kendinde eksik gördüğünü pahalı şey'lerle tamamlama ihtiyacından ileri gelen bir içgüdüdür. kendini bilen insanlarda olmayan ögedir.
(bkz: aşağılık kompleksi)
devamını gör...
ortak özellikleri, bu huylarından rahatsız olduğunuzu kendilerine ilettiğinizde, sizi aşağılık kompleksine kapılmakla itham ederler.
devamını gör...
bunun farkında olmak sınanmanın farklı bir boyutu.
devamını gör...
ucuz göreceli olduğu için tehlikeli sularda yüzmüş olursunuz. maazallah size de aynısını söylerler diye eliniz pahalı bir şeye gidemez olur. o nedenle ben bu duygumu nasıl bertaraf ederimi düşünün, o konuda başlık açın, kendinizi arındırmaya çalışın, olgunlaşmak diğer insanları kabul edip, bazen de görmezden gelebilmek demektir.
devamını gör...
bir kişi kendini insani manada değer katıyorsa maddi unsurlardan etkilenmeyecektir. yani maddiyatının yüksek seviyelerde olması onu şımartmayacak, maddi seviyesinin düşük olması da onu üzmeyecektir. boy, kilo, para, ev, araba gibi düşkünlükler kendi değerini içi yerine başka mecralarda arayan kişilere has yüzeysel bir davranıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ucuz insanların pahalı şeylere sahip olması sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim