. acınası bir durum
devamını gör...
türkiye'de insanlar hangi seçimleri/davranışları nedenini bilerek, arkasını sorgulayarak yapıyor diye araştırsak büyük hayal kırıklığına uğrarız zaten. bu konu hariç değil.
devamını gör...
neden inandığını bilmiyorsa ateist olabilir.
devamını gör...
toplumdaki daha müslüman çoğunlukta olduğu gibi, ateistlerin de çoğunluğunun kişisel gelişim güdüsünden yoksun bulunmasındandır. sorun toplumun kalitesizliği.

yoksa kendinize küçük kaliteli bir komün yaratıp sosyal yönden onun içinde yaşadığınızda kendini bilmezlik değil bilinçli inanmazlık gözlemliyorsunuz. bunu peygamberlik ilan edebilecek kadar sorgu birikimine sahip bir inanmayan olarak söylüyorum. bu arada tanrı var.
devamını gör...
bir sebebe ihtiyaçları yoktur. ateizm bir din değildir. kitabını okuyup, anlayıp, uygulaması gibi bir durum yoktur. ateistlerin evren, ahlak, dünya görüşü, hayata bakışları binbir çeşittir. hepsinin inanma şekli kendini bağlar. bir kuralları, mezhepleri yoktur. bir kişinin sadece tanrı, din fikrini mantıklı bulmaması ve inanmaması ateist olması için yeterlidir. aslında ateizm etiketine bile ihtiyaçları yoktur. bir ateist din kitaplarını, tanrı felsefesini araştırıp bilgilense fena olmaz elbet. düşüncesi daha temele oturur ama ateist olmak için bunları yapmak zorunda değildir. din kitaplarını okuyup çelişkiler bulmak, insanlarla din münakaşasına girmek zorunda da değildir.
devamını gör...
düşük ıq sorunu.
devamını gör...
efe aydal izleyip ateizmi tercih eden 25-45 ıq arası gençlerin bol olduğu bir ülkede bu durumun olması oldukça normal.
sorarsan vereceği cevap şu : ateizm bana mantıklı geliyor.
devamını gör...
dartvader aslında çok güzel ifade etmiş. ek olarak bildirmek istediğim bunun dinlerle bir bağlantısının olmadığıdır. yani dinlere nefret ya da dine kin durumu yoktur. ayrıca kimse kimseye inandıklarını veya inanmadıklarını açıklamak, anlatmak ya da kendini kanıtlamak zorunda değildir. arkadaşlar yıllardır hepimiz iç içe yaşıyoruz. dini aramıza bir engel koymak ya da farklı inanışları olanları ölümüne eleştirmek, dalga geçmek, küçümsemek kimseye yakışmayan bir durumdur. konuşmak istemez, uzak durursunuz anlaşılır bir derece fakat ötekileştirmeniz etiğe, insanlığa aykırıdır. herkes sizinle aynı duyguları, düşünceleri, inançları duyumsamak zorunda değildir. herkesin yetişme ve olgunlaşma şartları başkadır. böyle uzar gider umarım kendimi ifade etmişimdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'de gençlerin neden ateist olduklarını bilmemeleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim