kılıçdaroğlu'nu destekleyen partilerden biri olan ysp'yi rahatsız eden ve chp sözcüsü faik öztrak tarafından yalan olduğu iddia edilen mutabakattır. benim bu çıkıştan anladığım ise şudur: zannederim ümit özdağ'ın niyeti iyip'ten tekmeyi yiyen chp ile ittifak ederek belediyelerde kazanım sağlamak ve chp medyasına yer bulmak. bunu meşrulaştırmak için de tıpkı cumhur'a geçerken 30 maddelik bir bildiriye imza isteyen yrp gibi "bakın chp ile ittifak ediyoruz ancak biz chpleşmiyoruz, onlar zaferleşiyor." demektir.

bu şekilde milliyetçi oyları ele geçirmek özdağ'ın esas amacı gibi duruyor. amaç güzel olabilir* ancak chp ile ortaklık bu amaç gerçekleştiğinde çatı partinin milliyetçi olmamasını sağlayacaktır*. chp iyip'in bile çizgisini kendi çizgisine getirmiş ve milliyetçiliğini yumuşatmıştır. zp iyip'ten çok daha az oya sahip, haliyle chp tarafından değiştirilmesi ve çizgi kayması yaşaması daha kolay ve daha şiddetli olacaktır. mesela oğan saraya gittiğinde, kurdun dişine altın kaplama koltuk değdi. gold premium akpli olup çıktı beyefendi. chp ile uzun soluklu bir ittifak sonucu zp'nin kanına kürtçülük, sjw ve hatta fetö karışır. tanınmaz hale gelir parti.
*

bu duruma uygun joker'in patron'a söylediği bir söz var yarasa koleksiyonu parçasında: "hırçın bir pitbulldun evcilleştin, şimdi kartonsun patron benim delip geçtiğim."*

kısacası zp ortaya çok sert ve haklı bir mülteci karşıtlığı ve milliyetçilik ile çıktı, chp ile ortaklık bunu yumuşatacak ve ılıklaştıracaktır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ümit özdağ'ın kılıçdaroğlu ile yaptığı yazılı mutabakat" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim