#televizyon dizileri #final yapan diziler

öne çıkanlar | diğer yorumlar

çocukken çok sevdiğim çizgi dizilerin başında gelmektedir.
seveni kadar korkanı da çoktur.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

--- alıntı ---

tutenstein, emmy ödüllü amerikan çizgi dizisi. dizi efsane çocuk firavun tutankhamun'dan esinlenerek yapılmıştır. tutankhamun adlı bir firavuna, adı kısaltılarak arkadaşı cleo ve kedisi luxor tarafından tutenstein diye hitap edilmektedir.

3000 yıllık uykudan sonra, mısır mumyalarının erken yaşta firavun olmuş tutankhamun uyanmıştır ve dünya'da hâlâ ona tapınanlar olduğuna inanmaktadır. yeni arkadaşı cleo ve konuşan kedisi luxor'un yardımı ile, tutenstein 21. yüzyıl yaşamı ile başa çıkmak ve aynı zamanda çok eski yeraltı yaratıklarını ve kaos tanrısı set'i yenmek zorundadır.

--- alıntı ---

jeneriğini de şöyle bırakalım.

devamını gör...
lahiti amerika'ya getirilen çocuk firavun tutankamon'u ve onun hala yaşadığını keşfeden cleopatraya göndermeli cleo isminde bir kızla kedisinin maceralarını anlatan çizgifilmdi. her bölümde farklı bir mısır mitolojisi hakkında maceraya atılırlardı seth ismindeki kötü tanrıya karşı kapışırlardı. asteriks türevinde eğlendirirken öğrettiren çizgi filmlerden. jetix'te yayınlanırdı. cleo'nun zombi tutankhamon'u frankestein'a benzetmesinden dolayı ona tutenstein demiştir bu da tabii almanca olduğu için mısır isimlerine ironik bir parodidir. çizgifilmlerdeki diğer karakterler de çok bilmiş bir müze müdürü ile salak bir güvenlik görevlisiydi.

bunun yanı sıra çizgifilmde tutankhensetamun diye geçerdi tutankhamon yani tutankhensetamun ismi mitolojide yoktur herhalde bir lisans sebebi mi öyle yapmışlar onun sebebini bilmiyorum tabii.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim