ihsan doğramacı'nın ''nasıl bir üniversite?'' sorusuna vermiş olduğu yanıttır.
devamı da şu şekildedir: ''üniversitelerin özerkliği, ne demek özerklik? yani kendi kendine mi buyruk olacak? öyle bir şey yok dünyada. öyle dünyada kendi kendine buyruk olsun, dışarıya hesap vermesin, ve bütün paralarını da devletten alsın; öyle bir sistem dünyada yok.''

buradan

21.30 saniyesinde bu soruya yanıt vermektedir.
devamını gör...
petrolünüz varsa ve petrol ihtiyacı olduğu sürece satıp para kazanırsınız. venezuela veya arap ülkeleri gibi. bunun gibi kaynaklarınız yoksa teknoloji satarsınız. teknoloji üreten ülkeler içinde olmak için bilgi üretme kısmını doğru ve verimli yapabiliyor olmalısınız. bunun için de bilim üreten kurumlarınız yani üniversiteleriniz güçlü olmalı.

güçlü üniversite nasıl olur sorusunun cevabı demokrasidir. ülke demokrasi ile ilgili sınavını vermemişse, hukuk devleti ilkesine göre yönetilen bir yer değilse demokratik bir üniversite de olmuyor.

şahsım ülkesinde petrolü olmayan bir durumdayız ve tamamı yerli ve milli teknoloji üretimimiz yok. bize aksi söyleniyor ama yerli ve milli üretimde en yüksek oranımız % 65 civarında. çip üreten, motor üreten bir ülke değiliz. arabalar elektrikli olsun ama uçak tank vs nasıl şarjlı olabilir. pilot abi şarj bitti dediğinde paraşütle mi atlasın.
devamını gör...
bir yerde denk gelmiştim, sadece harvard üniversitesinin harcadığı ar-ge parası

türkiyedeki tüüüümm üniversitelerin, özelinden, en iyisine kadar

harcadığı miktardan fazla diye

maalesef bizler üniversitelere gereken önemi vermiyoruz ve bunun da bwdelini ödüyoruz

unutulmamalıdır ki, akılsız başın cezasını ayaklar çeker.

ayak biziz sanırım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversite demokrasisi diye bir şey yoktur dünyada" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim