ülke resmen batıyor. emeği geçen tüm fakirlerin allah belasını versin.
devamını gör...
koskoca ülke. batmaz elbet, bir şekilde bu günler geçecek, işler bir şekilde rayına girecektir.
ha bizim gençliğimizi s...ler o ayrı.
devamını gör...
ülkenin battığı gerçeği
devamını gör...
nası batti ya. şahlanıyoruz şahlanıyoruz aloo. manipulasyonlara gelmeyin. bunlar cehapenin oyunu. zam falan da yok. minim minik zamcıklar var.

(bkz: çabuk şahlandı dikkat edersen)
devamını gör...
o iyi insanlar o turuncu filikalara binip gittiler..
devamını gör...
mumkun olmayan durum.

zira devletler bir sirket niteliginde degildir. devletlerin itibari vardir.
devamını gör...
son 2 entry troll mu acaba
dün bu başlığa entry girmiştim fakat saniyesinde bu iki arkadas pes pese damladı.

sözlük trollere kalmis "galiba"
t: evet batıyor

öyle böyle değil hem de. talan edilip , fakirlesip batırılıyor

senciyiz reyis allahina kurban
devamını gör...
mu ve sorusu fazla olmuş bu arada
devamını gör...
battı. başka soru lütfen.
devamını gör...
şahıslar özelinde eğer x kişinin çöküşü bütün diğer aktörleri de etkileyecek seviyede önemliyse tamamen batması genelde engellenir ama ölmeyeceği, ölmemesine rağmen çok da rahat edemeyeceği seviyeyse uzun süre devam eder. muhtemelen milletler özelinde de böyle bir süreç var; batmıyoruz ama kötüye gidişimiz çok uzun süre arta arta devam edecek gibi. dibe yakın bir seviyede uzun yıllar durabiliriz ve bunun tek sebebi batışımızın diğer aktörlerin çıkarlarını korumak bile olabilir.

sukot durumu bi nevi. evreleri var. unutulmuş olanı hatırlatmak. eski bilgiyi tekrar diriltmek. acıyı ve laneti şölenleştirmek gerekli mi bilmem. bu kadar dramatikleştirmek de saçmadır. hastalıklı bir kurban sadakatidir nihayet yaşadığımız şeyin kökünde öylece duran. elde avuçta ne varsa onunla yetinip ateşi söndürmeye çalışıp çölde yaşamaya çalışmak ve tek amacı ölmemek olarak tekrar tanımak. en azla yetinmek. bütün lükslerin terki. ihtiyaçlar üzerinde bile tekrar düşünmek. kırk koca yıl. "tekrardan direnmeyi öğrenmek için çöle sürülmek" bu. kırk yıllık bir ceza. "derin yoksulluk" kavramı çok korkutucu. en korkuncu.

güçlü, esneme kabiliyetiyle bilinir. her durum ve şarta hiçbir şey yokmuş gibi uyumlanır hemen. batıyorsa batışını pazarlar. bi yolunu bulur. ama ezip geçecek bir şey geliyor. engellenebilir olmadığı gibi ne kadar süreceği, nasıl sonlanacağı, kaç yıl devam edeceği bilinmiyor bile. hak etmişsek yanacağız.
devamını gör...
yawrum ülkenin 5 te 3 ü battı, kaptan delirdi bu gemi batmaz diye sayıklıyor ve kemancılar yardırıyor. neyin sorunsalı afedersin!
devamını gör...
#1537082 tam olarak bu yorumu yapmaya gelmiştim.
devamını gör...
devamını gör...
yapısal reform yapamazsak beklenen durum. en azından iktisat biliminin kuruluşundan bu yana ampirik verilere göre.
yapısal reform yaparsak da bazı şahısların olumsuz etkılenecegı durum
peki neydi? itibardan tasarruf olmazdı.
devamını gör...
sanmıyorum
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
maalesef her geçen gün yoksullaşıyoruz.
devamını gör...
maalesef. ilerde iç savaş da çıkar.
devamını gör...
batmaktan kasıt temerrüt yani default ise şimdilik pek ihtimali olmayan durum. döviz krizi temerrüdden daha fazla etkileyecektir orası da ayrı bir konu. yani teknik olarak batmıyoruz ama batıyoruz.
devamını gör...
batmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. daha batmadık zaten olası bir felakette olacakları düşünmek istemiyorum. insanları birbirine düşürmeye kadar varabilir bu durum bir nevi iç savaş durumu da diyebiliriz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ülke batıyor mu sorusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim